Konvertera PPTX till XLSM via Python eller onlineapp

PPTX till XLSM-konvertering i dina Python-applikationer utan att installera Microsoft PowerPoint® eller Excel

 

För en Python-utvecklare som försöker lägga till en PPTX till XLSM-konverteringsfunktion i applikationen. Aspose.Total for Python via .NET API kan hjälpa till att automatisera konverteringsprocessen. Det är ett komplett paket med olika API:er som hanterar olika format inklusive PPTX- och XLSM-filer.

Det är främst i två steg. Använd först Aspose.Slides for Python via .NET API för att konvertera PPTX-fil till HTML. Efter det genom att använda Excel Python API Aspose.Cells for Python via .NET , spara den skapade HTML-koden i önskat Microsoft Excel-format.

Hur man konverterar PPTX till XLSM i Python

 • Steg 1 Använd klassinstansen Presentation för att öppna PPTX-källfilen
 • Spara PPTX-fil till HTML genom att använda save -metoden genom att ange filnamnet och önskad katalogsökväg
 • Steg 2 Ladda HTML-fil med en instans av Workbook-klassen
 • Anropa “spara”-metoden medan du anger sökvägen till XLSM-filen. Så din PPTX-fil konverteras till XLSM på den angivna sökvägen

Konverteringskrav

 • För PPTX till XLSM-konvertering krävs Python 3.5 eller senare
 • Referera till API:er inom projektet direkt från PyPI ( Aspose.Slides och Aspose.Cells )
 • Eller använd följande pip-kommandon pip install aspose.slides och pip install aspose-cells-python
 • Dessutom Microsoft Windows- eller Linux-baserade operativsystem (se mer för Cells och Slides )
 

Spara PPTX till HTML i Python - Steg 1

 
 

Spara HTML till XLSM i Python - Steg 2

 

Gratis onlinekonverterare för PPTX till XLSM

Vanliga frågor

 • Hur kan jag konvertera PPTX till XLSM Online?
  Online-app för PPTX-konvertering är integrerad ovan. För att komma igång lägger du bara till PPTX-filen som du vill konvertera genom att antingen dra och släppa den på sidan eller klicka i det vita området för att importera dokumentet. Därefter klickar du på knappen "Konvertera" för att initiera PPTX till XLSM-konverteringsprocessen. När konverteringen är klar kan du ladda ner din nyligen konverterade XLSM-fil med bara ett enda klick.
 • Hur lång tid tar det att konvertera PPTX?
  Du kan snabbt konvertera PPTX-filer till XLSM-format med ovanstående onlinekonverterare. Konverteringshastigheten beror främst på storleken på PPTX-filen, med små filer som bara tar några sekunder att konvertera. Om du har integrerat konverteringskoden i en .NET-applikation kommer hastigheten på konverteringsprocessen att bero på hur väl du har optimerat din applikation.
 • Är det säkert att konvertera PPTX till XLSM med gratis Aspose.Total-omvandlare?
  Självklart! Efter att PPTX till XLSM-konverteringen är klar kommer nedladdningslänken för den konverterade filen att tillhandahållas direkt. Vi tar integriteten och säkerheten för uppladdade filer på allvar och raderar dem efter 24 timmar. Dessutom kommer även nedladdningslänkarna att upphöra efter denna period. Du kan vara säker på att filkonvertering, inklusive PPTX, är helt säker och att ingen kan komma åt dina filer. Den kostnadsfria appen är integrerad i testsyfte för att säkerställa att du kan utvärdera resultatet innan du integrerar koden.
 • Vilken webbläsare ska jag använda för att konvertera PPTX?
  Du kan välja att använda vilken modern webbläsare som helst som Google Chrome, Firefox, Opera eller Safari för denna onlinekonvertering. Men om du utvecklar ett skrivbordsprogram kommer Aspose.Total PPTX Conversion API att fungera sömlöst.

Explore PPTX Conversion Options with Python

Konvertera PPTXs till CSV (Comma Seperated Values)
Konvertera PPTXs till DOC (Microsoft Word Binary Format)
Konvertera PPTXs till DOCM (Microsoft Word 2007 Marco File)
Konvertera PPTXs till DOCX (Office 2007+ Word Document)
Konvertera PPTXs till DOT (Microsoft Word Template Files)
Konvertera PPTXs till DOTM (Microsoft Word 2007+ Template File)
Konvertera PPTXs till DOTX (Microsoft Word Template File)
Konvertera PPTXs till EXCEL (Spreadsheet File Formats)
Konvertera PPTXs till RTF (Rich Text Format)
Konvertera PPTXs till TSV (Tab Seperated Values)
Konvertera PPTXs till WORD (WordProcessing File Formats)
Konvertera PPTXs till XLS (Microsoft Excel Spreadsheet (Legacy))
Konvertera PPTXs till XLSB (Excel Binary Workbook)
Konvertera PPTXs till XLSX (Open XML Workbook)
Konvertera PPTXs till XLTM (Excel Macro-Enabled Template)

Vad är PPTX filformatet

Open XML Presentation (PPTX) är ett filformat för lagring av presentationer i XML-format, utvecklat av Microsoft. PPTX är ett zippat, XML-baserat filformat som används för att lagra bildpresentationer. Det är en efterföljare till PPT-formatet och används av Microsoft PowerPoint 2007 och senare versioner. PPTX-filformatet är baserat på XML-schemat och använder en ZIP-komprimeringsalgoritm. PPTX-filer lagras i en mappstruktur som innehåller en document.xml-fil, en bildhuvudfil och ett antal bildfiler. Document.xml-filen lagrar innehållet i presentationen, medan bildhuvudfilen lagrar layouten och designen för bilderna. Bildfilerna lagrar de enskilda bilderna i presentationen. PPTX-filer kan öppnas i PowerPoint 2007 och senare versioner, samt i någon annan presentationsprogramvara.

Vad är XLSM filformatet

Makroaktiverat kalkylblad XLSM-format är ett filformat som låter dig lagra makrokod i ett kalkylblad. Denna kod kan användas för att automatisera uppgifter eller för att utöka funktionaliteten i kalkylarksapplikationen. XLSM-formatet är baserat på det XML-baserade SpreadsheetML-formatet och använder samma filtillägg. XLSM-formatet innehåller dock ytterligare ett -element som innehåller makrokoden. XLSM-formatet stöds av Microsoft Excel och andra kalkylbladsprogram. När du öppnar en XLSM-fil i Excel exekveras makrokoden automatiskt. Detta kan vara en säkerhetsrisk, så det är viktigt att lita på källan till XLSM-filen innan du öppnar den. XLSM-formatet är ett utmärkt sätt att lagra makrokod för senare användning. Det är också ett bekvämt sätt att dela makrokod med andra. Om du får en XLSM-fil från någon du litar på kan du öppna den i Excel och köra makrokoden.