Door Aspose.Total for .NET te gebruiken, kunt u JSON naar DXF in elke .NET-, C#-, ASP.NET- en VB.NET-toepassing in twee eenvoudige stappen. Ten eerste, door Aspose.Cells for .NET te gebruiken, kunt u JSON exporteren naar JPEG. Daarna kunt u met Aspose.Imaging for .NET JPEG naar DXF converteren.
Converteer JSON-formaat naar DXF via C#
Conversievereisten
Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total
of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total
.
U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .
Stel lay-out in en converteer JSON-indeling naar DXF via C#
Tijdens het ontleden van JSON naar DXF, kunt u ook lay-outopties voor uw JSON instellen met JsonLayoutOptions . Het stelt je in staat om Array als een tabel te verwerken, nulls te negeren, arraytitel te negeren, objecttitel te negeren, string naar getal of datum te converteren, datum- en getalnotatie in te stellen en titelstijl in te stellen. Met al deze opties kunt u uw gegevens presenteren volgens uw behoeften. Het volgende codefragment laat zien hoe u de lay-outopties instelt.
JSON-indeling ontleden naar DXF met watermerk
Met behulp van de API kunt u JSON ook converteren naar DXF met watermerk in uw DXF-document. Om een watermerk toe te voegen, kunt u eerst uw JSON-document naar JPEG renderen en er een watermerk aan toevoegen. Om de bewerking te demonstreren, kunt u uw geconverteerde JPEG-afbeelding laden, transformaties toevoegen met behulp van een object van de klasse Matrix en een tekenreeks als watermerk op het afbeeldingsoppervlak tekenen met behulp van de [Graphics]( https://reference.aspose.com/imaging/ net/aspose.imaging/graphics) class’ DrawString methode. Nadat u het watermerk eraan hebt toegevoegd, kunt u de JPEG opslaan als DXF-indeling. Hieronder ziet u een codevoorbeeld dat laat zien hoe u een diagonaal watermerk aan uw document toevoegt.
Bekijk JSON conversieopties met .NET
Wat is JSON bestandsformaat
Het JSON-bestandsformaat (JavaScript Object Notation) is een lichtgewicht en veelgebruikt formaat voor gegevensuitwisseling. Het is afgeleid van de programmeertaal JavaScript, maar is nu taalonafhankelijk en wordt ondersteund door verschillende programmeertalen. JSON-bestanden slaan gegevens op in een gestructureerde en leesbare indeling, waardoor ze gemakkelijk te begrijpen en te verwerken zijn voor zowel mensen als machines.
JSON-bestanden bestaan uit sleutel-waardeparen die in een hiërarchische structuur zijn georganiseerd. Ze vertegenwoordigen gegevens op een eenvoudige en intuïtieve manier met behulp van objecten (tussen accolades {}) en arrays (tussen vierkante haken []). Elke sleutel is gekoppeld aan een overeenkomstige waarde, die een string, getal, boolean, null, object of array kan zijn. Dankzij deze flexibiliteit kan JSON omgaan met complexe en geneste datastructuren.
Een van de belangrijkste voordelen van JSON is de eenvoud en het gebruiksgemak. Het lichtgewicht karakter en de minimale syntaxis maken het efficiënt voor gegevensoverdracht via netwerken en opslag in bestanden. JSON-bestanden worden vaak gebruikt voor gegevensuitwisseling tussen webservers en clients, evenals voor configuratiebestanden, API’s en het opslaan van gestructureerde gegevens.
JSON-bestanden zijn leesbaar voor mensen en kunnen gemakkelijk worden begrepen en gewijzigd met behulp van een tekst editor. Ze zijn ook machinaal leesbaar, waardoor toepassingen JSON-gegevens efficiënt kunnen ontleden en verwerken. Veel programmeertalen bieden ingebouwde bibliotheken of pakketten voor het werken met JSON, waardoor het parseren en serialiseren van JSON-gegevens wordt vereenvoudigd.
Wat is DXF bestandsformaat
Het Autodesk Drawing Exchange Format (DXF) is een veelgebruikt bestandsformaat dat door Autodesk is ontwikkeld om gegevensinteroperabiliteit tussen Autodesk-software en andere programma’s te vergemakkelijken. DXF dient als een gestructureerd bestandsformaat dat tekeninginformatie opslaat als een verzameling vectorentiteiten. Deze entiteiten omvatten verschillende geometrische vormen, zoals punten, lijnen, bogen, cirkels, polygonen en tekst. Daarnaast hebben DXF-bestanden ook de mogelijkheid om rasterafbeeldingen te ondersteunen.
DXF werd voor het eerst geïntroduceerd in december 1982 als onderdeel van AutoCAD 1.0 en heeft in de loop der jaren verschillende revisies en uitbreidingen ondergaan. De nieuwste revisie is DXF R2018, die samen met AutoCAD 2018 werd geïntroduceerd.
DXF-bestanden worden opgeslagen als ASCII-tekstbestanden, zodat ze in elke teksteditor kunnen worden bekeken en bewerkt. Speciale programma’s die zijn ontworpen voor het werken met DXF-bestanden, zoals AutoCAD, bieden echter uitgebreidere functies voor bekijken en bewerken. Wanneer het wordt geopend in een teksteditor, is een DXF-bestand meestal verdeeld in drie secties: de koptekst, de tekentekst en de trailer. De koptekst bevat algemene informatie over de tekening, inclusief de titel, auteur en aanmaakdatum. De hoofdtekst van de tekening bevat de eigenlijke vectorentiteiten die de tekening vormen, terwijl de trailer afsluitende informatie geeft, zoals het totale aantal entiteiten in het bestand.
DXF-bestanden worden gewoonlijk opgeslagen met de bestandsextensie .dxf, en door hun veelzijdigheid en wijdverspreide acceptatie zijn ze een standaard geworden voor het uitwisselen en delen van tekeninggegevens tussen verschillende CAD- en ontwerptoepassingen.