Java API för att exportera XLSX till PPTX eller online

On Premise Java API för att exportera XLSX till PPTX eller online utan att förlita sig på Microsoft Excel®

 

Att rendera XLSX till PPTX är en process i två steg. Du använder först Aspose.Cells for Java API för att konvertera det givna XLSX-dokumentet till PDF och sedan genom att använda Aspose.Pdf för Java API kan du enkelt konvertera ditt PDF-dokument till PPTX. Båda API:erna ingår i samlingen av Aspose.Total for Java filformatsautomatiseringsbibliotek.

Hur man konverterar XLSX till PPTX via Java API

 1. Öppna XLSX-filen med klassen Workbook
 2. Konvertera XLSX till PDF och ställ in SaveFormat till AUTO
 3. Ladda den konverterade PDF-filen med klassen Document
 4. Spara dokumentet i PPTX-format med save och ställ in Pptx som SaveFormat

Konverteringskrav

Du måste använda Aspose.Total för Java direkt från ett Maven baserat projekt och inkludera bibliotek i din pom.xml.

Alternativt kan du få en ZIP-fil från downloads .

// load the XLSX file using Workbook class
Workbook book = new Workbook("input.xlsx");
// save XLSX as PDF
book.save("pdfOutput.pdf", com.aspose.cells.SaveFormat.AUTO);
// load the PDF file using Document class
Document document = new Document("pdfOutput.pdf");
// save document in PPTX format
document.save("output.pptx", com.aspose.pdf.SaveFormat.Pptx); 

Online-omvandlare för XLSX till PPTX

Prova vår gratisapp för XLSX till PPTX-konvertering

Vanliga frågor

 • Hur kan jag konvertera XLSX till PPTX Online?
  Online-app för XLSX-konvertering är integrerad ovan. Konverteringsprocessen innebär att du lägger till din XLSX-fil antingen genom att dra och släppa den i det vita området eller genom att klicka inuti området för att importera filen. När filen har lagts till klickar du bara på knappen Konvertera för att starta konverteringsprocessen. När du är klar kan du ladda ner din nyligen konverterade PPTX-fil med bara ett enda klick.
 • Hur lång tid tar det att konvertera XLSX?
  Hastigheten på denna onlinekonverterare bestäms till stor del av storleken på XLSX-filen som konverteras. Mindre XLSX-filer kan konverteras till PPTX på bara några sekunder. Dessutom, om du har införlivat konverteringskoden i en Java-applikation, kommer effektiviteten i applikationen också att påverka konverteringsprocessen.
 • Är det säkert att konvertera XLSX till PPTX med gratis Aspose.Total-omvandlare?
  Självklart! När konverteringsprocessen är klar kommer en nedladdningslänk för PPTX-filen att göras tillgänglig omedelbart. Uppladdade filer raderas automatiskt efter 24 timmar, och nedladdningslänkarna kommer inte längre att vara aktiva efter den tidsramen. Du kan vara säker på att dina filer är säkra och filkonvertering, inklusive XLSX, är helt säker. Den kostnadsfria appen har integrerats i första hand för teständamål, så att du kan verifiera resultaten innan du integrerar koden i ditt projekt.
 • Vilken webbläsare ska jag använda för att konvertera XLSX?
  För onlinekonvertering kan du använda vilken modern webbläsare som helst som Google Chrome, Firefox, Opera eller Safari. Men om du utvecklar en skrivbordsapplikation är Aspose.Total XLSX Conversion API ett utmärkt val eftersom det är utformat för att fungera sömlöst i sådana miljöer.

Utforska XLSX konverteringsalternativ med Java

Konvertera XLSXs till DOC (Microsoft Word Binary Format)
Konvertera XLSXs till DOCX (Office 2007+ Word Document)
Konvertera XLSXs till WORD (WordProcessing File Formats)

Vad är XLSX filformatet

En XLSX-fil är en Microsoft Excel Open XML Workbook-fil. XLSX-filer används för att lagra kalkylbladsdata. De liknar XLS-filer men använder det XML-baserade filformatet som utvecklats av Microsoft. XLSX-filer skapas av Microsoft Excel-applikationen. De kan öppnas och redigeras av Microsoft Excel, Apple Numbers och andra kalkylbladsprogram.XLSX-filer lagrar data i kalkylblad som innehåller celler ordnade i rader och kolumner. Varje cell kan innehålla text, siffror eller formler.XLSX-filer stöder även funktioner som diagram, pivottabeller och villkorlig formatering.

Vad är PPTX filformatet

Open XML Presentation (PPTX) är ett filformat för lagring av presentationer i XML-format, utvecklat av Microsoft. PPTX är ett zippat, XML-baserat filformat som används för att lagra bildpresentationer. Det är en efterföljare till PPT-formatet och används av Microsoft PowerPoint 2007 och senare versioner. PPTX-filformatet är baserat på XML-schemat och använder en ZIP-komprimeringsalgoritm. PPTX-filer lagras i en mappstruktur som innehåller en document.xml-fil, en bildhuvudfil och ett antal bildfiler. Document.xml-filen lagrar innehållet i presentationen, medan bildhuvudfilen lagrar layouten och designen för bilderna. Bildfilerna lagrar de enskilda bilderna i presentationen. PPTX-filer kan öppnas i PowerPoint 2007 och senare versioner, samt i någon annan presentationsprogramvara.