C# API om PDF naar TXT te renderen

Exporteer PDF-bestand naar TXT via C# zonder Microsoft® Excel of Adobe® Acrobat Reader te gebruiken

 

Met Aspose.Total for .NET kunt u eenvoudig PDF-bestanden converteren naar TXT binnen alle .NET-, C#-, ASP.NET- en VB.NET-toepassingen. Ten eerste, door Aspose.PDF for .NET te gebruiken, kunt u PDF naar XLSX exporteren. Daarna kunt u met behulp van Aspose.Cells for .NET Spreadsheet Programming API, XLSX naar TXT converteren.

.NET API om PDF naar TXT te converteren

  1. Open het PDF-bestand met de klasse Document
  2. Converteer PDF naar XLSX met behulp van de methode Save
  3. Laad het XLSX-document met behulp van de Workbook class
  4. Sla het document op in TXT-indeling met de methode Save en stel Txt in als SaveFormat

Conversievereisten

Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.

U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .

Converteer beveiligde PDF naar TXT via C#

Als uw PDF-document met een wachtwoord is beveiligd, kunt u het niet converteren naar TXT zonder het wachtwoord. Met behulp van de API kunt u eerst het beveiligde document openen met een geldig wachtwoord en het daarna converteren. Om het versleutelde bestand te openen, kunt u een nieuwe instantie van de klasse Document initialiseren en de bestandsnaam en het wachtwoord als argumenten doorgeven.

Converteer PDF-bestand naar TXT met watermerk via C#

Tijdens het converteren van het PDF-bestand naar TXT, kunt u ook een watermerk toevoegen aan uw uitvoer-TXT-bestandsformaat. Om een watermerk toe te voegen, kunt u een nieuw werkmapobject maken en het geconverteerde XLSX-document openen, Werkblad selecteren via de index, een vorm maken en de functie AddTextEffect gebruiken. Daarna kunt u uw XLSX-document opslaan als TXT met Watermark.

Bekijk PDF conversieopties met .NET

PDFs converteren naar DOCM (Microsoft Word 2007 Marco-bestand)
PDFs converteren naar DOT (Microsoft Word-sjabloonbestanden)
PDFs converteren naar DOTM (Microsoft Word 2007+ sjabloonbestand)
PDFs converteren naar DOTX (Microsoft Word-sjabloonbestand)
PDFs converteren naar FLATOPC (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)
PDFs converteren naar GIF (Grafisch uitwisselingsformaat)
PDFs converteren naar MARKDOWN (Lichtgewicht opmaaktaal)
PDFs converteren naar ODT (OpenDocument Tekstbestandsindeling)
PDFs converteren naar OTT (Documentsjabloon openen)
PDFs converteren naar PCL (Printeropdrachttaal)
PDFs converteren naar PS (PostScript-bestand)
PDFs converteren naar RTF (Rijk tekst formaat)
PDFs converteren naar WORDML (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)
PDFs converteren naar XAMLFLOW (Power Automate van Microsoft)
PDFs converteren naar APNG (Geanimeerde draagbare netwerkafbeeldingen)
PDFs converteren naar CSV (Door komma's gescheiden waarden)
PDFs converteren naar DICOM (Digitale beeldvorming en communicatie in de geneeskunde)
PDFs converteren naar DIF (Formaat voor gegevensuitwisseling)
PDFs converteren naar DXF (Autodesk Drawing Exchange-indeling)
PDFs converteren naar EMZ (Windows gecomprimeerd verbeterd metabestand)
PDFs converteren naar EXCEL (Spreadsheet-bestandsindelingen)
PDFs converteren naar FODS (OpenDocument platte XML-spreadsheet)
PDFs converteren naar IMAGE (Afbeeldingsbestanden)
PDFs converteren naar MD (Markdown-taal)
PDFs converteren naar ODS (OpenDocument-spreadsheet)
PDFs converteren naar PSD (Photoshop-document)
PDFs converteren naar SVGZ (Gecomprimeerde schaalbare vectorafbeeldingen)
PDFs converteren naar SXC (StarOffice Calc-spreadsheet)
PDFs converteren naar TGA (Truevision grafische adapter)
PDFs converteren naar TSV (Door tabs gescheiden waarden)
PDFs converteren naar WMF (Windows-metabestand)
PDFs converteren naar WMZ (Gecomprimeerd Windows-metabestand)
PDFs converteren naar XLAM (Excel-invoegtoepassing met ingeschakelde macro's)
PDFs converteren naar XLSB (Excel binaire werkmap)
PDFs converteren naar XLSM (Spreadsheet met ingeschakelde macro's)
PDFs converteren naar XLT (Excel 97 - 2003-sjabloon)
PDFs converteren naar XLTM (Excel-sjabloon met ingeschakelde macro's)

Wat is PDF bestandsformaat

PDF, of Portable Document Format, is een bestandsindeling die is ontworpen om documenten te presenteren op een manier die consistent blijft in verschillende softwaretoepassingen, hardwareapparaten en besturingssystemen. Elk PDF-bestand bevat een uitgebreide beschrijving van een document met een vaste lay-out, inclusief tekst, lettertypen, afbeeldingen en andere noodzakelijke informatie voor een nauwkeurige weergave. Oorspronkelijk ontwikkeld door Adobe Systems in de vroege jaren 1990, diende PDF als een middel om computerdocumenten te delen met behoud van tekstopmaak en inline afbeeldingen.

PDF-bestanden worden meestal gegenereerd met software zoals Adobe Acrobat of vergelijkbare tools voor het maken van PDF’s. Momenteel is PDF een open standaard geworden die wordt beheerd door de International Organization for Standardization (ISO). Deze standaardisatie zorgt voor compatibiliteit en interoperabiliteit tussen verschillende platforms en systemen. Om PDF-bestanden te bekijken, kunnen gebruikers gratis software zoals Adobe Reader of andere beschikbare PDF-viewers gebruiken.

Een van de grote voordelen van PDF is de platformonafhankelijkheid, waardoor naadloos bekijken en afdrukken mogelijk is op een breed scala aan apparaten en besturingssystemen. Ongeacht de gebruikte hardware of software, de lay-out en inhoud van het document blijven intact. Deze universele toegankelijkheid heeft bijgedragen aan de populariteit van PDF als voorkeursindeling voor het delen en distribueren van documenten over verschillende platforms en systemen.

De mogelijkheid van PDF om een volledig document in te kapselen, inclusief tekst, lettertypen, afbeeldingen en opmaak, maakt het is een betrouwbare keuze voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om het delen van belangrijke rapporten, het publiceren van e-books, het verspreiden van formulieren of het geven van professionele presentaties, PDF zorgt voor consistente documentweergave en betrouwbare bewaring van inhoud in verschillende omgevingen.

Wat is TXT bestandsformaat

Een TXT-bestand (tekst) is inderdaad een platte tekstbestandsindeling die wordt gebruikt voor het opslaan en uitwisselen van op tekst gebaseerde informatie zonder enige opmaak of lay-out. Het is een eenvoudige en breed ondersteunde bestandsindeling die bestaat uit een reeks tekens zonder enige specifieke structuur of metadata.

TXT-bestanden worden vaak voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals het maken en delen van documenten, het maken van aantekeningen, het schrijven van memo’s , en het opslaan van configuratie- en logbestanden. Ze zijn vooral handig voor het opslaan van gegevens die gemakkelijk kunnen worden gelezen en verwerkt door computers of softwareprogramma’s, omdat ze niet-geformatteerde tekst bevatten.

Een van de voordelen van TXT-bestanden is hun universele toegankelijkheid. Ze worden ondersteund door vrijwel alle besturingssystemen en applicaties, waardoor ze gemakkelijk te openen en te bekijken zijn op verschillende platformen. TXT-bestanden kunnen worden gemaakt en bewerkt met elke teksteditor, variërend van basisopties zoals Kladblok tot meer geavanceerde opties zoals Sublime Text of Vim.

Vanwege hun eenvoud hebben TXT-bestanden een kleine bestandsgrootte in vergelijking met andere bestandsindelingen inclusief opmaak of ingesloten objecten zoals afbeeldingen of tabellen. Dit maakt TXT-bestanden efficiënt voor het uitwisselen van grote hoeveelheden op tekst gebaseerde gegevens, zoals e-mailberichten of codefragmenten.