Converteer RTF naar ODS via Python of online-app

RTF naar ODS-conversie in uw Python-applicaties zonder Microsoft Word® of Excel te installeren

 

Voor een Python-ontwikkelaar, die probeert een RTF naar ODS-conversiefunctie binnen de applicatie toe te voegen. Aspose.Total for Python via .NET API kan helpen om het conversieproces te automatiseren. Het is een volledig pakket van verschillende API’s die verschillende formaten behandelen.

Het gaat voornamelijk in twee stappen. Gebruik eerst de Aspose.Words for Python via .NET API om het RTF-bestand naar HTML te converteren. Sla daarna met Excel Python API Aspose.Cells for Python via .NET de gemaakte HTML op in de gewenste Microsoft Excel-indeling.

Hoe RTF naar ODS te converteren in Python

 • Stap 1 Open het RTF-bronbestand met de Document -klasse
 • Sla het RTF-bestand op in HTML met behulp van de Save -methode door de bestandsnaam en het gewenste mappad op te geven
 • Stap 2 Laad het HTML-bestand met een exemplaar van de Workbook-klasse met bestand en LoadOptions als parameters
 • Roep de methode ‘opslaan’ aan terwijl u het pad naar het uitvoer-ODS-bestand opgeeft. Dus uw RTF-bestand wordt geconverteerd naar ODS op het opgegeven pad

Omzettingsvereisten

 • Voor conversie van RTF naar ODS is Python 3.5 of hoger vereist
 • Referentie-API’s binnen het project rechtstreeks vanuit PyPI ( Aspose.Words en Aspose.Cells )
 • Of gebruik de volgende pip-opdrachten pip install aspose.words en pip install aspose-cells-python
 • Bovendien, op Microsoft Windows of Linux gebaseerd besturingssysteem (zie meer voor Words en Cells ) en voor Linux, controleer aanvullende vereisten voor gcc en libpython en volg stap voor stap instructies
 

Bewaar RTF naar HTML in Python - Stap 1

 
 

Bewaar HTML naar ODS in Python - Stap 2

 

Gratis online converter voor RTF naar ODS

Veel Gestelde Vragen

 • Hoe kan ik RTF online naar ODS converteren?
  Hierboven vindt u een geïntegreerde online app voor RTF-conversie. Voeg om te beginnen eenvoudig uw RTF-bestand toe door het naar het daarvoor bestemde witte gebied te slepen en neer te zetten, of door in het gebied te klikken om het document te importeren. Zodra uw RTF-bestand is geüpload, klikt u op de knop "Converteren" om het conversieproces van RTF naar ODS te starten. Wanneer de conversie is voltooid, kunt u uw nieuw geconverteerde ODS-bestand direct downloaden met slechts één klik.
 • Hoe lang duurt het om RTF te converteren?
  De online converter die wij aanbieden werkt snel, maar de prestaties zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van uw RTF-bestand. Kleinere RTF-bestanden kunnen in slechts enkele seconden naar ODS worden geconverteerd. Als u de conversiecode integreert in een .NET-toepassing, hangt de conversiesnelheid af van hoe goed uw toepassing is geoptimaliseerd voor dit proces.
 • Is het veilig om RTF naar ODS te converteren met de gratis Aspose.Total-converter?
  Natuurlijk! Deze online converter zorgt voor de veiligheid van uw bestanden, inclusief RTF-bestandsconversies. Uw geüploade bestanden worden na 24 uur verwijderd en de downloadlinks zijn na deze periode niet meer toegankelijk. U kunt er zeker van zijn dat niemand toegang heeft tot uw bestanden. Bovenstaande gratis app is voor testdoeleinden, zodat u het resultaat kunt controleren voordat u de code integreert.
 • Welke browser moet ik gebruiken om RTF te converteren?
  De online RTF naar ODS-converter kan in elke moderne browser worden gebruikt, zoals Google Chrome, Firefox, Opera en Safari. Als u echter een desktoptoepassing ontwikkelt, kan de Aspose.Total RTF-conversie-API een soepele en betrouwbare oplossing bieden voor uw behoeften.

Bekijk RTF conversieopties met Python

RTFs converteren naar CSV (Door komma's gescheiden waarden)
RTFs converteren naar DIF (Formaat voor gegevensuitwisseling)
RTFs converteren naar EMAIL (E-mail bestanden)
RTFs converteren naar EMLX (Apple Mail-bericht)
RTFs converteren naar EXCEL (Spreadsheet-bestandsindelingen)
RTFs converteren naar FODS (OpenDocument platte XML-spreadsheet)
RTFs converteren naar ICS (Kalender Bestand)
RTFs converteren naar MBOX (E-mail mailboxbestand)
RTFs converteren naar MSG (Outlook-berichtitembestand)
RTFs converteren naar ODP (OpenDocument-presentatieformaat)
RTFs converteren naar OFT (Outlook-bestandssjabloon)
RTFs converteren naar OST (Outlook offline opslagtabel)
RTFs converteren naar POT (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestanden)
RTFs converteren naar POTM (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestand)
RTFs converteren naar POTX (Microsoft PowerPoint-sjabloonpresentatie)
RTFs converteren naar POWERPOINT (Presentatie bestanden)
RTFs converteren naar PPS (PowerPoint-diavoorstelling)
RTFs converteren naar PPSM (Diavoorstelling met macro's)
RTFs converteren naar PPSX (PowerPoint-diavoorstelling)
RTFs converteren naar PPT (PowerPoint presentatie)
RTFs converteren naar PPTM (Presentatiebestand met ingeschakelde macro's)
RTFs converteren naar PPTX (Open XML-presentatieformaat)
RTFs converteren naar PST (Outlook persoonlijke opslagtabel)
RTFs converteren naar SXC (StarOffice Calc-spreadsheet)
RTFs converteren naar TSV (Door tabs gescheiden waarden)
RTFs converteren naar XLAM (Excel-invoegtoepassing met ingeschakelde macro's)
RTFs converteren naar XLS (Microsoft Excel binair formaat)
RTFs converteren naar XLSB (Excel binaire werkmap)
RTFs converteren naar XLSM (Spreadsheet met ingeschakelde macro's)
RTFs converteren naar XLSX (XML-werkmap openen)
RTFs converteren naar XLT (Excel 97 - 2003-sjabloon)
RTFs converteren naar XLTM (Excel-sjabloon met ingeschakelde macro's)

Wat is RTF bestandsformaat

Het RTF-bestandsformaat (Rich Text Format) is een veelzijdig en breed ondersteund bestandsformaat voor het opslaan van tekstdocumenten met opmaak. Het is eind jaren tachtig door Microsoft ontwikkeld als een platformonafhankelijke indeling die gemakkelijk kan worden uitgewisseld tussen verschillende tekstverwerkingsprogramma’s.

RTF-bestanden worden doorgaans opgeslagen met de .rtf-bestandsextensie en kunnen worden geopend en bewerkt door verschillende teksteditors en tekstverwerkingssoftware, waaronder Microsoft Word, Google Docs en LibreOffice. Het formaat maakt het mogelijk verschillende opmaakelementen op te nemen, zoals lettertypestijlen, groottes, kleuren, alinea’s, tabellen en afbeeldingen.

Een van de belangrijkste voordelen van RTF is de platformonafhankelijkheid, wat betekent dat een RTF bestand dat op het ene besturingssysteem is gemaakt, kan worden geopend en correct worden weergegeven op een ander besturingssysteem zonder de opmaak te verliezen. Dit maakt het een voorkeurskeuze voor documentuitwisseling en samenwerking.

RTF-bestanden gebruiken een opmaaksyntaxis in platte tekst, wat betekent dat de bestanden leesbaar zijn voor mensen en indien nodig kunnen worden gewijzigd met een teksteditor. RTF-bestanden kunnen echter behoorlijk groot zijn in vergelijking met andere indelingen zoals platte tekst of Markdown, omdat hierin expliciet opmaakinformatie wordt opgeslagen.

Hoewel RTF voornamelijk wordt gebruikt voor tekstdocumenten, kan het ook het insluiten van andere bestanden ondersteunen. typen bestanden, zoals afbeeldingen en objecten, in het document. Hierdoor kunnen complexere en visueel aantrekkelijkere documenten worden gemaakt.

Wat is ODS bestandsformaat

Het OpenDocument Spreadsheet (ODS) formaat is specifiek ontworpen voor het opslaan van spreadsheetgegevens en wordt vaak gebruikt door open source kantoorsuites zoals Apache OpenOffice en LibreOffice. ODS-bestanden maken gebruik van de OpenDocument XML-indeling en worden geïdentificeerd door de bestandsextensie .ods.

In een ODS-bestand kunnen gegevens worden georganiseerd en opgeslagen in cellen, waardoor een efficiënte tabelweergave mogelijk is. Cellen kunnen worden opgemaakt met behulp van verschillende stijlen om het visuele uiterlijk en de leesbaarheid te verbeteren. Bovendien kunnen ODS-bestanden grafieken en andere grafische elementen bevatten om gegevens op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

Een opmerkelijk voordeel van ODS-bestanden is hun kleinere bestandsgrootte in vergelijking met vergelijkbare spreadsheetindelingen zoals het .xlsx-formaat van Microsoft Excel. Deze compactheid vergemakkelijkt het delen van bestanden, omdat kleinere bestanden sneller kunnen worden overgedragen en minder opslagruimte nodig hebben.

ODS-bestanden bieden compatibiliteit en interoperabiliteit tussen meerdere kantoorsuites en spreadsheet-applicaties. Ze kunnen worden geopend en bewerkt in verschillende softwareprogramma’s, wat zorgt voor flexibiliteit bij het werken met spreadsheetgegevens. Bovendien ondersteunen veel applicaties het exporteren van gegevens naar het ODS-formaat, waardoor naadloze gegevensuitwisseling tussen verschillende softwareplatforms mogelijk wordt.

Het open karakter van het ODS-formaat en de brede ondersteuning maken het een praktische keuze voor het delen van en samenwerken aan spreadsheetgegevens, het promoten van gegevens draagbaarheid en het faciliteren van efficiënte workflows tussen verschillende softwaretoepassingen.