Converteer WORDML naar MHTML met Python

WORDML naar MHTML, HtmlFixed en HTML-conversie in uw Python-applicaties zonder Microsoft Word® te installeren.

 

Voor een Python-ontwikkelaar die probeert een WORDML naar MHTML-conversiefunctie (Webarchiefformaat) of HtmlFixed toe te voegen, wil hij het document in het HTML-formaat opslaan met absoluut gepositioneerde elementen binnen de applicatie. Aspose.Total for Python via .NET API kan helpen om het conversieproces te automatiseren. Het is een volledig pakket van verschillende API’s die verschillende formaten behandelen.

We gebruiken Aspose.Words for Python via .NET API die deel uitmaakt van Aspose.Total for Python via .NET Package om de WORDML-naar-MHTML-conversiefunctie toe te voegen. Als het WORDML-bestand eenvoudig is, zijn het slechts twee regels code. Laad het WORDML-bestand en roep de opslagmethode aan met het juiste bestandspad samen met SaveFormat-opsomming als MHTML of HTML_FIXED. Maar als het documentmodel zo dicht mogelijk bij het origineel moet worden hersteld, moet er wat extra informatie worden opgeslagen in het resulterende document, retourinformatie genaamd.

Hoe Converteer WORDML naar MHTML in Python

  • Laad het WORDML-bronbestand met de klasse Document
  • Maak de instantie van HtmlSaveOptions
  • Stel de export_roundtrip_information in op True
  • Specificeer de SaveFormat als MHTML
  • Roep de save-methode aan terwijl u het pad van het uitvoerbestand en SaveFormat opgeeft als parameters. Dus uw WORDML-bestand wordt geconverteerd naar MHTML op het opgegeven pad.

Conversievereisten

  • Voor conversie van WORDML naar MHTML of Html Vaste indeling is Python 3.5 of hoger vereist
  • Referentie-API’s binnen het project rechtstreeks vanuit PyPI ( Aspose.Words )
  • Of gebruik de volgende pip-commando’s pip install aspose.words
  • Bovendien, op Microsoft Windows of Linux gebaseerd besturingssysteem (zie meer voor Words ) en voor Linux, controleer de aanvullende vereisten voor gcc en libpython en volg de stapsgewijze instructies INSTALL
 

WORDML opslaan in MHTML in Python - Eenvoudig

 
 

WORDML naar MHTML-conversie in Python

 

Bekijk WORDML conversieopties met Python

WORDMLs converteren naar CSV (Door komma's gescheiden waarden)
WORDMLs converteren naar DIF (Formaat voor gegevensuitwisseling)
WORDMLs converteren naar EMLX (Apple Mail-bericht)
WORDMLs converteren naar EXCEL (Spreadsheet-bestandsindelingen)
WORDMLs converteren naar FODS (OpenDocument platte XML-spreadsheet)
WORDMLs converteren naar ICS (Kalender Bestand)
WORDMLs converteren naar MBOX (E-mail mailboxbestand)
WORDMLs converteren naar MSG (Outlook-berichtitembestand)
WORDMLs converteren naar ODP (OpenDocument-presentatieformaat)
WORDMLs converteren naar ODS (OpenDocument-spreadsheet)
WORDMLs converteren naar OFT (Outlook-bestandssjabloon)
WORDMLs converteren naar OST (Outlook offline opslagtabel)
WORDMLs converteren naar POT (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestanden)
WORDMLs converteren naar POTM (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestand)
WORDMLs converteren naar POTX (Microsoft PowerPoint-sjabloonpresentatie)
WORDMLs converteren naar POWERPOINT (Presentatie bestanden)
WORDMLs converteren naar PPS (PowerPoint-diavoorstelling)
WORDMLs converteren naar PPSM (Diavoorstelling met macro's)
WORDMLs converteren naar PPSX (PowerPoint-diavoorstelling)
WORDMLs converteren naar PPT (PowerPoint presentatie)
WORDMLs converteren naar PPTM (Presentatiebestand met ingeschakelde macro's)
WORDMLs converteren naar PPTX (Open XML-presentatieformaat)
WORDMLs converteren naar PST (Outlook persoonlijke opslagtabel)
WORDMLs converteren naar SXC (StarOffice Calc-spreadsheet)
WORDMLs converteren naar TSV (Door tabs gescheiden waarden)
WORDMLs converteren naar XLAM (Excel-invoegtoepassing met ingeschakelde macro's)
WORDMLs converteren naar XLS (Microsoft Excel binair formaat)
WORDMLs converteren naar XLSB (Excel binaire werkmap)
WORDMLs converteren naar XLSM (Spreadsheet met ingeschakelde macro's)
WORDMLs converteren naar XLSX (XML-werkmap openen)
WORDMLs converteren naar XLT (Excel 97 - 2003-sjabloon)
WORDMLs converteren naar XLTM (Excel-sjabloon met ingeschakelde macro's)

Wat is WORDML bestandsformaat

Microsoft Word 2003 introduceerde een eigen documentindeling die bekend staat als WordprocessingML. Deze op XML gebaseerde indeling maakt gebruik van een aangepast XML-schema om verschillende elementen van een Word-document op te slaan, waaronder tekst, opmaak, afbeeldingen en andere inhoud. WordprocessingML heeft tot doel een uitgebreide weergave te bieden van alle documentinformatie met behoud van zowel door mensen leesbare als machineleesbare kwaliteiten.

Door mensen leesbaar zijn betekent dat WordprocessingML-documenten eenvoudig kunnen worden geopend en bewerkt met een standaard teksteditor. Deze toegankelijkheid stelt gebruikers in staat om de onderliggende XML-structuur indien nodig direct te manipuleren. Bovendien is WordprocessingML ontworpen om geautomatiseerde verwerking en conversie door computersystemen mogelijk te maken, waardoor naadloze transformatie naar andere indelingen of integratie met verschillende softwaretoepassingen mogelijk wordt.

WordprocessingML is een open standaard, wat betekent dat de specificaties ervan openbaar beschikbaar zijn voor referentie en implementatie door ontwikkelaars. Deze openheid heeft geleid tot de ontwikkeling van tal van softwareprogramma’s, waaronder open-sourceoplossingen zoals OpenOffice.org en LibreOffice, die WordprocessingML-documenten kunnen lezen en schrijven. De beschikbaarheid van dergelijke tools breidt de toegankelijkheid en interoperabiliteit van WordprocessingML-bestanden uit tot buiten het Microsoft Word-ecosysteem.

Microsoft Word, een van de meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma’s ter wereld, heeft bijgedragen aan de populariteit van WordprocessingML als XML -gebaseerd tekstverwerkingsformaat. Door de brede acceptatie is WordprocessingML een heersende standaard geworden voor het delen en uitwisselen van rijkelijk opgemaakte documenten.

Wat is MHTML bestandsformaat

MHTML, een afkorting van MIME HTML, is een bestandsindeling die HTML-code en de bijbehorende bronnen combineert in één bestand. Het staat voor Multipurpose Internet Mail Extension HTML. MHTML-bestanden worden vaak gebruikt voor het opslaan van webpagina’s, inclusief al hun inhoud, zoals afbeeldingen, CSS-stylesheets en JavaScript, in één bestand.

MHTML-bestanden worden vaak gemaakt door webbrowsers wanneer gebruikers webpagina’s opslaan voor offline weergave- of archiveringsdoeleinden. Door alle benodigde bronnen in één bestand te bundelen, zorgt MHTML ervoor dat de webpagina nauwkeurig kan worden bekeken en weergegeven, zelfs zonder internetverbinding of toegang tot de oorspronkelijke server.

Het MHTML-formaat volgt de MIME-standaard, die wordt gebruikt voor het coderen en uitwisselen van verschillende soorten gegevens via internet. Het gebruikt meerdelige MIME-codering om de HTML-code en bijbehorende bronnen in één bestand te verpakken. Het bestand heeft meestal de bestandsextensie .mht of .mhtml.

MHTML-bestanden kunnen worden geopend en bekeken door webbrowsers die de indeling ondersteunen, zoals Internet Explorer, Microsoft Edge en Opera. Sommige teksteditors en gespecialiseerde software bieden ook de mogelijkheid om MHTML-bestanden te openen en te bewerken.

Het MHTML-formaat biedt voordelen op het gebied van draagbaarheid en gemak, omdat gebruikers hiermee webpagina’s kunnen opslaan en delen als een enkel bestand, zorgen voor het behoud van de lay-out, opmaak en gekoppelde bronnen van de pagina. Het is echter vermeldenswaard dat MHTML niet zo veel wordt gebruikt als andere webformaten zoals HTML of PDF, en dat de compatibiliteit per software en platform kan verschillen.