Android uygulamalarınızda XPS’den XLT’ye dönüştürme özelliğini iki aşamalı bir süreçte entegre edebilirsiniz. İlk olarak, Java üzerinden Android için Aspose.PDF kullanarak XPS’yi XLSX’e çevirebilirsiniz. İkinci olarak, Güçlü Elektronik Tablo İşleme API’sini Java üzerinden Android için Aspose.Cells kullanarak XLSX’i XLT’ye dönüştürebilirsiniz. Her iki API de Java üzerinden Android için Aspose.Total ürün ailesi kapsamındadır.
XPS'yi XLT'ye Dönüştürmek için Android API
Dönüşüm Gereksinimleri
Aspose.Total for Android’i Java aracılığıyla doğrudan Maven üzerinden kolayca kullanabilirsiniz ve Java aracılığıyla Aspose.PDF for Android ve Java aracılığıyla Aspose.Cells for Android yükleyin /java/aspose-cells-for-android-via-java-installation/) uygulamalarınızda.
Alternatif olarak, downloads adresinden bir ZIP dosyası alabilirsiniz.
Java ile Android'de XPS Dosyasının XMP Meta Verilerini Alın
Java üzerinden Android için Aspose.PDF bir XPS dosyasının XMP meta verilerine erişmenizi sağlar. Meta verileri almak için bir Document nesnesi oluşturun ve giriş XPS dosyasını açın ve [getMetadata()] öğesini kullanın. meta verileri almak için ( https://reference.aspose.com/pdf/java/com.aspose.pdf/Document#getMetadata-- ) özelliği.
Java aracılığıyla Android'de XLT Belgesini koruyun
Aspose.Cells for Android via Java , ihtiyaçlarınıza bağlı olarak XLT dosyanızın korunmasını destekler. Belgenizi korumak için protectSharedWorkbook yöntemini kullanabilirsiniz Workbook sınıfı.
Android ile XPS Dönüşüm Seçeneklerini Keşfedin
XPS Dosya Biçimi nedir
XML Kağıt Spesifikasyonunun kısaltması olan XPS, Microsoft tarafından sabit mizanpajlı belgeleri temsil etmek için oluşturulmuş bir dosya biçimidir. XPS dosyaları bir belgenin içeriğini ve yazdırma ayarlarını içerir, bu da onları farklı aygıtlar ve platformlarda bir belgenin düzenini ve görünümünü korumak için uygun hale getirir.
XPS formatı XML’e (eXtensible Markup Language) dayalıdır. Yapılandırılmış veri gösterimi için yaygın olarak kullanılan biçimlendirme dili. XPS dosyaları, metin, resimler, vektör grafikleri ve ek açıklamalar gibi belge içeriğini yapılandırılmış bir XML biçiminde kapsüller. Bu, belgenin görsel öğelerinin kolayca yorumlanmasını ve işlenmesini sağlar.
XPS dosyaları, biçimlendirmelerini korurken belgeleri sunmak ve paylaşmak için güvenilir bir yol sağlamayı amaçladıkları için kavramsal olarak PDF (Taşınabilir Belge Biçimi) dosyalarına benzer. ve düzen. Ancak, PDF dosyaları farklı yazılım uygulamaları ve donanım aygıtlarında daha geniş bir destek alarak daha geniş çapta kabul görmüş ve uyumlu hale gelmiştir.
XPS dosyalarını görüntülemek ve bunlarla çalışmak için Microsoft, Windows işletim sisteminin bir parçası olarak bir XPS Görüntüleyici sağlar. . Çeşitli üçüncü taraf uygulamaları ve araçları da XPS dosyalarını açma, oluşturma ve dönüştürme desteği sunar. Ancak, PDF ile karşılaştırıldığında, XPS formatını destekleyen yazılım ve donanım yelpazesi daha sınırlı olabilir.
XLT Dosya Biçimi nedir
Excel şablonu, önceden tasarlanmış bir çalışma sayfası içeren Excel’de oluşturulmuş bir dosyadır. Bu çalışma sayfası, yeni bir çalışma kitabı için bir başlangıç noktası olarak kullanılabilir veya aynı tasarıma sahip yeni çalışma kitapları oluşturmak için tekrar tekrar kullanılacak bir şablon olarak kullanılabilir. Excel’de yeni bir çalışma kitabı açtığınızda, size çeşitli farklı şablonlar arasından seçim yapma seçeneği sunulur veya boş bir çalışma kitabı seçebilirsiniz. Bir şablon kullanmayı seçerseniz, çalışma sayfası kendi verilerinizle değiştirebileceğiniz yer tutucu içerikle doldurulur. Çalışma kitabını .xlt dosyası olarak kaydederek Excel’de şablonlar oluşturulabilir. Bu dosya türü yalnızca Excel’de açılabilir; başka bir programda açılamaz. Bir .xlt dosyasını açtığınızda, Excel şablonu temel alan yeni bir çalışma kitabı oluşturur. Excel şablonlarını internetten de indirebilirsiniz. Bu şablonlar, diğer tüm çalışma kitaplarında olduğu gibi Excel’de açılabilir. Kendi şablonunuzu oluşturmak istiyorsanız, bunu şu adımları izleyerek yapabilirsiniz: 1. Excel.2’de yeni bir çalışma kitabı oluşturun. Çalışma sayfasını, görünmesini istediğiniz şekilde tasarlayın.3. Çalışma kitabını bir .xlt dosyası olarak kaydedin.4. .xlt dosyasını bilgisayarınızdaki şablonlar klasörüne yerleştirin.5. Excel’i açın ve Dosya > Yeni’yi seçin.6. Mevcut şablonlar listesinden şablonunuzu seçin.7. Çalışma kitabına dahil etmek istediğiniz verileri girin.8. Çalışma kitabını yeni bir adla kaydedin.