Converteer PPTX naar CSV via Python of online-app

PPTX naar CSV-conversie in uw Python-applicaties zonder Microsoft PowerPoint® of Excel te installeren

 

Voor een Python-ontwikkelaar, die probeert een PPTX naar CSV-conversiefunctie binnen de applicatie toe te voegen. Aspose.Total for Python via .NET API kan helpen om het conversieproces te automatiseren. Het is een volledig pakket van verschillende API’s voor verschillende formaten, waaronder PPTX- en CSV-bestanden.

Het gaat voornamelijk in twee stappen. Gebruik eerst de Aspose.Slides for Python via .NET API om het PPTX-bestand naar HTML te converteren. Sla daarna met Excel Python API Aspose.Cells for Python via .NET de gemaakte HTML op in de gewenste Microsoft Excel-indeling.

Hoe PPTX naar CSV te converteren in Python

 • Stap 1 Gebruik de Presentation -klasse-instantie om het PPTX-bronbestand te openen
 • Sla het PPTX-bestand op in HTML met behulp van de save -methode door de bestandsnaam en het gewenste mappad op te geven
 • Stap 2 Laad een HTML-bestand met een exemplaar van de Workbook-klasse
 • Roep de methode ‘opslaan’ aan terwijl u het pad naar het uitvoer-CSV-bestand opgeeft. Dus uw PPTX-bestand wordt geconverteerd naar CSV op het opgegeven pad

Omzettingsvereisten

 • Voor conversie van PPTX naar CSV is Python 3.5 of hoger vereist
 • Referentie-API’s binnen het project rechtstreeks vanuit PyPI ( Aspose.Slides en Aspose.Cells )
 • Of gebruik de volgende pip-opdrachten pip install aspose.slides en pip install aspose-cells-python
 • Bovendien, op Microsoft Windows of Linux gebaseerd besturingssysteem (zie meer voor Cells en Slides )
 

Bewaar PPTX naar HTML in Python - Stap 1

 
 

Bewaar HTML naar CSV in Python - Stap 2

 

Gratis online converter voor PPTX naar CSV

Veel Gestelde Vragen

 • Hoe kan ik PPTX online naar CSV converteren?
  Online app voor PPTX-conversie is hierboven geïntegreerd. Voeg om te beginnen het PPTX-bestand dat u wilt converteren toe door het naar de pagina te slepen en neer te zetten of door in het witte gebied te klikken om het document te importeren. Klik daarna op de knop "Converteren" om het conversieproces van PPTX naar CSV te starten. Zodra de conversie is voltooid, kunt u uw nieuw geconverteerde CSV-bestand downloaden met slechts een enkele klik.
 • Hoe lang duurt het om PPTX te converteren?
  U kunt PPTX-bestanden snel naar CSV-formaat converteren met behulp van bovenstaande online converter. De conversiesnelheid hangt voornamelijk af van de grootte van het PPTX-bestand, waarbij kleine bestanden slechts enkele seconden nodig hebben om te converteren. Als u de conversiecode in een .NET-applicatie heeft geïntegreerd, hangt de snelheid van het conversieproces af van hoe goed u uw applicatie heeft geoptimaliseerd.
 • Is het veilig om PPTX naar CSV te converteren met de gratis Aspose.Total-converter?
  Natuurlijk! Nadat de conversie van PPTX naar CSV is voltooid, wordt de downloadlink voor het geconverteerde bestand onmiddellijk verstrekt. We nemen de privacy en veiligheid van geüploade bestanden serieus en verwijderen ze na 24 uur. Bovendien vervallen ook de downloadlinks na deze periode. U kunt er zeker van zijn dat bestandsconversie, inclusief PPTX, volkomen veilig is en dat niemand toegang heeft tot uw bestanden. De gratis app is geïntegreerd voor testdoeleinden om ervoor te zorgen dat u het resultaat kunt evalueren voordat u de code integreert.
 • Welke browser moet ik gebruiken om PPTX te converteren?
  U kunt ervoor kiezen om elke moderne browser zoals Google Chrome, Firefox, Opera of Safari te gebruiken voor deze online conversie. Als u echter een desktoptoepassing ontwikkelt, werkt de Aspose.Total PPTX-conversie-API naadloos.

Bekijk PPTX conversieopties met Python

PPTXs converteren naar DOC (Microsoft Word binair formaat)
PPTXs converteren naar DOCM (Microsoft Word 2007 Marco-bestand)
PPTXs converteren naar DOCX (Office 2007+ Word-document)
PPTXs converteren naar DOT (Microsoft Word-sjabloonbestanden)
PPTXs converteren naar DOTM (Microsoft Word 2007+ sjabloonbestand)
PPTXs converteren naar DOTX (Microsoft Word-sjabloonbestand)
PPTXs converteren naar EXCEL (Spreadsheet-bestandsindelingen)
PPTXs converteren naar RTF (Rijk tekst formaat)
PPTXs converteren naar TSV (Door tabs gescheiden waarden)
PPTXs converteren naar WORD (Bestandsindelingen voor tekstverwerking)
PPTXs converteren naar XLS (Microsoft Excel binair formaat)
PPTXs converteren naar XLSB (Excel binaire werkmap)
PPTXs converteren naar XLSM (Spreadsheet met ingeschakelde macro's)
PPTXs converteren naar XLSX (XML-werkmap openen)
PPTXs converteren naar XLTM (Excel-sjabloon met ingeschakelde macro's)

Wat is PPTX bestandsformaat

Het PPTX-bestandsformaat is de opvolger van het PPT-formaat (PowerPoint Presentation) en wordt gebruikt door Microsoft PowerPoint, de populaire presentatiesoftware die deel uitmaakt van de Microsoft Office-suite. PPTX-bestanden zijn geïntroduceerd met de release van Microsoft Office 2007 en zijn gebaseerd op de Open XML-bestandsindeling.

PPTX-bestanden slaan presentaties op als een verzameling afzonderlijke dia’s, die elk verschillende elementen bevatten, zoals tekst, afbeeldingen, vormen, grafieken, tabellen en multimedia-inhoud. De indeling maakt gebruik van op XML gebaseerde codering, wat zorgt voor efficiëntere opslag, verbeterd gegevensherstel en verbeterde compatibiliteit met andere softwaretoepassingen.

Een van de belangrijkste voordelen van de PPTX-indeling is de kleinere bestandsgrootte in vergelijking met de ouder PPT-formaat. Dit wordt bereikt door verbeterde compressietechnieken en het elimineren van overbodige gegevens, wat resulteert in compactere bestanden die gemakkelijker kunnen worden gedeeld, overgedragen en opgeslagen.

PPTX-bestanden bieden ook geavanceerde functies en mogelijkheden, waaronder ondersteuning voor verbeterde formattering opties, dia-overgangen, animaties en ingebedde multimedia-elementen. Het formaat biedt meer flexibiliteit bij het ontwerpen en aanpassen van presentaties, waardoor gebruikers visueel aantrekkelijke en interactieve diavoorstellingen kunnen maken.

PPTX-bestanden kunnen worden geopend, bewerkt en gepresenteerd met behulp van Microsoft PowerPoint of compatibele softwaretoepassingen op verschillende platforms, waaronder Windows, macOS en mobiele apparaten. Ze kunnen worden gedeeld via e-mail, worden geüpload naar cloudopslagservices of worden geopend via samenwerkingsplatforms voor naadloze samenwerking en presentaties.

Wat is CSV bestandsformaat

Een CSV-bestand (Comma-Separated Values) is een veelgebruikt formaat voor het opslaan van tabelgegevens, dat lijkt op een spreadsheet of database. Het bestaat uit gegevens gescheiden door komma’s, waarbij elke rij een record vertegenwoordigt. CSV-bestanden kunnen worden geopend in teksteditors zoals Microsoft Notepad of Apple TextEdit, maar ook in spreadsheetprogramma’s zoals Microsoft Excel of Apple Numbers.

Wanneer ze worden geopend in een teksteditor, worden CSV-gegevens weergegeven in een tabelindeling. Kolommen worden gescheiden door komma’s en elke rij wordt gescheiden door een nieuwe regel. De eerste rij, ook wel de koprij genoemd, bevat kolomnamen.

CSV-bestanden zorgen voor eenvoudige gegevensuitwisseling tussen verschillende applicaties. Gegevens kunnen worden geëxporteerd uit spreadsheetprogramma’s zoals Excel of Numbers en worden opgeslagen in een CSV-indeling. Evenzo kunnen CSV-bestanden in deze programma’s worden geïmporteerd, waardoor gegevens van het ene systeem naar het andere kunnen worden overgedragen.

CSV-bestanden bieden flexibiliteit en compatibiliteit vanwege hun eenvoudige en universele structuur. Ze worden veel gebruikt voor gegevensmigratie, het delen van informatie tussen platforms en het integreren van gegevens uit verschillende bronnen. De ongecompliceerde aard van CSV-bestanden maakt ze toegankelijk voor gegevensmanipulatie, analyse en verwerking door zowel mensen als computersystemen.