C# API för att konvertera MOBI till EXCEL eller onlineapp

Exportera MOBI till EXCEL via C# utan att använda Microsoft® Word eller Microsoft® Excel

 

Genom att använda Aspose.Total för .NET kan du inkludera MOBI till EXCEL-konverteringsfunktion i alla .NET-, C#-, ASP.NET- och VB.NET-applikationer i två enkla steg. För det första, genom att använda Aspose.Words for .NET , kan du exportera MOBI till HTML. Efter det, genom att använda Aspose.Cells for .NET Spreadsheet Programming API, kan du konvertera HTML till EXCEL.

.NET API för att konvertera MOBI till EXCEL

  1. Öppna MOBI-filen med klassen Document
  2. Konvertera MOBI till HTML med metoden Save
  3. Ladda HTML-dokument genom att använda klassen Arbetsbok
  4. Spara dokumentet i EXCEL-format med metoden Save och ställ in “EXCEL” som SaveFormat

Konverteringskrav

Installera från kommandoraden som nuget install Aspose.Total eller via Package Manager Console of Visual Studio med Install-Package Aspose.Total.

Alternativt kan du hämta offline MSI-installationsprogrammet eller DLL-filer i en ZIP-fil från downloads .

Gratis onlinekonverterare för MOBI till EXCEL

Ladda MOBI-dokument från Stream via C#

Aspose.Words for .NET låter dig också ladda MOBI-dokument via stream. För att öppna ett dokument från en ström, skicka helt enkelt ett strömobjekt som innehåller dokumentet till konstruktorn Dokument . Följande kodexempel visar hur man öppnar ett dokument från en ström:

Lägg till anpassade egenskaper i EXCEL-fil via C#

När du konverterar MOBI till EXCEL gör Aspose.Cells for .NET det möjligt för dig att lägga till anpassade egenskaper i dina EXCEL-dokument. För att lägga till en anpassad egenskap kan du använda metoden Add för CustomDocumentPropertyCollection klass. Add-metoden lägger till egenskapen i Excel-filen och returnerar en referens för den nya dokumentegenskapen som en [Aspose.Cells.Properties.DocumentProperty]( https://reference.aspose.com/cells/net/aspose.cells.properties /mobiumentproperty) objekt.

Utforska MOBI konverteringsalternativ med .NET

Konvertera MOBIs till CSV (Comma Seperated Values)
Konvertera MOBIs till DIF (Data Interchange Format)
Konvertera MOBIs till XLSX (Open XML Workbook)
Konvertera MOBIs till FODS (OpenDocument Flat XML Spreadsheet)
Konvertera MOBIs till ODS (OpenDocument Spreadsheet)
Konvertera MOBIs till SXC (StarOffice Calc Spreadsheet)
Konvertera MOBIs till TSV (Tab Seperated Values)
Konvertera MOBIs till XLAM (Excel Macro-Enabled Add-In)
Konvertera MOBIs till XLS (Microsoft Excel Spreadsheet (Legacy))
Konvertera MOBIs till XLSB (Excel Binary Workbook)
Konvertera MOBIs till XLSM (Macro-enabled Spreadsheet)
Konvertera MOBIs till XLSX (Open XML Workbook)
Konvertera MOBIs till XLT (Excel 97 - 2003 Template)
Konvertera MOBIs till XLTM (Excel Macro-Enabled Template)

Vad är MOBI filformatet

MOBI-formatet är ett filformat för e-böcker. Den är baserad på Open eBook-standarden och används av flera eBook-läsare, inklusive Amazon Kindle. MOBI-formatet är designat för enkel konvertering till andra e-boksformat, till exempel ePub-formatet. MOBI-formatet stöder ett brett utbud av funktioner, inklusive: - DRM-skydd - Ljud och video - Innehållsförteckningar - Index - Fotnoter - Länkar - Inbäddade bilder MOBI-formatet är en öppen standard, vilket betyder att det inte ägs av något företag . Detta gör det enkelt för vem som helst att skapa programvara som kan läsa eller skriva MOBI-filer.

Läs mera

Vad är EXCEL filformatet

Microsoft Excel, den populära kalkylprogramvaran, stöder flera filformat för att spara och dela data. Här är några av de vanligaste Excel-filformaten inkluderar XLS (Excel Spreadsheet), XLSX (Excel Open XML Spreadsheet), CSV (Comma-Separated Values), TXT (Plain Text), PDF (Portable Document Format), ODS (OpenDocument Spreadsheet) ) och DBF (dBASE-fil). Utöver dessa finns det andra mindre vanliga filformat som XLT, XLTX och XLTM, som används för mallar, och XML, som är ett format som används för datautbyte mellan olika mjukvaruapplikationer.

Läs mera