Converteer JSON-formaat naar PPSM via C#

C# API om JSON naar PPSM te ontleden zonder Microsoft® PowerPoint

 

U kunt in twee eenvoudige stappen JSON naar PPSM converteren binnen elke .NET-, C#-, ASP.NET- en VB.NET-toepassing. Ten eerste, door Aspose.Cells for .NET te gebruiken, kunt u JSON ontleden naar PPTX. Daarna kunt u met Aspose.Slides for .NET PPTX naar PPSM converteren. Beide API’s vallen onder het pakket Aspose.Total for .NET .

Converteer JSON-formaat naar PPSM via C#

  1. Maak een nieuw Workbook object en lees geldige JSON-gegevens uit het bestand
  2. Importeer het JSON-bestand naar het werkblad met de klasse JsonUtility en [Save]( https://reference.aspose.com/ cellen/net/aspose.cells.workbook/save/methods/4) het als PPTX
  3. Laad PPTX-document met behulp van Presentation class
  4. Sla het document op in PPSM-indeling met de methode Save

Conversievereisten

Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.

U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .

C#

Lay-out instellen en JSON-indeling converteren naar PPSM via C#

Tijdens het ontleden van JSON naar PPSM, kunt u ook lay-outopties voor uw JSON-indeling instellen met JsonLayoutOptions . Het stelt u in staat om array als een tabel te verwerken, nulls te negeren, arraytitel te negeren, objecttitel te negeren, string naar getal of datum te converteren, datum- en getalnotatie in te stellen en titelstijl in te stellen. Met al deze opties kunt u uw gegevens presenteren volgens uw behoeften. Het volgende codefragment laat zien hoe u de lay-outopties instelt.

Converteer JSON-indeling naar PPSM met watermerk

Met behulp van de API kunt u JSON ook converteren naar PPSM met watermerk. Om een watermerk aan uw PPSM-document toe te voegen, kunt u eerst JSON naar PPTX ontleden en er een watermerk aan toevoegen. Om een watermerk toe te voegen, laadt u het nieuw gemaakte PPTX-bestand met behulp van de klasse Presentation , selecteert u de hoofdpresentatie, voegt u vormtype toe met AddAutoShape en voeg watermerktekst toe met AddTextFrame. Nadat u het watermerk hebt toegevoegd, kunt u het document opslaan in PPSM.

Bekijk JSON conversieopties met .NET

JSONs converteren naar APNG (Geanimeerde draagbare netwerkafbeeldingen)
JSONs converteren naar CHM (Gecompileerd HTML-helpbestand)
JSONs converteren naar DICOM (Digitale beeldvorming en communicatie in de geneeskunde)
JSONs converteren naar DOC (Microsoft Word binair formaat)
JSONs converteren naar DOCM (Microsoft Word 2007 Marco-bestand)
JSONs converteren naar DOT (Microsoft Word-sjabloonbestanden)
JSONs converteren naar DOTX (Microsoft Word-sjabloonbestand)
JSONs converteren naar DXF (Autodesk Drawing Exchange-indeling)
JSONs converteren naar EMZ (Windows gecomprimeerd verbeterd metabestand)
JSONs converteren naar EPUB (Open eBook-bestand)
JSONs converteren naar FLATOPC (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)
JSONs converteren naar MOBI (Open Ebook-formaat)
JSONs converteren naar ODP (OpenDocument-presentatieformaat)
JSONs converteren naar ODT (OpenDocument Tekstbestandsindeling)
JSONs converteren naar OTP (OpenDocument Standaardformaat)
JSONs converteren naar OTT (Documentsjabloon openen)
JSONs converteren naar PCL (Printeropdrachttaal)
JSONs converteren naar POT (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestanden)
JSONs converteren naar POTM (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestand)
JSONs converteren naar POTX (Microsoft PowerPoint-sjabloonpresentatie)
JSONs converteren naar POWERPOINT (Presentatie bestanden)
JSONs converteren naar PPS (PowerPoint-diavoorstelling)
JSONs converteren naar PPSX (PowerPoint-diavoorstelling)
JSONs converteren naar PPT (PowerPoint presentatie)
JSONs converteren naar PPTM (Presentatiebestand met ingeschakelde macro's)
JSONs converteren naar PS (PostScript-bestand)
JSONs converteren naar PSD (Photoshop-document)
JSONs converteren naar RTF (Rijk tekst formaat)
JSONs converteren naar SVGZ (Gecomprimeerde schaalbare vectorafbeeldingen)
JSONs converteren naar TGA (Truevision grafische adapter)
JSONs converteren naar WMF (Windows-metabestand)
JSONs converteren naar WMZ (Gecomprimeerd Windows-metabestand)
JSONs converteren naar WORD (Bestandsindelingen voor tekstverwerking)
JSONs converteren naar WORDML (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)

Wat is JSON bestandsformaat

Het JSON-bestandsformaat (JavaScript Object Notation) is een lichtgewicht en veelgebruikt formaat voor gegevensuitwisseling. Het is afgeleid van de programmeertaal JavaScript, maar is nu taalonafhankelijk en wordt ondersteund door verschillende programmeertalen. JSON-bestanden slaan gegevens op in een gestructureerde en leesbare indeling, waardoor ze gemakkelijk te begrijpen en te verwerken zijn voor zowel mensen als machines.

JSON-bestanden bestaan uit sleutel-waardeparen die in een hiërarchische structuur zijn georganiseerd. Ze vertegenwoordigen gegevens op een eenvoudige en intuïtieve manier met behulp van objecten (tussen accolades {}) en arrays (tussen vierkante haken []). Elke sleutel is gekoppeld aan een overeenkomstige waarde, die een string, getal, boolean, null, object of array kan zijn. Dankzij deze flexibiliteit kan JSON omgaan met complexe en geneste datastructuren.

Een van de belangrijkste voordelen van JSON is de eenvoud en het gebruiksgemak. Het lichtgewicht karakter en de minimale syntaxis maken het efficiënt voor gegevensoverdracht via netwerken en opslag in bestanden. JSON-bestanden worden vaak gebruikt voor gegevensuitwisseling tussen webservers en clients, evenals voor configuratiebestanden, API’s en het opslaan van gestructureerde gegevens.

JSON-bestanden zijn leesbaar voor mensen en kunnen gemakkelijk worden begrepen en gewijzigd met behulp van een tekst editor. Ze zijn ook machinaal leesbaar, waardoor toepassingen JSON-gegevens efficiënt kunnen ontleden en verwerken. Veel programmeertalen bieden ingebouwde bibliotheken of pakketten voor het werken met JSON, waardoor het parseren en serialiseren van JSON-gegevens wordt vereenvoudigd.

Wat is PPSM bestandsformaat

Het PPSM-bestandsformaat is een extensie die door Microsoft PowerPoint wordt gebruikt om presentaties met ingesloten macro’s op te slaan. Het is een evolutie van het PPSX-bestandsformaat, dat vaak wordt gebruikt voor PowerPoint-presentaties met diavoorstellingen. De “M” in PPSM staat voor “macro-enabled”, wat aangeeft dat het bestand de uitvoering van macro’s binnen de presentatie ondersteunt.

PPSM-bestanden maken interactieve en dynamische inhoud in PowerPoint-presentaties mogelijk door het gebruik van macro’s, dit zijn reeksen instructies of opdrachten die taken automatiseren of functionaliteit toevoegen. Macro’s kunnen worden gemaakt met behulp van Visual Basic for Applications (VBA) en bieden geavanceerde mogelijkheden zoals interactieve knoppen, geautomatiseerde acties en aangepaste functies.

Wanneer een PPSM-bestand wordt geopend, maakt PowerPoint de uitvoering van macro’s mogelijk, waardoor de presentatie om te reageren op gebruikersinteracties of om vooraf gedefinieerde acties uit te voeren. Hierdoor kunnen interactieve diavoorstellingen worden gemaakt en wordt de algehele gebruikerservaring verbeterd.

Het PPSM-formaat is met name handig voor het maken van zelflopende presentaties, kioskdisplays of interactieve trainingsmodules. Door macro’s op te nemen, kunnen presentatoren processen automatiseren, specifieke acties starten of het gedrag van de presentatie aanpassen op basis van gebruikersinvoer.

Het is belangrijk op te merken dat vanwege de potentiële beveiligingsrisico’s die aan macro’s zijn verbonden, sommige organisaties beveiligingsinstellingen die de uitvoering van macro’s in PowerPoint-bestanden beperken. Daarom is het bij het delen van PPSM-bestanden essentieel om ervoor te zorgen dat ontvangers op de hoogte zijn van de macrofunctionaliteit en dat de juiste beveiligingsinstellingen zijn ingeschakeld.