Aspose.Total for Java aracılığıyla WORD’yi EXCEL’ye dönüştürmek, iki adımlı basit bir işlemdir. Zengin özelliklere sahip, belge işleme ve dönüştürme API’sini Aspose.Words for Java kullanarak WORD’yi HTML’ye aktarabilirsiniz. Bundan sonra, Aspose.Cells for Java kullanarak HTML’yi EXCEL’ye dönüştürebilirsiniz.
WORD'yi EXCEL'ye Dönüştürmek için Java API
- WORD dosyasını Document sınıfını kullanarak açın
- [Save]( https://reference.aspose.com/words/java/com.aspose.words/Document#save(java.lang.String,com.aspose.words.SaveOptions) kullanarak WORD’yi HTML’ye dönüştürün yöntem
- Workbook sınıfını kullanarak HTML belgesini yükleyin
- Save yöntemi
Dönüşüm Gereksinimleri
Aspose.Total for Java’yı doğrudan Maven tabanlı bir projeden kolayca kullanabilirsiniz. ve Aspose.Words for Java ve Aspose.Cells for Java pom.xml dosyanızda.
Alternatif olarak, indirilenler adresinden bir ZIP dosyası alabilirsiniz.
WORD'den EXCEL'e Ücretsiz Çevrimiçi Dönüştürücü
Dönüşüm Gereksinimleri
WORD’yi EXCEL’ye dönüştürmeden önce, kullanılmayan bilgileri Aspose.Words for Java aracılığıyla WORD Belgesinden kaldırabilirsiniz. Bazen çıktı belgesinin boyutunu ve işlem süresini azaltmak için kullanılmayan veya yinelenen bilgileri kaldırmanız gerekebilir. CleanupOptions sınıfı, belge temizleme seçeneklerini belirlemenize olanak tanır. Belgeden yinelenen stilleri veya yalnızca kullanılmayan stilleri veya listeleri kaldırmak için Cleanup yöntemini kullanabilirsiniz. UnusedStyles ve UnusedBuiltinStyles kullanabilirsiniz /com.aspose.words/cleanupoptions#UnusedBuiltinStyles) özellikleri, “kullanılmayan” olarak işaretlenen stilleri algılamak ve kaldırmak için.
Java aracılığıyla bir WORD Belgesinden Kullanılmayan Bilgileri Kaldırma
WORD’yi EXCEL’ye dönüştürdükten sonra, Aspose.Cells for Java , belgenizi akışa kaydetmenizi sağlar. Dosyaları bir Akışa kaydetmeniz gerekiyorsa, bir FileOutputStream nesnesi oluşturmalı ve ardından kaydet Workbook kaydetme yöntemini çağırarak bu Stream nesnesine dosya nesne.
Java ile WORD Dönüşüm Seçeneklerini Keşfedin
WORD Dosya Biçimi nedir
Yaygın olarak kullanılan bir kelime işlemci yazılımı olan Microsoft Word, belgeleri kaydetmek ve paylaşmak için bir dizi dosya biçimi sunar. Varsayılan biçim, Word’ün önceki sürümlerinde yaygın olan DOC’dir. Ancak, daha yeni ve daha verimli biçim olan DOCX, daha küçük dosya boyutu ve gelişmiş veri kurtarma yetenekleri nedeniyle varsayılan tercih haline geldi. PDF, biçimlendirmeyi ve düzeni korurken herhangi bir aygıtta kolayca görüntülenebilir kalan başka bir yaygın olarak kullanılan biçimdir.
Farklı yazılım uygulamalarıyla uyumluluk için RTF biçimi, kolayca değiştirilebilen bir düz metin biçimi olarak işlev görür. Öte yandan HTML, özellikle web sayfaları oluşturmak için kullanılır. Açık kaynaklı bir biçim olan ODT, çeşitli yazılım uygulamalarıyla uyumluluğu sağlarken, TXT yalnızca metnin kendisini içeren basit bir düz metin biçimidir.
Uygun biçimin seçilmesi, amaçlanan uygulama, uyumluluk gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. diğer yazılımlarla ve belgenin boyutu ve karmaşıklığı. Kullanıcılar, mevcut biçimleri tanıyarak iş akışlarını optimize edebilir ve kendi belgeleri için en uygun biçime ilişkin bilinçli kararlar verebilir.
EXCEL Dosya Biçimi nedir
Microsoft Excel, verileri çeşitli dosya biçimlerinde kaydetme ve paylaşma konusundaki çok yönlülüğü ile tanınan, yaygın olarak kullanılan bir elektronik tablo yazılımıdır. Excel’de en sık kullanılan dosya biçimleri arasında XLS, XLSX, CSV, TXT, PDF, ODS ve DBF vardır. XLS, varsayılan dosya formatı olarak hizmet verirken, daha yeni ve daha verimli olan XLSX popülerlik kazanmıştır. Düz metin verilerinden oluşan CSV ve TXT formatları, çok çeşitli yazılım uygulamalarıyla uyumludur. PDF dosyaları, biçimlendirmeyi ve mizanpajı koruma yetenekleri nedeniyle Excel verilerini paylaşmak ve yayınlamak için yaygın olarak kullanılır. Açık kaynak olan ODS dosyaları, farklı yazılım uygulamalarıyla uyumluluk sunarak onları ortak projeler için ideal hale getirir. dBASE yazılımıyla uyumlu DBF dosyaları, büyük veri kümelerini işlerken avantajlıdır. Ek olarak, öncelikle şablon görevi gören veya çeşitli yazılım uygulamaları arasında veri alışverişini kolaylaştıran XLT, XLTX, XLTM ve XML gibi daha az kullanılan dosya biçimleri vardır. Uygun dosya biçiminin seçimi, amaçlanan uygulama, diğer yazılımlarla uyumluluk ve eldeki verilerin boyutu ve karmaşıklığı gibi faktörlere bağlıdır. Kullanıcılar, bu yönleri göz önünde bulundurarak Excel deneyimlerini optimize etmek için bilinçli kararlar verebilir.