Konvertera PPTX till XLS via C# eller onlineapp

.NET API för PPTX till XLS-konvertering utan att använda Microsoft® Excel eller PowerPoint

 

Genom att använda Aspose.Total för .NET kan du konvertera PPTX-filen till XLS i valfri .NET, C#, ASP.NET och VB.NET applikation i två enkla steg. För det första, genom att använda Aspose.Slides for .NET , kan du exportera PPTX till HTML. Efter det, genom att använda Aspose.Cells for .NET Spreadsheet Programming API, kan du konvertera HTML till XLS.

Hur man konverterar PPTX till XLS via C#

 1. Öppna PPTX-filen med klassen Presentation
 2. Exportera PPTX som HTML genom att använda metoden Save
 3. Ladda HTML-dokument genom att använda klassen Arbetsbok
 4. Spara dokumentet till XLS med metoden Save

Konverteringskrav

Installera från kommandoraden som nuget install Aspose.Total eller via Package Manager Console of Visual Studio med Install-Package Aspose.Total.

Alternativt kan du hämta offline MSI-installationsprogrammet eller DLL-filer i en ZIP-fil från downloads .

Gratis onlinekonverterare för PPTX till XLS

Konvertera skyddad PPTX till XLS via C#

När du konverterar PPTX-fil till XLS, om ditt inmatade PPTX-dokument är lösenordsskyddat kan du inte konvertera det till XLS utan att dekryptera dokumentet. När ditt dokument är lösenordsskyddat betyder det att det upprätthåller vissa begränsningar för presentationen. För att ta bort begränsningarna måste lösenordet anges. En lösenordsskyddad presentation anses vara en låst presentation. API:et låter dig öppna det krypterade dokumentet genom att skicka in rätt lösenord i ett LoadOptions-objekt.

Konvertera PPTX till XLS med vattenstämpel via C#

Medan du konverterar PPTX-fil till XLS kan du också lägga till vattenstämpel till ditt utdata-XLS-filformat. För att lägga till en vattenstämpel kan du skapa ett nytt Workbook-objekt och öppna det konverterade HTML-dokumentet, välja Worksheet via dess index, skapa en Shape och använda dess AddTextEffect-funktion. Efter det kan du spara ditt HTML-dokument som XLS med vattenstämpel.

Vanliga frågor

 • Hur kan jag konvertera PPTX till XLS Online?
  Online-app för PPTX-konvertering är integrerad ovan. För att initiera PPTX till XLS-konverteringsprocessen, lägg helt enkelt till PPTX-filen genom att antingen dra och släppa den i det angivna området eller klicka på den för att importera dokumentet. Klicka sedan på knappen "Konvertera". När PPTX till XLS-konverteringen har slutförts kan du ladda ner den konverterade filen. Med bara ett enda klick får du dina utgående XLS-filer.
 • Hur lång tid tar det att konvertera PPTX?
  Hastigheten på denna onlinekonverterare beror till stor del på storleken på PPTX-filen. Om PPTX-filen är liten kan konverteringen till XLS slutföras inom några sekunder. Dessutom, om du har integrerat konverteringskoden i en .NET-applikation, kommer hastigheten på konverteringsprocessen att bero på hur väl du har optimerat din applikation för detta ändamål.
 • Är det säkert att konvertera PPTX till XLS med gratis Aspose.Total-omvandlare?
  Självklart! Så snart PPTX till XLS-konverteringen är klar har du omedelbar tillgång till nedladdningslänken för de konverterade XLS-filerna. Observera att vi automatiskt tar bort alla uppladdade filer efter 24 timmar, och nedladdningslänkarna kommer inte längre att vara aktiva efter denna tidsperiod. Dina filer är helt säkra och privata, eftersom ingen annan har tillgång till dem. Filkonverteringsprocessen, inklusive PPTX-konvertering, är helt säker att använda. Vi erbjuder denna gratisapp främst för teständamål så att du kan utvärdera resultaten innan du integrerar koden.
 • Vilken webbläsare ska jag använda för att konvertera PPTX?
  Detta onlinekonverteringsverktyg är kompatibelt med alla moderna webbläsare, som Google Chrome, Firefox, Opera eller Safari. Men om du utvecklar en skrivbordsapplikation är Aspose.Total PPTX Conversion API ett pålitligt alternativ för smidig integration.

Utforska PPTX konverteringsalternativ med .NET

Konvertera PPTXs till CSV (Comma Seperated Values)
Konvertera PPTXs till DIF (Data Interchange Format)
Konvertera PPTXs till EXCEL (Spreadsheet File Formats)
Konvertera PPTXs till FODS (OpenDocument Flat XML Spreadsheet)
Konvertera PPTXs till MHTML (Web Page Archive Format)
Konvertera PPTXs till ODS (OpenDocument Spreadsheet)
Konvertera PPTXs till SXC (StarOffice Calc Spreadsheet)
Konvertera PPTXs till TSV (Tab Seperated Values)
Konvertera PPTXs till XLAM (Excel Macro-Enabled Add-In)
Konvertera PPTXs till XLSB (Excel Binary Workbook)
Konvertera PPTXs till XLSM (Macro-enabled Spreadsheet)
Konvertera PPTXs till XLSX (Open XML Workbook)
Konvertera PPTXs till XLT (Excel 97 - 2003 Template)
Konvertera PPTXs till XLTM (Excel Macro-Enabled Template)

Vad är PPTX filformatet

Open XML Presentation (PPTX) är ett filformat för lagring av presentationer i XML-format, utvecklat av Microsoft. PPTX är ett zippat, XML-baserat filformat som används för att lagra bildpresentationer. Det är en efterföljare till PPT-formatet och används av Microsoft PowerPoint 2007 och senare versioner. PPTX-filformatet är baserat på XML-schemat och använder en ZIP-komprimeringsalgoritm. PPTX-filer lagras i en mappstruktur som innehåller en document.xml-fil, en bildhuvudfil och ett antal bildfiler. Document.xml-filen lagrar innehållet i presentationen, medan bildhuvudfilen lagrar layouten och designen för bilderna. Bildfilerna lagrar de enskilda bilderna i presentationen. PPTX-filer kan öppnas i PowerPoint 2007 och senare versioner, samt i någon annan presentationsprogramvara.

Vad är XLS filformatet

Microsoft Excel är ett kalkylbladsprogram som släpptes första gången 1987. Det är en del av Microsoft Office-paketet med produktivitetsprogram. Excel låter användare skapa och formatera kalkylblad, utföra matematiska beräkningar och skapa diagram och grafer. Excel-filer sparas i ett proprietärt binärt format som kallas .xls. Det här formatet är inte kompatibelt med andra kalkylarksprogram, till exempel Google Kalkylark. Excel-filer kan också sparas i .xlsx, ett nyare XML-baserat format som är kompatibelt med andra kalkylbladsprogram. När en Excel-fil sparas i .xls-format, sparas den som en äldre binär fil. Det betyder att filen endast kan öppnas i Excel och inte kommer att vara kompatibel med andra kalkylprogram. Äldre binära filer är större än .xlsx-filer och kan ta längre tid att öppna. Om du behöver dela en Excel-fil med någon som inte har Excel kan du spara filen i .csv-format. Det här formatet kan öppnas i en textredigerare, till exempel Microsoft Notepad, och kommer att vara kompatibelt med andra kalkylbladsprogram.