XLS maken met Python

Genereer XLS via uw Python-applicaties zonder Microsoft Office® te installeren.

 

Voor een ontwikkelaar, die probeert XLS-bestanden te maken via de Python-toepassing? Aspose.Total for Python via Java API kan helpen om het aanmaakproces te automatiseren. Het is een volledig pakket van verschillende API’s die verschillende formaten behandelen, waaronder Microsoft Office-bestanden en afbeeldingen. Aspose.Cells for Python via Java API die deel uitmaakt van het Aspose.Total for Python via Java -pakket maakt dit generatieproces eenvoudig. Hieronder vindt u het creatieproces. Bovendien kunnen ontwikkelaars de applicatie voor wijziging van het XLS-bestand gemakkelijk verbeteren. Het bijwerken van het XLS-bestand met behulp van het Python-proces is hetzelfde, behalve dat het een bestaand bestand als parameter vereist tijdens het maken van het werkmapobject.

Hoe maak je een XLS-bestand in Python

Aanmaakvereisten

  • Verwijs voor XLS-generatie rechtstreeks vanuit PyPI ( Aspose.Cells ) naar API’s binnen het project
  • Of gebruik het volgende pip-commando pip install aspose.cells
  • Download bovendien het API-pakket uit de downloads -sectie
 

XLS maken in Python

 

Ontdekken Opties met Python

Genereer CSV Bestand (Door komma's gescheiden waarden)
Genereer ODS Bestand (OpenDocument-spreadsheet)
Genereer TSV Bestand (Door tabs gescheiden waarden)
Genereer XLS Bestand (Microsoft Excel binair formaat)
Genereer XLSB Bestand (Excel binaire werkmap)
Genereer XLSM Bestand (Spreadsheet met ingeschakelde macro's)
Genereer XLSX Bestand (XML-werkmap openen)
Genereer XLT Bestand (Excel 97 - 2003-sjabloon)
Genereer XLTM Bestand (Excel-sjabloon met ingeschakelde macro's)
Genereer XLTX Bestand (Excel-sjabloon)

Wat is XLS bestandsformaat

Het Excel XLS-bestandsformaat is een veel gebruikt en bekend bestandsformaat voor het opslaan van spreadsheetgegevens. Het wordt geassocieerd met Microsoft Excel, een van de meest populaire spreadsheetsoftwaretoepassingen. XLS staat voor “Excel Spreadsheet” en is sinds de eerste versies een standaardbestandsindeling voor Excel.

De XLS-bestandsindeling is binair, wat betekent dat gegevens in binaire vorm worden opgeslagen in plaats van XML of tekst te gebruiken -gebaseerde opmaak. Dit maakt het efficiënter voor het opslaan en verwerken van grote hoeveelheden gegevens. XLS-bestanden kunnen meerdere werkbladen bevatten, elk bestaande uit cellen die zijn georganiseerd in rijen en kolommen. Deze cellen kunnen verschillende soorten gegevens bevatten, waaronder tekst, getallen, datums, formules en opmaak.

Excel biedt een breed scala aan functies en functionaliteiten binnen de XLS-bestandsindeling. Gebruikers kunnen complexe berekeningen uitvoeren met behulp van formules, opmaakopties toepassen om de visuele weergave van gegevens te verbeteren, diagrammen en grafieken maken en verschillende hulpprogramma’s voor gegevensanalyse gebruiken. Bovendien ondersteunt Excel macro’s, dit zijn scripts die repetitieve taken automatiseren of aangepaste bewerkingen binnen de spreadsheet uitvoeren.

In de loop der jaren heeft Microsoft nieuwere bestandsindelingen geïntroduceerd, zoals XLSX, dat is gebaseerd op XML en verbeterde functies en compatibiliteit. Het XLS-bestandsformaat wordt echter nog steeds ondersteund door Excel en kan worden geopend en bewerkt door nieuwere versies van de software.

Het XLS-bestandsformaat is een industriestandaard geworden die veel wordt gebruikt in bedrijven, onderwijsinstellingen en persoonlijke toepassingen voor gegevensanalyse, rapportage, financiële modellering en meer. De wijdverbreide acceptatie en compatibiliteit maken het een betrouwbare keuze voor het opslaan en delen van spreadsheetgegevens.