Aspose.Total for C++ kullanarak, iki basit adımda C++ uygulamalarınızda JSON’u PS’ye ayrıştırabilirsiniz. İlk olarak, Aspose.Cells for C++ kullanarak JSON’u PDF’ye aktarabilirsiniz. Bundan sonra, Aspose.Words for C++ kullanarak PDF’yi PS’ye dönüştürebilirsiniz.
JSON Formatını C++'da PS'ye Dönüştür
Dönüşüm Gereksinimleri
Visual Studio’nun Paket Yönetici Konsolu aracılığıyla Install-Package Aspose.Total.Cpp
ile yükleyin.
Alternatif olarak, çevrimdışı MSI yükleyicisini veya DLL’leri downloads adresinden bir ZIP dosyasında alın.
Düzeni Ayarla ve JSON Formatını C++'da PS'ye Dönüştür
JSON’u PS’ye ayrıştırırken, JSON’u IWorkbook sınıfıyla yükleyerek satır ve sütunların boyutunu da ayarlayabilirsiniz. Çalışma sayfasındaki tüm satırlar için aynı satır yüksekliğini ayarlamanız gerekiyorsa, bunu SetStandardHeight kullanarak yapabilirsiniz. ) ICells koleksiyonunun yöntemi. Benzer şekilde, çalışma sayfasındaki tüm sütunlar için aynı sütun genişliğini ayarlamak için ICells koleksiyonunun SetStandardWidth yöntemini kullanın.
C++'da Filigran ile JSON Formatını PS'ye Dönüştürme
API’yi kullanarak JSON’u PS’ye filigranla ayrıştırabilirsiniz. PS belgenize filigran eklemek için önce JSON’u PDF’ye dönüştürebilir ve ona bir filigran ekleyebilirsiniz. Filigran eklemek için yeni oluşturulan PDF dosyasını Document sınıfını kullanarak yükleyin, metin filigranı için farklı özellikler ayarlayın, SetText yöntemini çağırın ve filigran metnini ve TextWatermarkOptions nesnesini iletin. Filigranı ekledikten sonra belgeyi PS’ye kaydedebilirsiniz.
C++ ile JSON Dönüşüm Seçeneklerini Keşfedin
JSON Dosya Biçimi nedir
JSON (JavaScript Object Notation) dosya formatı, hafif ve yaygın olarak kullanılan bir veri değişim formatıdır. JavaScript programlama dilinden türetilmiştir ancak artık dilden bağımsızdır ve çeşitli programlama dilleri tarafından desteklenmektedir. JSON dosyaları, verileri yapılandırılmış ve okunabilir bir biçimde depolayarak hem insanlar hem de makineler tarafından anlaşılmasını ve işlenmesini kolaylaştırır.
JSON dosyaları, hiyerarşik bir yapıda düzenlenen anahtar/değer çiftlerinden oluşur. Nesneleri (küme parantez {} içine alınmış) ve dizileri (köşeli parantez [] içine alınmış) kullanarak verileri basit ve sezgisel bir şekilde temsil ederler. Her anahtar, bir dize, sayı, boolean, null, nesne veya dizi olabilen karşılık gelen bir değerle eşleştirilir. Bu esneklik, JSON’un karmaşık ve iç içe geçmiş veri yapılarını yönetmesine olanak tanır.
JSON’un ana avantajlarından biri basitliği ve kullanım kolaylığıdır. Hafif doğası ve minimum sözdizimi, ağlar üzerinden veri iletimi ve dosyalarda depolama için verimli olmasını sağlar. JSON dosyaları genellikle web sunucuları ve istemciler arasındaki veri alışverişinin yanı sıra yapılandırma dosyaları, API’ler ve yapılandırılmış verileri depolamak için kullanılır.
JSON dosyaları insanlar tarafından okunabilir ve bir metin kullanılarak kolayca anlaşılabilir ve değiştirilebilir editör. Ayrıca makine tarafından okunabilir olmaları, uygulamaların JSON verilerini verimli bir şekilde ayrıştırmasına ve işlemesine olanak tanır. Birçok programlama dili, JSON verilerinin ayrıştırılmasını ve serileştirilmesini basitleştirerek, JSON ile çalışmak için yerleşik kitaplıklar veya paketler sağlar.
PS Dosya Biçimi nedir
PS (PostScript) dosya formatı, Adobe Systems tarafından geliştirilmiş bir sayfa tanımlama dilidir. Genellikle yazdırma için kullanılır ve çok çeşitli yazıcılar ve görüntüleme cihazları tarafından desteklenir. PS dosyaları, metin, resim ve grafik gibi öğelerin yazdırılan bir sayfada nasıl işlenmesi gerektiğini açıklayan talimatlar içerir.
PS dosyaları, Adobe Illustrator, Adobe InDesign veya Adobe InDesign gibi PostScript çıktısı oluşturan uygulamalar tarafından oluşturulur. diğer grafik yazılımı. Öncelikle, yüksek kaliteli ve tutarlı çıktının gerekli olduğu profesyonel yazdırma iş akışlarında kullanılırlar.
PS dosya formatı, komutların ve işlenenlerin bir yığına yerleştirildiği ve yürütüldüğü yığın tabanlı bir programlama diline dayalıdır. sıralı bir şekilde. Bu, sayfa düzeni, tipografi, renk ve diğer yazdırma parametreleri üzerinde hassas kontrol sağlar.
PS dosyaları genellikle metin tabanlıdır ve bir metin düzenleyiciyle açılıp düzenlenebilir. PostScript kodunu temsil eden bir dizi ASCII karakterinden oluşurlar. Kod, metin konumlandırma, görüntü yerleştirme ve grafik dönüştürmeler dahil olmak üzere bir sayfadaki nesnelerin düzenini ve görünümünü açıklar.
PS dosyaları öncelikle yazdırma için kullanılsa da, dijital dağıtım için diğer biçimlere de dönüştürülebilirler. veya daha fazla işlem. Örneğin, PS dosyaları, yaygın olarak desteklenen ve çeşitli cihazlarda kolayca görüntülenebilen ve yazdırılabilen PDF (Taşınabilir Belge Formatı) dosyalarına dönüştürülebilir.