Converteer PPTX naar XLSM via Python of online-app

PPTX naar XLSM-conversie in uw Python-applicaties zonder Microsoft PowerPoint® of Excel te installeren

 

Voor een Python-ontwikkelaar, die probeert een PPTX naar XLSM-conversiefunctie binnen de applicatie toe te voegen. Aspose.Total for Python via .NET API kan helpen om het conversieproces te automatiseren. Het is een volledig pakket van verschillende API’s voor verschillende formaten, waaronder PPTX- en XLSM-bestanden.

Het gaat voornamelijk in twee stappen. Gebruik eerst de Aspose.Slides for Python via .NET API om het PPTX-bestand naar HTML te converteren. Sla daarna met Excel Python API Aspose.Cells for Python via .NET de gemaakte HTML op in de gewenste Microsoft Excel-indeling.

Hoe PPTX naar XLSM te converteren in Python

 • Stap 1 Gebruik de Presentation -klasse-instantie om het PPTX-bronbestand te openen
 • Sla het PPTX-bestand op in HTML met behulp van de save -methode door de bestandsnaam en het gewenste mappad op te geven
 • Stap 2 Laad een HTML-bestand met een exemplaar van de Workbook-klasse
 • Roep de methode ‘opslaan’ aan terwijl u het pad naar het uitvoer-XLSM-bestand opgeeft. Dus uw PPTX-bestand wordt geconverteerd naar XLSM op het opgegeven pad

Omzettingsvereisten

 • Voor conversie van PPTX naar XLSM is Python 3.5 of hoger vereist
 • Referentie-API’s binnen het project rechtstreeks vanuit PyPI ( Aspose.Slides en Aspose.Cells )
 • Of gebruik de volgende pip-opdrachten pip install aspose.slides en pip install aspose-cells-python
 • Bovendien, op Microsoft Windows of Linux gebaseerd besturingssysteem (zie meer voor Cells en Slides )
 

Bewaar PPTX naar HTML in Python - Stap 1

 
 

Bewaar HTML naar XLSM in Python - Stap 2

 

Gratis online converter voor PPTX naar XLSM

Veel Gestelde Vragen

 • Hoe kan ik PPTX online naar XLSM converteren?
  Online app voor PPTX-conversie is hierboven geïntegreerd. Voeg om te beginnen het PPTX-bestand dat u wilt converteren toe door het naar de pagina te slepen en neer te zetten of door in het witte gebied te klikken om het document te importeren. Klik daarna op de knop "Converteren" om het conversieproces van PPTX naar XLSM te starten. Zodra de conversie is voltooid, kunt u uw nieuw geconverteerde XLSM-bestand downloaden met slechts een enkele klik.
 • Hoe lang duurt het om PPTX te converteren?
  U kunt PPTX-bestanden snel naar XLSM-formaat converteren met behulp van bovenstaande online converter. De conversiesnelheid hangt voornamelijk af van de grootte van het PPTX-bestand, waarbij kleine bestanden slechts enkele seconden nodig hebben om te converteren. Als u de conversiecode in een .NET-applicatie heeft geïntegreerd, hangt de snelheid van het conversieproces af van hoe goed u uw applicatie heeft geoptimaliseerd.
 • Is het veilig om PPTX naar XLSM te converteren met de gratis Aspose.Total-converter?
  Natuurlijk! Nadat de conversie van PPTX naar XLSM is voltooid, wordt de downloadlink voor het geconverteerde bestand onmiddellijk verstrekt. We nemen de privacy en veiligheid van geüploade bestanden serieus en verwijderen ze na 24 uur. Bovendien vervallen ook de downloadlinks na deze periode. U kunt er zeker van zijn dat bestandsconversie, inclusief PPTX, volkomen veilig is en dat niemand toegang heeft tot uw bestanden. De gratis app is geïntegreerd voor testdoeleinden om ervoor te zorgen dat u het resultaat kunt evalueren voordat u de code integreert.
 • Welke browser moet ik gebruiken om PPTX te converteren?
  U kunt ervoor kiezen om elke moderne browser zoals Google Chrome, Firefox, Opera of Safari te gebruiken voor deze online conversie. Als u echter een desktoptoepassing ontwikkelt, werkt de Aspose.Total PPTX-conversie-API naadloos.

Bekijk PPTX conversieopties met Python

PPTXs converteren naar CSV (Door komma's gescheiden waarden)
PPTXs converteren naar DOC (Microsoft Word binair formaat)
PPTXs converteren naar DOCM (Microsoft Word 2007 Marco-bestand)
PPTXs converteren naar DOCX (Office 2007+ Word-document)
PPTXs converteren naar DOT (Microsoft Word-sjabloonbestanden)
PPTXs converteren naar DOTM (Microsoft Word 2007+ sjabloonbestand)
PPTXs converteren naar DOTX (Microsoft Word-sjabloonbestand)
PPTXs converteren naar EXCEL (Spreadsheet-bestandsindelingen)
PPTXs converteren naar RTF (Rijk tekst formaat)
PPTXs converteren naar TSV (Door tabs gescheiden waarden)
PPTXs converteren naar WORD (Bestandsindelingen voor tekstverwerking)
PPTXs converteren naar XLS (Microsoft Excel binair formaat)
PPTXs converteren naar XLSB (Excel binaire werkmap)
PPTXs converteren naar XLSX (XML-werkmap openen)
PPTXs converteren naar XLTM (Excel-sjabloon met ingeschakelde macro's)

Wat is PPTX bestandsformaat

Het PPTX-bestandsformaat is de opvolger van het PPT-formaat (PowerPoint Presentation) en wordt gebruikt door Microsoft PowerPoint, de populaire presentatiesoftware die deel uitmaakt van de Microsoft Office-suite. PPTX-bestanden zijn geïntroduceerd met de release van Microsoft Office 2007 en zijn gebaseerd op de Open XML-bestandsindeling.

PPTX-bestanden slaan presentaties op als een verzameling afzonderlijke dia’s, die elk verschillende elementen bevatten, zoals tekst, afbeeldingen, vormen, grafieken, tabellen en multimedia-inhoud. De indeling maakt gebruik van op XML gebaseerde codering, wat zorgt voor efficiëntere opslag, verbeterd gegevensherstel en verbeterde compatibiliteit met andere softwaretoepassingen.

Een van de belangrijkste voordelen van de PPTX-indeling is de kleinere bestandsgrootte in vergelijking met de ouder PPT-formaat. Dit wordt bereikt door verbeterde compressietechnieken en het elimineren van overbodige gegevens, wat resulteert in compactere bestanden die gemakkelijker kunnen worden gedeeld, overgedragen en opgeslagen.

PPTX-bestanden bieden ook geavanceerde functies en mogelijkheden, waaronder ondersteuning voor verbeterde formattering opties, dia-overgangen, animaties en ingebedde multimedia-elementen. Het formaat biedt meer flexibiliteit bij het ontwerpen en aanpassen van presentaties, waardoor gebruikers visueel aantrekkelijke en interactieve diavoorstellingen kunnen maken.

PPTX-bestanden kunnen worden geopend, bewerkt en gepresenteerd met behulp van Microsoft PowerPoint of compatibele softwaretoepassingen op verschillende platforms, waaronder Windows, macOS en mobiele apparaten. Ze kunnen worden gedeeld via e-mail, worden geüpload naar cloudopslagservices of worden geopend via samenwerkingsplatforms voor naadloze samenwerking en presentaties.

Wat is XLSM bestandsformaat

Het XLSM-bestandsformaat is een ander bestandsformaat dat wordt gebruikt door Microsoft Excel en staat voor Excel Macro-Enabled Workbook. Net als XLSB bieden XLSM-bestanden extra functionaliteit en mogelijkheden in vergelijking met de standaard XLSX-indeling.

XLSM-bestanden zijn ontworpen om spreadsheetgegevens met macro’s op te slaan. Macro’s zijn kleine programma’s of scripts die taken binnen Excel automatiseren. Met de XLSM-indeling kunnen gebruikers macro’s rechtstreeks in de werkmap maken, bewerken en uitvoeren. Dit maakt XLSM-bestanden bijzonder handig voor het automatiseren van repetitieve taken, het uitvoeren van complexe berekeningen of het maken van aangepaste functies.

Door macro’s in te schakelen, stellen XLSM-bestanden gebruikers in staat de functionaliteit van hun spreadsheets te verbeteren. Macro’s kunnen worden geschreven met behulp van de programmeertaal Visual Basic for Applications (VBA), wat een krachtige tool biedt voor aanpassing en automatisering binnen Excel.

Een van de belangrijkste voordelen van de XLSM-indeling is de mogelijkheid om macro’s op te slaan en uit te voeren naadloos. Wanneer een XLSM-bestand wordt geopend, schakelt Excel de macro’s in het bestand in, waardoor gebruikers de automatiserings- en aanpassingsfuncties van de macro’s kunnen gebruiken.

Het is echter belangrijk op te merken dat vanwege potentiële beveiligingsrisico’s sommige Excel-versies kunnen gebruikers vragen om macro’s in of uit te schakelen bij het openen van een XLSM-bestand. Dit wordt gedaan om te beschermen tegen mogelijk schadelijke macro’s die het systeem kunnen beschadigen of gegevens in gevaar kunnen brengen.