Met Aspose.Total for .NET kunt u in twee eenvoudige stappen eenvoudig XPS naar SVGZ-afbeelding exporteren binnen elke .NET-toepassing. Allereerst, door Aspose.PDF voor .NET te gebruiken, kunt u XPS naar JPEG exporteren. Daarna kunt u met behulp van Aspose.Imaging for .NET Image Processing API JPEG naar SVGZ converteren.
Converteer XPS-bestand naar SVGZ via .NET
- Open het XPS-bestand met de klasse Document
- Initialiseer het klasseobject JpegDevice en render XPS naar JPEG met behulp van Process methode
- Laad JPEG-bestand met behulp van Image class
- Sla het document op in SVGZ-indeling met de methode Save
Conversievereisten
Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total
of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total
.
U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .
Converteer XPS-bestand naar SVGZ in een enkel bestand via C#
Met behulp van de API kunt u ook het XPS-bestand naar SVGZ converteren naar een enkel afbeeldingsbestand. Om alle pagina’s te converteren, kunt u eerst uw XPS-document renderen naar één TIFF-bestand en daarna het TIFF-bestand exporteren naar SVGZ. U kunt het invoerbestand openen met de klasse Document en apparaatobjecten Resolutie, TiffSettings en TIFF maken. U kunt een enkele TIFF-afbeelding verkrijgen met de Process methode van TiffDevice klasse. Ten slotte kunt u het TIFF-bestand laden met de klasse Image en sla het op in SVGZ-indeling met behulp van de methode Save .
Converteer en roteer XPS-bestand naar SVGZ via C#
Met behulp van de API kunt u ook de uitgevoerde SVGZ-afbeelding roteren volgens uw behoeften. De Image.RotateFlip-methode kan worden gebruikt om de afbeelding 90/180/270-graden te roteren en de afbeelding horizontaal of verticaal te spiegelen. U kunt het type rotatie en omdraaien opgeven dat op de afbeelding moet worden toegepast. Om de afbeelding te roteren en om te draaien, kunt u de geconverteerde JPEG-afbeelding laden met behulp van de fabrieksmethode die wordt weergegeven door de klasse Image en de afbeelding aanroepen .RotateFlip-methode terwijl u het juiste RotateFlipType specificeert.
Bekijk XPS conversieopties met .NET
Wat is XPS bestandsformaat
XPS, een afkorting van XML Paper Specification, is een bestandsindeling die door Microsoft is gemaakt om documenten met een vaste lay-out weer te geven. XPS-bestanden bevatten de inhoud en afdrukinstellingen van een document, waardoor ze geschikt zijn om de lay-out en het uiterlijk van een document op verschillende apparaten en platforms te behouden.
Het XPS-formaat is gebaseerd op XML (eXtensible Markup Language), een veelgebruikte opmaaktaal voor gestructureerde gegevensrepresentatie. XPS-bestanden bevatten documentinhoud, zoals tekst, afbeeldingen, vectorafbeeldingen en annotaties, in een gestructureerde XML-indeling. Dit maakt eenvoudige interpretatie en weergave van de visuele elementen van het document mogelijk.
XPS-bestanden zijn conceptueel vergelijkbaar met PDF-bestanden (Portable Document Format), omdat ze beide bedoeld zijn om een betrouwbare manier te bieden om documenten te presenteren en te delen met behoud van hun opmaak en indeling. Pdf-bestanden hebben echter meer ondersteuning gekregen in verschillende softwaretoepassingen en hardwareapparaten, waardoor ze breder geaccepteerd en compatibel zijn.
Om XPS-bestanden te bekijken en ermee te werken, biedt Microsoft een XPS Viewer als onderdeel van het Windows-besturingssysteem . Verschillende applicaties en tools van derden bieden ook ondersteuning voor het openen, maken en converteren van XPS-bestanden. In vergelijking met PDF kan het aanbod aan software en hardware dat het XPS-formaat ondersteunt echter beperkter zijn.
Wat is SVGZ bestandsformaat
Het SVGZ-bestandsformaat (Scalable Vector Graphics Compressed) is een gecomprimeerde versie van het SVG-formaat (Scalable Vector Graphics). SVG is een op XML gebaseerde indeling voor vectorafbeeldingen die wordt gebruikt voor het weergeven en opslaan van tweedimensionale vectorafbeeldingen met ondersteuning voor interactiviteit en animatie. SVGZ-bestanden daarentegen zijn SVG-bestanden die zijn gecomprimeerd met behulp van gzip-compressie, wat resulteert in kleinere bestandsgroottes.
De compressie van SVG-bestanden naar SVGZ-indeling biedt verschillende voordelen. Ten eerste verkleint het de bestandsgrootte aanzienlijk, waardoor het gemakkelijker en sneller wordt om via netwerken te verzenden en webpagina’s te laden. Dit maakt SVGZ-bestanden ideaal voor webafbeeldingen, vooral in scenario’s waarin de bandbreedte beperkt is of wanneer het optimaliseren van de prestaties van webpagina’s cruciaal is.
SVGZ-bestanden kunnen worden gemaakt door bestaande SVG-bestanden te comprimeren met behulp van softwaretools of hulpprogramma’s die gzip-compressie ondersteunen . De gecomprimeerde SVGZ-bestanden kunnen worden gedecomprimeerd naar hun oorspronkelijke SVG-indeling met behulp van compatibele software of bibliotheken.
Net als SVG worden SVGZ-bestanden breed ondersteund door moderne webbrowsers en verschillende ontwerp- en bewerkingssoftwaretoepassingen. Ze zorgen voor schaalbare grafische afbeeldingen van hoge kwaliteit, scherpe tekstweergave en de mogelijkheid om te communiceren met elementen met behulp van CSS en JavaScript.
SVGZ-bestanden worden vaak gebruikt voor een reeks doeleinden, waaronder webafbeeldingen, pictogrammen, logo’s, infographics en illustraties. Ze bieden de voordelen van kleinere bestandsgroottes met behoud van de voordelen van het SVG-formaat, zoals resolutie-onafhankelijkheid en schaalbaarheid zonder verlies.