HTML JSON XML SVG DOCX
XLS

Converteer XLS naar DOCX via C# of online-app

Excel exporteren® XLS naar DOCX op .NET Framework-, .NET Core-, Mono- of Xamarin-platforms

XLS naar DOCX-conversie op .NET

 1. Open het XLS-bestand met de klasse Workbook
 2. Converteer XLS naar PDF en stel SaveFormat in op Auto
 3. Laad het geconverteerde PDF-bestand met de klasse Document
 4. Sla het document op in DOCX-indeling met de methode Save en stel Docx in als SaveFormat

Conversievereisten

Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.

U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .

.NET C#-code voor conversie van XLS naar DOCX

// load the XLS file using Workbook class
var book = new Aspose.Cells.Workbook("input.xls");
// save XLS as PDF
book.Save("pdfOutput.pdf", Aspose.Cells.SaveFormat.Auto); 
// load the PDF file using Document class
var document = new Aspose.Pdf.Document("pdfOutput.pdf");
// save document in DOCX format
document.Save("output.docx", SaveFormat.Docx); 

Gratis online converter voor XLS naar DOCX

Veel Gestelde Vragen

 • Hoe kan ik XLS online naar DOCX converteren?
  Online app voor XLS-conversie is hierboven geïntegreerd. Om het conversieproces te starten, kunt u uw XLS-bestand slepen en neerzetten of in het aangewezen gebied klikken om het document te importeren. Klik vervolgens op de knop "Converteren" om de conversie van XLS naar DOCX te starten. Zodra het proces is voltooid, kunt u uw geconverteerde bestand eenvoudig met slechts één klik downloaden en de gewenste uitvoer in DOCX-indeling verkrijgen.
 • Hoe lang duurt het om XLS te converteren?
  De snelheid van deze online converter is snel, maar hangt vooral af van de grootte van het XLS-bestand. Als u een klein XLS-bestand heeft, kan dit in enkele seconden naar DOCX worden geconverteerd. Bovendien, als u de conversiecode in uw .NET-toepassing hebt geïntegreerd, hangt de snelheid van het conversieproces af van hoe goed u uw toepassing hebt geoptimaliseerd.
 • Is het veilig om XLS naar DOCX te converteren met de gratis Aspose.Total-converter?
  Natuurlijk! Nadat het conversieproces van XLS naar DOCX is voltooid, wordt de downloadlink voor de DOCX-bestanden onmiddellijk gegenereerd. We geven prioriteit aan de beveiliging van uw bestanden, daarom worden alle geüploade bestanden na 24 uur verwijderd en werken de downloadlinks na die periode niet meer. U kunt erop vertrouwen dat uw bestanden veilig zijn tijdens het conversieproces, inclusief XLS-bestanden. Bovenstaande gratis app is voor testdoeleinden, zodat u het resultaat kunt controleren voordat u de code integreert.
 • Welke browser moet ik gebruiken om XLS te converteren?
  U hebt de flexibiliteit om elke up-to-date webbrowser te gebruiken voor online XLS naar DOCX-conversie, zoals Google Chrome, Firefox, Opera, Safari. Als u echter een desktoptoepassing bouwt, kunt u Aspose.Total XLS Conversion API naadloos integreren.

Bekijk XLS conversieopties met .NET

XLSs converteren naar DOC (Microsoft Word binair formaat)
XLSs converteren naar POWERPOINT (Presentatie bestanden)
XLSs converteren naar PPTX (Open XML-presentatieformaat)
XLSs converteren naar WORD (Bestandsindelingen voor tekstverwerking)

Wat is XLS bestandsformaat

Het Excel XLS-bestandsformaat is een veel gebruikt en bekend bestandsformaat voor het opslaan van spreadsheetgegevens. Het wordt geassocieerd met Microsoft Excel, een van de meest populaire spreadsheetsoftwaretoepassingen. XLS staat voor “Excel Spreadsheet” en is sinds de eerste versies een standaardbestandsindeling voor Excel.

De XLS-bestandsindeling is binair, wat betekent dat gegevens in binaire vorm worden opgeslagen in plaats van XML of tekst te gebruiken -gebaseerde opmaak. Dit maakt het efficiënter voor het opslaan en verwerken van grote hoeveelheden gegevens. XLS-bestanden kunnen meerdere werkbladen bevatten, elk bestaande uit cellen die zijn georganiseerd in rijen en kolommen. Deze cellen kunnen verschillende soorten gegevens bevatten, waaronder tekst, getallen, datums, formules en opmaak.

Excel biedt een breed scala aan functies en functionaliteiten binnen de XLS-bestandsindeling. Gebruikers kunnen complexe berekeningen uitvoeren met behulp van formules, opmaakopties toepassen om de visuele weergave van gegevens te verbeteren, diagrammen en grafieken maken en verschillende hulpprogramma’s voor gegevensanalyse gebruiken. Bovendien ondersteunt Excel macro’s, dit zijn scripts die repetitieve taken automatiseren of aangepaste bewerkingen binnen de spreadsheet uitvoeren.

In de loop der jaren heeft Microsoft nieuwere bestandsindelingen geïntroduceerd, zoals XLSX, dat is gebaseerd op XML en verbeterde functies en compatibiliteit. Het XLS-bestandsformaat wordt echter nog steeds ondersteund door Excel en kan worden geopend en bewerkt door nieuwere versies van de software.

Het XLS-bestandsformaat is een industriestandaard geworden die veel wordt gebruikt in bedrijven, onderwijsinstellingen en persoonlijke toepassingen voor gegevensanalyse, rapportage, financiële modellering en meer. De wijdverbreide acceptatie en compatibiliteit maken het een betrouwbare keuze voor het opslaan en delen van spreadsheetgegevens.

Wat is DOCX bestandsformaat

DOCX is een bestandsindeling die speciaal door Microsoft is ontwikkeld voor hun tekstverwerkingssoftware, Microsoft Word. Het doel is om een veelzijdig en betrouwbaar formaat te bieden voor het maken en delen van documenten op verschillende platforms en apparaten. DOCX-bestanden worden veel gebruikt in zakelijke, academische en persoonlijke communicatie en bieden tal van voordelen.

Een belangrijk voordeel van het DOCX-formaat is de naadloze integratie met andere Microsoft Office-toepassingen zoals Excel en PowerPoint. Deze integratie stelt gebruikers in staat om moeiteloos tabellen, grafieken en multimedia-inhoud in hun documenten op te nemen, wat hun visuele aantrekkingskracht en algehele effectiviteit verbetert. Bovendien kunnen DOCX-bestanden gemakkelijk worden geconverteerd naar andere veelgebruikte formaten zoals PDF, HTML en RTF, waardoor compatibiliteit en overdraagbaarheid tussen verschillende systemen wordt gegarandeerd.

De flexibiliteit van het DOCX-formaat strekt zich uit tot de ondersteuning van geavanceerde formatteringsopties . Gebruikers kunnen stijlen, thema’s en sjablonen gebruiken om professioneel ogende documenten te maken met consistente branding en opmaak. Dit elimineert de behoefte aan ingewikkelde technische vaardigheden, waardoor gebruikers moeiteloos gepolijste en visueel aantrekkelijke inhoud kunnen produceren.

Een ander belangrijk voordeel van DOCX is de uitgebreide compatibiliteit met een breed scala aan software en apparaten, waaronder populaire besturingssystemen zoals Windows, macOS en Linux. Deze compatibiliteit zorgt ervoor dat documenten naadloos kunnen worden geopend, bewerkt en gedeeld in verschillende omgevingen, wat een efficiënte samenwerking en communicatie bevordert.