C++ API för att konvertera WORD till XLSM eller onlineapp

Exportera WORD till XLSM via C++ utan att använda Microsoft® Word eller Microsoft® Excel

 

Du kan enkelt inkludera WORD till XLSM-konverteringsfunktionen i dina C++-applikationer. Genom att använda funktionsrika, kraftfulla och lättanvända dokumentmanipulerings- och konverterings-API Aspose.Words for C++ , kan du exportera WORD till HTML. Efter det, genom att använda Aspose.Cells for C++ , kan du konvertera HTML till XLSM. Båda API:erna kommer under paketet Aspose.Total for C++ .

C++ API för att konvertera WORD till XLSM eller onlineapp

  1. Öppna WORD-filen med Wordument klassreferens
  2. Konvertera WORD till HTML genom att använda medlemsfunktionen Save
  3. Ladda HTML-dokument med hjälp av klassreferens IWorkbook
  4. Spara dokumentet i XLSM-format med hjälp av medlemsfunktionen Save

Konverteringskrav

Installera från kommandoraden som nuget install Aspose.Total.Cpp eller via Package Manager Console of Visual Studio med Install-Package Aspose.Total.Cpp.

Alternativt kan du hämta offline MSI-installationsprogrammet eller DLL-filer i en ZIP-fil från downloads .

Få åtkomst till WORD-dokumentegenskaper via C++

Aspose.Words for C++ låter dig också komma åt dokumentegenskaperna för WORD-filen och låter dig ta ett välgrundat beslut innan konverteringsprocessen. För att komma åt dokumentegenskaper kan du använda BuiltInWordumentProperties för att få inbyggda egenskaper och [CustomWordumentProperties](https:// reference.aspose.com/words/cpp/class/aspose.words.properties.custom_wordument_properties) för att få anpassade egenskaper. Följande kodexempel visar hur man räknar upp alla inbyggda och anpassade egenskaper i ett dokument.

Spara XLSM-fil för att streama via C++

Efter att ha konverterat WORD till XLSM, gör Aspose.Cells for C++ det möjligt för dig att spara ditt dokument för att streama. För att spara filer till en ström, skapa ett MemoryStream- eller FileStream-objekt och spara filen till det strömobjektet genom att anropa IWorkbook objektets Save metod. Ange önskat filformat med SaveFormat uppräkningen när du anropar Save .

Utforska WORD konverteringsalternativ med C++

Vad är WORD filformatet

Det finns flera filformat förknippade med Microsoft Word, den mest populära ordbehandlingsprogramvaran. De vanligaste filformaten är DOC (Word Document), DOCX (Word Open XML Document), RTF (Rich Text Format), TXT (Plain Text), PDF (Portable Document Format), ODT (OpenDocument Text) och HTML (Hypertext Markup) Språk). Det finns andra mindre vanliga format som DOT, DOTM och DOTX, som används för dokumentmallar, och MHT och MHTML, som används för att spara webbsidor.

Läs mera

Vad är XLSM filformatet

Makroaktiverat kalkylblad XLSM-format är ett filformat som låter dig lagra makrokod i ett kalkylblad. Denna kod kan användas för att automatisera uppgifter eller för att utöka funktionaliteten i kalkylarksapplikationen. XLSM-formatet är baserat på det XML-baserade SpreadsheetML-formatet och använder samma filtillägg. XLSM-formatet innehåller dock ytterligare ett <macro>-element som innehåller makrokoden. XLSM-formatet stöds av Microsoft Excel och andra kalkylbladsprogram. När du öppnar en XLSM-fil i Excel exekveras makrokoden automatiskt. Detta kan vara en säkerhetsrisk, så det är viktigt att lita på källan till XLSM-filen innan du öppnar den. XLSM-formatet är ett utmärkt sätt att lagra makrokod för senare användning. Det är också ett bekvämt sätt att dela makrokod med andra. Om du får en XLSM-fil från någon du litar på kan du öppna den i Excel och köra makrokoden.

Läs mera