Aspose.Total for C++ dosya formatı otomasyon kitaplıkları, C++ geliştiricisinin XPS’yi iki basit adımda DOT’ye dönüştürmesine olanak tanır. İlk olarak, XPS dosya biçimini DOC’ye dönüştürmek için Aspose.PDF for C++ API’sini kullanabilirsiniz. İkinci olarak, gelişmiş Word Document Processing API Aspose.Words for C++ kullanarak DOC’yi DOT’ye aktarabilirsiniz.
XPS'yi DOT'ye Oluşturmak için C++ API'si
Dönüşüm Gereksinimleri
Komut satırından nuget install Aspose.Total.Cpp``` veya Visual Studio'nun Paket Yönetici Konsolu üzerinden ```Install-Package Aspose.Total.Cpp
ile kurun.
Alternatif olarak, çevrimdışı MSI yükleyicisini veya DLL’leri downloads adresinden bir ZIP dosyasında alın.
// load XPS file with an instance of Document class reference
auto doc = MakeObject<Document>(u"sourceFile.xps");
// save XPS as a DOC
doc->Save(u"DocOutput.doc", SaveFormat::Doc);
// load DOC with an instance of Document
System::SharedPtr<Document> wordDoc = System::MakeObject<Document>(u"DocOutput.doc");
// save document as Dot
wordDoc->Save(u"output.Dot");
XPS Belgesinin Şifresini C++ ile Değiştirin
XPS’yi DOT’ye oluşturma sürecinde, parola korumalı bir XPS açabilir ve ayrıca parolasını değiştirebilirsiniz. Bir XPS dosyasının şifresini değiştirmek için o belgenin sahip şifresini bilmeniz gerekir. Aspose.PDF for C++ ile parola korumalı PDF belgesini sahip parolasını belirterek yükleyebilir ve parolayı değiştirmek için ChangePasswords yöntemini kullanabilirsiniz.
// load an existing XPS Document
auto doc = MakeObject<Document>(L"input.xps", L"owner");
// change password of XPS Document
doc->ChangePasswords(L"owner", L"newuser", L"newuser");
// save the document
doc->Save(L"output.Doc");
DOT Dosya Düzenlemesini C++ ile Kısıtla
Aspose.Words for C++ API’sini kullanarak DOT dosya düzenlemesini de kısıtlayabilirsiniz. Bazen bir belgeyi düzenleme yeteneğini sınırlamanız ve onunla yalnızca belirli eylemlere izin vermeniz gerekebilir. API, ProtectionType numaralandırma parametresini kullanarak içeriği kısıtlama şeklinizi kontrol etmenizi sağlar. Aşağıdaki kod örneği, yalnızca form alanlarında düzenleme yapılabilmesi için bir belgede düzenlemenin nasıl kısıtlanacağını gösterir.
// load Doc with an instance of Document
auto doc = System::MakeObject<Document>("input.doc");
// document protection only works when document protection is turned and only editing in form fields is allowed.
doc->Protect(ProtectionType::AllowOnlyFormFields, u"password");
// save the protected document.
doc->Save(u"Protected.Dot");
C++ ile XPS Dönüşüm Seçeneklerini Keşfedin
XPS Dosya Biçimi nedir
XML Kağıt Spesifikasyonunun kısaltması olan XPS, Microsoft tarafından sabit mizanpajlı belgeleri temsil etmek için oluşturulmuş bir dosya biçimidir. XPS dosyaları bir belgenin içeriğini ve yazdırma ayarlarını içerir, bu da onları farklı aygıtlar ve platformlarda bir belgenin düzenini ve görünümünü korumak için uygun hale getirir.
XPS formatı XML’e (eXtensible Markup Language) dayalıdır. Yapılandırılmış veri gösterimi için yaygın olarak kullanılan biçimlendirme dili. XPS dosyaları, metin, resimler, vektör grafikleri ve ek açıklamalar gibi belge içeriğini yapılandırılmış bir XML biçiminde kapsüller. Bu, belgenin görsel öğelerinin kolayca yorumlanmasını ve işlenmesini sağlar.
XPS dosyaları, biçimlendirmelerini korurken belgeleri sunmak ve paylaşmak için güvenilir bir yol sağlamayı amaçladıkları için kavramsal olarak PDF (Taşınabilir Belge Biçimi) dosyalarına benzer. ve düzen. Ancak, PDF dosyaları farklı yazılım uygulamaları ve donanım aygıtlarında daha geniş bir destek alarak daha geniş çapta kabul görmüş ve uyumlu hale gelmiştir.
XPS dosyalarını görüntülemek ve bunlarla çalışmak için Microsoft, Windows işletim sisteminin bir parçası olarak bir XPS Görüntüleyici sağlar. . Çeşitli üçüncü taraf uygulamaları ve araçları da XPS dosyalarını açma, oluşturma ve dönüştürme desteği sunar. Ancak, PDF ile karşılaştırıldığında, XPS formatını destekleyen yazılım ve donanım yelpazesi daha sınırlı olabilir.
DOT Dosya Biçimi nedir
DOT dosya formatı, belgeleri depolamak için Microsoft Word ve diğer kelime işleme yazılımları tarafından yaygın olarak kullanılır. DOC dosyalarına benzer olmakla birlikte, DOT dosyaları, DOC dosyalarıyla uyumsuz olan farklı bir biçimde kaydedilir. DOT dosyaları, herhangi bir metin düzenleyicide erişilebilen ve değiştirilebilen metin tabanlı bir biçimde kaydedilir.
Bir DOT dosyasını DOC dosyasına dönüştürmek için çeşitli yöntemler mevcuttur. Yaygın bir yaklaşım, DOT dosyalarını okuyabilen bir kelime işlemci programı kullanmaktır. Bu, DOT dosyasını programda açmayı ve ardından onu bir DOC dosyası olarak kaydetmeyi içerir. Diğer bir seçenek de, DOT dosyalarını DOC biçimine dönüştürmeye adanmış bir dosya dönüştürme aracı veya çevrimiçi hizmet kullanmaktır.
DOT dosyalarının Microsoft Word’de sıklıkla şablon olarak kullanıldığını bilmek önemlidir. Bu şablonlar, önceden tanımlanmış yapılara, biçimlendirmeye ve içeriğe sahip yeni belgeler oluşturmak için bir temel görevi görür. Bazı durumlarda, DOT dosyaları ayrıca makroları veya diğer özelleştirmeleri içerebilir. Bir DOT dosyasını DOC dosyasına dönüştürürken, dönüştürülen belgede tüm özelleştirmelerin korunduğundan emin olmak çok önemlidir.
Kullanıcılar, DOT ve DOC dosyaları arasındaki farkı anlayarak ve uygun dönüştürme yöntemlerini kullanarak, ister şablonlardan kaynaklansınlar, ister dosya formatı dönüşümleri gerektirsinler, belgelerini kullanırlar.