HTML JPG PDF XML DOTXM
Aspose.Total for .NET
PPTX

Converteer PPTX naar DOTX met C# of online

Bouw Microsoft PowerPoint PPTX-presentatie naar Word DOTX-documentconversie-apps op .NET Framework-, .NET Core-, Windows Azure-, Mono- of Xamarin-platforms.

Hoe PPTX naar DOTX te converteren met C#

Om het proces voor elke PowerPoint pptx-presentatie naar Word-documentbestanden batchconversie te automatiseren, gebruiken we Aspose.Slides for .NET en Aspose.Words voor .NET API’s. De eerste is een PowerPoint-presentatiemanipulatie-API waarmee u Microsoft PowerPoint-dia’s kunt maken of wijzigen. Terwijl de laatste een tekstverwerkings-API is voor het verwerken of manipuleren van Microsoft Word-documenten. Beide API’s maken deel uit van het pakket Aspose.Total for .NET . U kunt rechtstreeks download van Nuget of u kunt de volgende opdrachten gebruiken vanuit de Package Manager Console.

Pakketbeheer Console-opdracht


PM> Install-Package Aspose.Total

Stappen om PPTX naar DOTX te converteren via C#

 1. Referentie toevoegen van Aspose.Slides voor .NET en Aspose.Words voor .NET
 2. Laad PowerPoint PPTX-presentatie met behulp van Aspose.Slides.Presentation klasse
 3. Sla het document op in MemoryStream Object
 4. Maak Aspose.Words.Document en initialiseer het met MemoryStream Object
 5. Sla het document op met Aspose.Words.Document.Save(“output.dotx”, SaveFormat.Dotx)

Conversievereisten

 • Microsoft Windows of een compatibel besturingssysteem met .NET Framework, .NET Core, Windows Azure, Mono of Xamarin Platforms.
 • Ontwikkelomgeving zoals Microsoft Visual Studio.
 • Aspose.Slides voor .NET en Aspose.Words voor .NET DLL waarnaar in uw project wordt verwezen.
 

Dit codevoorbeeld laat zien hoe u een PPTX naar DOTX converteert met C#

// Load the Microsoft PowerPoint PPTX file
Aspose.Slides.Presentation pptx = new Aspose.Slides.Presentation("source.pptx");

var stream = new MemoryStream();

pptx.Save(stream, Aspose.Slides.Export.SaveFormat.Html);
stream.Flush();
stream.Seek(0, SeekOrigin.Begin);
// stream.Position = 0;

// Load the content of the presentation to a Word document
var dotx = new Aspose.Words.Document(stream);
   
// Save the Word DOTX document
dotx.Save("output.dotx", Aspose.Words.SaveFormat.Dotx);
 

Online Converter voor PPTX naar DOTX

Gratis app om PPTX naar DOTX te converteren

  No need to download or setup anything.
  No need to write any code.
  Just upload your DOTXM file and hit the "Convert" button.
  You will instantly get the download link for resultant PPTX file.

Veel Gestelde Vragen

 • Hoe kan ik PPTX online naar DOTX converteren?
  Online app voor PPTX-conversie is hierboven geïntegreerd. Om de app te gebruiken, kunt u uw PPTX-bestand toevoegen door het naar het aangewezen gebied te slepen en neer te zetten of door in het gebied te klikken om het bestand te importeren. Nadat het bestand is toegevoegd, klikt u op de knop Converteren om het conversieproces te starten. Nadat de conversie van PPTX naar DOTX is voltooid, kunt u uw nieuw geconverteerde bestand met slechts één klik downloaden en is het beschikbaar in DOTX-indeling.
 • Hoe lang duurt het om PPTX te converteren?
  deze online converter is snel, maar de snelheid van de PPTX naar DOTX-conversie hangt voornamelijk af van de grootte van het PPTX-bestand dat wordt geconverteerd. Kleinere PPTX-bestanden kunnen binnen enkele seconden in DOTX-formaat worden omgezet. Bovendien, als u de conversiecode van PPTX naar DOTX hebt geïntegreerd in een .NET-toepassing, hangt de conversiesnelheid af van hoe goed u uw toepassing hebt geoptimaliseerd voor het conversieproces.
 • Is het veilig om PPTX naar DOTX te converteren met de gratis Aspose.Total-converter?
  Natuurlijk! Zodra het conversieproces van PPTX naar DOTX is voltooid, is de downloadlink voor het geconverteerde DOTX-bestand direct beschikbaar. Alle geüploade bestanden, inclusief PPTX-bestanden, worden na 24 uur uit het systeem verwijderd en de downloadlinks werken na deze periode niet meer. De online converter zorgt voor de veiligheid en privacy van uw bestanden en de geïntegreerde app is gratis beschikbaar voor testdoeleinden. Hierdoor kunnen gebruikers het resultaat controleren voordat ze de code in hun projecten integreren.
 • Welke browser moet ik gebruiken om PPTX te converteren?
  U kunt elke moderne webbrowser zoals Google Chrome, Firefox, Opera of Safari gebruiken om PPTX-bestanden online naar DOTX te converteren. Als u echter een desktoptoepassing maakt, wordt de Aspose.Total PPTX-conversie-API aanbevolen voor een soepel en naadloos conversieproces.

Bekijk PPTX conversieopties met .NET

PPTXs converteren naar CSV (Door komma's gescheiden waarden)
PPTXs converteren naar DIF (Formaat voor gegevensuitwisseling)
PPTXs converteren naar EXCEL (Spreadsheet-bestandsindelingen)
PPTXs converteren naar FODS (OpenDocument platte XML-spreadsheet)
PPTXs converteren naar MARKDOWN (Lichtgewicht opmaaktaal)
PPTXs converteren naar ODS (OpenDocument-spreadsheet)
PPTXs converteren naar SXC (StarOffice Calc-spreadsheet)
PPTXs converteren naar TSV (Door tabs gescheiden waarden)
PPTXs converteren naar XLAM (Excel-invoegtoepassing met ingeschakelde macro's)
PPTXs converteren naar XLS (Microsoft Excel binair formaat)
PPTXs converteren naar XLSB (Excel binaire werkmap)
PPTXs converteren naar XLSM (Spreadsheet met ingeschakelde macro's)
PPTXs converteren naar XLSX (XML-werkmap openen)
PPTXs converteren naar XLT (Excel 97 - 2003-sjabloon)
PPTXs converteren naar XLTM (Excel-sjabloon met ingeschakelde macro's)

Wat is PPTX bestandsformaat

Het PPTX-bestandsformaat is de opvolger van het PPT-formaat (PowerPoint Presentation) en wordt gebruikt door Microsoft PowerPoint, de populaire presentatiesoftware die deel uitmaakt van de Microsoft Office-suite. PPTX-bestanden zijn geïntroduceerd met de release van Microsoft Office 2007 en zijn gebaseerd op de Open XML-bestandsindeling.

PPTX-bestanden slaan presentaties op als een verzameling afzonderlijke dia’s, die elk verschillende elementen bevatten, zoals tekst, afbeeldingen, vormen, grafieken, tabellen en multimedia-inhoud. De indeling maakt gebruik van op XML gebaseerde codering, wat zorgt voor efficiëntere opslag, verbeterd gegevensherstel en verbeterde compatibiliteit met andere softwaretoepassingen.

Een van de belangrijkste voordelen van de PPTX-indeling is de kleinere bestandsgrootte in vergelijking met de ouder PPT-formaat. Dit wordt bereikt door verbeterde compressietechnieken en het elimineren van overbodige gegevens, wat resulteert in compactere bestanden die gemakkelijker kunnen worden gedeeld, overgedragen en opgeslagen.

PPTX-bestanden bieden ook geavanceerde functies en mogelijkheden, waaronder ondersteuning voor verbeterde formattering opties, dia-overgangen, animaties en ingebedde multimedia-elementen. Het formaat biedt meer flexibiliteit bij het ontwerpen en aanpassen van presentaties, waardoor gebruikers visueel aantrekkelijke en interactieve diavoorstellingen kunnen maken.

PPTX-bestanden kunnen worden geopend, bewerkt en gepresenteerd met behulp van Microsoft PowerPoint of compatibele softwaretoepassingen op verschillende platforms, waaronder Windows, macOS en mobiele apparaten. Ze kunnen worden gedeeld via e-mail, worden geüpload naar cloudopslagservices of worden geopend via samenwerkingsplatforms voor naadloze samenwerking en presentaties.

Wat is DOTX bestandsformaat

Het DOTX-bestandsformaat is een bestandsextensie die door Microsoft Word wordt gebruikt om documentsjablonen op te slaan. Het is een variant van het DOCX-formaat en is gebaseerd op de Open XML-bestandsstandaard. DOTX-bestanden dienen als herbruikbare sjablonen die vooraf gedefinieerde opmaak, stijlen en inhoud bevatten voor het maken van nieuwe documenten.

Wanneer een DOTX-sjabloon wordt geopend in Microsoft Word of een compatibel tekstverwerkingsprogramma, wordt er een nieuw document gemaakt op basis van de sjabloon. De opmaak, stijlen en andere ontwerpelementen van de sjabloon worden toegepast op het nieuwe document, wat zorgt voor consistentie en tijd bespaart bij opmaak en lay-out. Gebruikers kunnen vervolgens de inhoud aanpassen met behoud van de vooraf gedefinieerde structuur van de sjabloon.

DOTX-bestanden zijn vooral handig bij het maken van documenten met een consistente branding, zoals briefhoofden, facturen of rapporten. Ze stellen organisaties in staat om een uniforme look-and-feel in hun documenten tot stand te brengen en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de bedrijfsnormen.

Om een DOTX-bestand te maken, kunt u beginnen met het ontwerpen van een documentsjabloon in Microsoft Word of een ander programma dat de XML-formaat openen. Zodra de sjabloon is voltooid, kunt u deze opslaan als een DOTX-bestand. Hierdoor kunt u de sjabloon opnieuw gebruiken voor toekomstige documenten, waardoor consistentie wordt gegarandeerd en het proces voor het maken van documenten wordt gestroomlijnd.

Als u met DOTX-bestanden werkt, is het belangrijk op te merken dat ze geen macro’s of scriptfunctionaliteit bevatten zoals hun DOTM-tegenhangers . DOTX-bestanden zijn uitsluitend gericht op documentopmaak en -structuur, waardoor ze geschikt zijn voor situaties waarin macro’s of aangepaste programmering niet vereist zijn.