Met Aspose.Total for .NET kunt u eenvoudig TEX-bestanden converteren naar EXCEL binnen alle .NET-, C#-, ASP.NET- en VB.NET-toepassingen. Ten eerste, door Aspose.PDF for .NET te gebruiken, kunt u TEX naar XLSX exporteren. Daarna kunt u met behulp van Aspose.Cells for .NET Spreadsheet Programming API, XLSX naar EXCEL converteren.
.NET API om TEX naar EXCEL te converteren
Conversievereisten
Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total
of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total
.
U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .
Converteer beveiligde TEX naar EXCEL via C#
Als uw TEX-document met een wachtwoord is beveiligd, kunt u het niet converteren naar EXCEL zonder het wachtwoord. Met behulp van de API kunt u eerst het beveiligde document openen met een geldig wachtwoord en het daarna converteren. Om het versleutelde bestand te openen, kunt u een nieuwe instantie van de klasse Document initialiseren en de bestandsnaam en het wachtwoord als argumenten doorgeven.
Converteer TEX-bestand naar EXCEL met watermerk via C#
Tijdens het converteren van het TEX-bestand naar EXCEL, kunt u ook een watermerk toevoegen aan uw uitvoer-EXCEL-bestandsformaat. Om een watermerk toe te voegen, kunt u een nieuw werkmapobject maken en het geconverteerde XLSX-document openen, Werkblad selecteren via de index, een vorm maken en de functie AddTextEffect gebruiken. Daarna kunt u uw XLSX-document opslaan als EXCEL met Watermark.
Bekijk TEX conversieopties met .NET
Wat is TEX bestandsformaat
Een TEX-bestand is een gewoon tekstbestand dat de broncode bevat van een document dat is geschreven in LaTeX, een zetsysteem dat gewoonlijk wordt gebruikt voor het maken van professioneel ogende documenten. LaTeX wordt veel gebruikt in academische tijdschriften en voor het zetten van boeken.
TEX-bestanden worden meestal opgeslagen in dezelfde map als het LaTeX-document en hebben de bestandsextensie .tex. Hoewel ze met elke teksteditor kunnen worden geopend en gewijzigd, worden ze meestal verwerkt en gecompileerd met speciale LaTeX-editors zoals TeXnicCenter of Texmaker. Tijdens het compilatieproces wordt een TEX-bestand omgezet in een PDF- of DVI-bestandsindeling. Het resulterende bestand kan vervolgens worden bekeken met behulp van een overeenkomstige viewertoepassing zoals Adobe Reader voor PDF of Yap voor DVI.
Het TEX-bestand dient als invoer voor de LaTeX-zetmachine. Het bevat instructies en opdrachten die de structuur, opmaak, wiskundige vergelijkingen, bibliografische verwijzingen en andere elementen van het document definiëren. TEX-bestanden zijn geschreven in platte tekst, waardoor gebruikers elke teksteditor kunnen gebruiken om de broncode te wijzigen en wijzigingen aan te brengen in de lay-out en inhoud van het document.
Door een TEX-bestand te compileren, genereren gebruikers een uiteindelijk uitvoerbestand in een leesbaar en afdrukbaar formaat, hetzij als PDF- of DVI-bestand, afhankelijk van hun voorkeur en vereisten. Dit vergemakkelijkt de distributie en het delen van professionele documenten die met LaTeX zijn gemaakt.
Wat is EXCEL bestandsformaat
Microsoft Excel is een veelgebruikte spreadsheetsoftware die bekend staat om zijn veelzijdigheid bij het opslaan en delen van gegevens in verschillende bestandsindelingen. Een van de meest gebruikte bestandsindelingen in Excel zijn XLS, XLSX, CSV, TXT, PDF, ODS en DBF. XLS dient als het standaard bestandsformaat, terwijl XLSX, dat nieuwer en efficiënter is, aan populariteit heeft gewonnen. CSV- en TXT-indelingen, bestaande uit platte tekstgegevens, bieden compatibiliteit met een breed scala aan softwaretoepassingen. PDF-bestanden worden veel gebruikt voor het delen en publiceren van Excel-gegevens vanwege hun vermogen om opmaak en lay-out te behouden. ODS-bestanden zijn open-source en bieden compatibiliteit met verschillende softwaretoepassingen, waardoor ze ideaal zijn voor samenwerkingsprojecten. DBF-bestanden, compatibel met dBASE-software, blijken voordelig te zijn bij het verwerken van grote datasets. Daarnaast zijn er minder vaak gebruikte bestandsindelingen zoals XLT, XLTX, XLTM en XML, die voornamelijk dienen als sjablonen of om gegevensuitwisseling tussen verschillende softwaretoepassingen mogelijk te maken. De keuze van het juiste bestandsformaat hangt af van factoren zoals de beoogde toepassing, compatibiliteit met andere software en de grootte en complexiteit van de beschikbare gegevens. Door rekening te houden met deze aspecten kunnen gebruikers weloverwogen beslissingen nemen om hun Excel-ervaring te optimaliseren.