Converteer XLSX naar DOTX via Python of online-app

XLSX naar DOTX-conversie in uw Python-applicaties zonder Microsoft Excel® of Word te installeren

 

Voor een Python-ontwikkelaar, die probeert een XLSX naar DOTX-conversiefunctie binnen de applicatie toe te voegen. Aspose.Total for Python via .NET API kan helpen om het conversieproces te automatiseren. Het is een volledig pakket van verschillende API’s voor verschillende formaten, waaronder XLSX- en DOTX-bestanden.

Het gaat voornamelijk in twee stappen. Gebruik eerst de Aspose.Cells for Python via .NET API om het XLSX-bestand naar HTML te converteren. Sla daarna met behulp van Word Python API Aspose.Words for Python via .NET de gemaakte HTML op in de gewenste Microsoft Word-indeling.

Hoe XLSX naar DOTX te converteren in Python

 • Stap 1 Open het XLSX-bronbestand met behulp van de Workbook-klasse
 • Sla het XLSX-bestand op in HTML met behulp van de save(file, SaveFormat.HTML)-methode door de bestandsnaam en het gewenste mappad op te geven
 • Stap 2 Laad een HTML-bestand met een exemplaar van de Document -klasse
 • Roep de methode ‘opslaan’ aan terwijl u het pad naar het uitvoer-DOTX-bestand opgeeft. Dus uw XLSX-bestand wordt geconverteerd naar DOTX op het opgegeven pad

Omzettingsvereisten

 • Voor conversie van XLSX naar DOTX is Python 3.5 of hoger vereist
 • Referentie-API’s binnen het project rechtstreeks vanuit PyPI ( Aspose.Cells en Aspose.Words )
 • Of gebruik de volgende pip-opdrachten pip install aspose-cells-python en pip install aspose.words
 • Bovendien, op Microsoft Windows of Linux gebaseerd besturingssysteem (zie meer voor Cells en Words ) en voor Linux, controleer aanvullende vereisten voor gcc en libpython en volg stap voor stap instructies
 

Bewaar XLSX naar HTML in Python - Stap 1

 
 

Bewaar HTML naar DOTX in Python - Stap 2

 

Gratis online converter voor XLSX naar DOTX

Veel Gestelde Vragen

 • Hoe kan ik XLSX online naar DOTX converteren?
  Online app voor XLSX-conversie is hierboven geïntegreerd. Om te beginnen kunt u XLSX-bestanden naar DOTX converteren door het bestand te slepen en neer te zetten of door in het witte gebied te klikken om het document te importeren. Zodra het bestand is geüpload, klikt u op de knop 'Converteren'. Nadat de conversie van XLSX naar DOTX is voltooid, kunt u uw geconverteerde bestand eenvoudig downloaden met slechts één klik. Hiermee krijgt u de uitvoer-DOTX-bestanden.
 • Hoe lang duurt het om XLSX te converteren?
  De online XLSX naar DOTX-converter werkt snel, maar de snelheid hangt vooral af van de grootte van het XLSX-bestand dat u aan het converteren bent. Kleinere XLSX-bestanden kunnen in slechts enkele seconden naar DOTX-indeling worden omgezet. Bovendien, als u de conversiecode in uw .NET-toepassing hebt geïntegreerd, hangt de snelheid van het conversieproces af van hoe goed u uw toepassing hebt geoptimaliseerd.
 • Is het veilig om XLSX naar DOTX te converteren met de gratis Aspose.Total-converter?
  Natuurlijk! De downloadlink van DOTX-bestanden is direct na de conversie beschikbaar. Na 24 uur na het uploaden van uw bestanden, verwijderen we ze en worden de downloadlinks inactief. U kunt er zeker van zijn dat niemand toegang heeft tot uw bestanden en dat bestandsconversie, inclusief XLSX, volledig veilig is. Een gratis app is voornamelijk geïntegreerd voor testdoeleinden, zodat u het resultaat kunt controleren voordat u de code integreert.
 • Welke browser moet ik gebruiken om XLSX te converteren?
  U kunt voor deze online conversie elke moderne webbrowser gebruiken, zoals Google Chrome, Firefox, Opera of Safari. Als u echter een desktoptoepassing ontwikkelt, werkt de Aspose.Total XLSX-conversie-API naadloos.

Bekijk XLSX conversieopties met Python

XLSXs converteren naar DOC (Microsoft Word binair formaat)
XLSXs converteren naar DOCM (Microsoft Word 2007 Marco-bestand)
XLSXs converteren naar DOCX (Office 2007+ Word-document)
XLSXs converteren naar DOT (Microsoft Word-sjabloonbestanden)
XLSXs converteren naar DOTM (Microsoft Word 2007+ sjabloonbestand)
XLSXs converteren naar MOBI (Open Ebook-formaat)
XLSXs converteren naar ODT (OpenDocument Tekstbestandsindeling)
XLSXs converteren naar OTT (Documentsjabloon openen)
XLSXs converteren naar POT (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestanden)
XLSXs converteren naar POTX (Microsoft PowerPoint-sjabloonpresentatie)
XLSXs converteren naar POWERPOINT (Presentatie bestanden)
XLSXs converteren naar PPS (PowerPoint-diavoorstelling)
XLSXs converteren naar PPSM (Diavoorstelling met macro's)
XLSXs converteren naar PPSX (PowerPoint-diavoorstelling)
XLSXs converteren naar PPT (PowerPoint presentatie)
XLSXs converteren naar PPTM (Presentatiebestand met ingeschakelde macro's)
XLSXs converteren naar PPTX (Open XML-presentatieformaat)
XLSXs converteren naar RTF (Rijk tekst formaat)
XLSXs converteren naar WORD (Bestandsindelingen voor tekstverwerking)
XLSXs converteren naar WORDML (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)

Wat is XLSX bestandsformaat

Het XLSX-bestandsformaat is een veelgebruikt bestandsformaat voor het opslaan van spreadsheetgegevens in Microsoft Excel. Het is de standaard en standaardindeling voor Excel-werkmappen in recente versies van de software. XLSX-bestanden zijn ontworpen om gegevens op een gestructureerde en efficiënte manier op te slaan. Ze gebruiken het Open XML-formaat, een open standaard voor het opslaan en manipuleren van kantoordocumenten. Dit formaat biedt verschillende voordelen, waaronder kleinere bestandsgroottes en verbeterde mogelijkheden voor gegevensherstel.

Met XLSX-bestanden kunnen gebruikers gegevens in Excel maken, bewerken en analyseren met een breed scala aan functies en functionaliteiten. De indeling ondersteunt verschillende soorten gegevens, zoals getallen, tekst, formules, grafieken en opmaakopties. Het maakt het ook mogelijk om meerdere werkbladen binnen een enkele werkmap te maken, wat organisatie en flexibiliteit biedt voor complexe datasets.

Een van de belangrijkste voordelen van het XLSX-formaat is de compatibiliteit met verschillende platforms en softwaretoepassingen. XLSX-bestanden kunnen niet alleen in Microsoft Excel worden geopend en bewerkt, maar ook in andere spreadsheetprogramma’s zoals Google Spreadsheets, LibreOffice Calc en Apple Numbers. Dit maakt het gemakkelijker om samen te werken en gegevens te delen tussen verschillende platforms en softwareomgevingen.

Bovendien bieden XLSX-bestanden robuuste gegevensbescherming en beveiligingsfuncties. Gebruikers kunnen wachtwoorden toepassen om de toegang tot de werkmap of specifieke werkbladen te beperken, waardoor de vertrouwelijkheid en integriteit van gevoelige informatie wordt gegarandeerd.

Wat is DOTX bestandsformaat

Het DOTX-bestandsformaat is een bestandsextensie die door Microsoft Word wordt gebruikt om documentsjablonen op te slaan. Het is een variant van het DOCX-formaat en is gebaseerd op de Open XML-bestandsstandaard. DOTX-bestanden dienen als herbruikbare sjablonen die vooraf gedefinieerde opmaak, stijlen en inhoud bevatten voor het maken van nieuwe documenten.

Wanneer een DOTX-sjabloon wordt geopend in Microsoft Word of een compatibel tekstverwerkingsprogramma, wordt er een nieuw document gemaakt op basis van de sjabloon. De opmaak, stijlen en andere ontwerpelementen van de sjabloon worden toegepast op het nieuwe document, wat zorgt voor consistentie en tijd bespaart bij opmaak en lay-out. Gebruikers kunnen vervolgens de inhoud aanpassen met behoud van de vooraf gedefinieerde structuur van de sjabloon.

DOTX-bestanden zijn vooral handig bij het maken van documenten met een consistente branding, zoals briefhoofden, facturen of rapporten. Ze stellen organisaties in staat om een uniforme look-and-feel in hun documenten tot stand te brengen en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de bedrijfsnormen.

Om een DOTX-bestand te maken, kunt u beginnen met het ontwerpen van een documentsjabloon in Microsoft Word of een ander programma dat de XML-formaat openen. Zodra de sjabloon is voltooid, kunt u deze opslaan als een DOTX-bestand. Hierdoor kunt u de sjabloon opnieuw gebruiken voor toekomstige documenten, waardoor consistentie wordt gegarandeerd en het proces voor het maken van documenten wordt gestroomlijnd.

Als u met DOTX-bestanden werkt, is het belangrijk op te merken dat ze geen macro’s of scriptfunctionaliteit bevatten zoals hun DOTM-tegenhangers . DOTX-bestanden zijn uitsluitend gericht op documentopmaak en -structuur, waardoor ze geschikt zijn voor situaties waarin macro’s of aangepaste programmering niet vereist zijn.