Met Aspose.Total for .NET kunt u eenvoudig XPS-bestanden converteren naar FODS binnen alle .NET-, C#-, ASP.NET- en VB.NET-toepassingen. Ten eerste, door Aspose.PDF for .NET te gebruiken, kunt u XPS naar XLSX exporteren. Daarna kunt u met behulp van Aspose.Cells for .NET Spreadsheet Programming API, XLSX naar FODS converteren.
.NET API om XPS naar FODS te converteren
Conversievereisten
Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total
of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total
.
U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .
Converteer beveiligde XPS naar FODS via C#
Als uw XPS-document met een wachtwoord is beveiligd, kunt u het niet converteren naar FODS zonder het wachtwoord. Met behulp van de API kunt u eerst het beveiligde document openen met een geldig wachtwoord en het daarna converteren. Om het versleutelde bestand te openen, kunt u een nieuwe instantie van de klasse Document initialiseren en de bestandsnaam en het wachtwoord als argumenten doorgeven.
Converteer XPS-bestand naar FODS met watermerk via C#
Tijdens het converteren van het XPS-bestand naar FODS, kunt u ook een watermerk toevoegen aan uw uitvoer-FODS-bestandsformaat. Om een watermerk toe te voegen, kunt u een nieuw werkmapobject maken en het geconverteerde XLSX-document openen, Werkblad selecteren via de index, een vorm maken en de functie AddTextEffect gebruiken. Daarna kunt u uw XLSX-document opslaan als FODS met Watermark.
Bekijk XPS conversieopties met .NET
Wat is XPS bestandsformaat
XPS, een afkorting van XML Paper Specification, is een bestandsindeling die door Microsoft is gemaakt om documenten met een vaste lay-out weer te geven. XPS-bestanden bevatten de inhoud en afdrukinstellingen van een document, waardoor ze geschikt zijn om de lay-out en het uiterlijk van een document op verschillende apparaten en platforms te behouden.
Het XPS-formaat is gebaseerd op XML (eXtensible Markup Language), een veelgebruikte opmaaktaal voor gestructureerde gegevensrepresentatie. XPS-bestanden bevatten documentinhoud, zoals tekst, afbeeldingen, vectorafbeeldingen en annotaties, in een gestructureerde XML-indeling. Dit maakt eenvoudige interpretatie en weergave van de visuele elementen van het document mogelijk.
XPS-bestanden zijn conceptueel vergelijkbaar met PDF-bestanden (Portable Document Format), omdat ze beide bedoeld zijn om een betrouwbare manier te bieden om documenten te presenteren en te delen met behoud van hun opmaak en indeling. Pdf-bestanden hebben echter meer ondersteuning gekregen in verschillende softwaretoepassingen en hardwareapparaten, waardoor ze breder geaccepteerd en compatibel zijn.
Om XPS-bestanden te bekijken en ermee te werken, biedt Microsoft een XPS Viewer als onderdeel van het Windows-besturingssysteem . Verschillende applicaties en tools van derden bieden ook ondersteuning voor het openen, maken en converteren van XPS-bestanden. In vergelijking met PDF kan het aanbod aan software en hardware dat het XPS-formaat ondersteunt echter beperkter zijn.
Wat is FODS bestandsformaat
Het bestandsformaat OpenDocument Flat XML Spreadsheet (FODS) dient als een middel om spreadsheetdocumenten op te slaan. Het houdt zich aan de OpenDocument-standaard en gebruikt XML als onderliggende bestandsstructuur. FODS-bestanden worden meestal gegenereerd door spreadsheetprogramma’s zoals Apache OpenOffice Calc en LibreOffice Calc.
FODS-bestanden bestaan uit verschillende XML-elementen, met een -elementen, waarbij elke tabel een werkblad binnen de spreadsheet vertegenwoordigt. Binnen elke tabel zijn gegevens geordend met behulp van
Bovendien breiden FODS-bestanden de OpenDocument-standaard uit door extra functies op te nemen. Deze omvatten ondersteuning voor samengevoegde cellen, waardoor aangrenzende cellen kunnen worden samengevoegd tot één grotere cel, evenals bevroren rijen en kolommen, waardoor specifieke rijen of kolommen kunnen worden vergrendeld voor eenvoudige navigatie tijdens het scrollen door de spreadsheet.
FODS-bestanden bieden compatibiliteit en interoperabiliteit tussen spreadsheettoepassingen die de OpenDocument-standaard ondersteunen. Ze bieden een flexibel en gestructureerd formaat voor het opslaan van spreadsheetgegevens, waardoor gegevensintegriteit wordt gegarandeerd en naadloos delen en samenwerken mogelijk wordt gemaakt.