Aspose.Total for .NET kullanarak XPS dosyasını herhangi bir .NET, C#, ASP.NET ve VB.NET uygulamasında kolayca CSV’ye dönüştürebilirsiniz. İlk olarak, Aspose.PDF for .NET kullanarak XPS’yi XLSX’e aktarabilirsiniz. Bundan sonra, Aspose.Cells for .NET Elektronik Tablo Programlama API’sini kullanarak XLSX’i CSV’ye dönüştürebilirsiniz.
XPS'yi CSV'ye Dönüştürmek için .NET API
Dönüşüm Gereksinimleri
Komut satırından nuget install Aspose.Total
veya Visual Studio’nun Paket Yönetici Konsolu üzerinden ```Install-Package Aspose.Total`` ile kurun.
Alternatif olarak, çevrimdışı MSI yükleyicisini veya DLL’leri indirilenler adresinden bir ZIP dosyasında alın.
Korumalı XPS'yi C# ile CSV'ye Dönüştür
XPS belgeniz parola korumalıysa, parola olmadan CSV’ye dönüştüremezsiniz. API’yi kullanarak, korumalı belgeyi önce geçerli bir şifre kullanarak açabilir ve ardından dönüştürebilirsiniz. Şifrelenmiş dosyayı açmak için Document sınıfının yeni bir örneğini başlatabilir ve dosya adını ve parolayı argüman olarak iletebilirsiniz.
XPS Dosyasını C# ile Filigran ile CSV'ye Dönüştürün
XPS dosyasını CSV’ye dönüştürürken, çıktı CSV dosya biçiminize filigran da ekleyebilirsiniz. Filigran eklemek için yeni bir Çalışma Kitabı nesnesi oluşturabilir ve dönüştürülmüş XLSX belgesini açabilir, dizini aracılığıyla Çalışma Sayfası’nı seçebilir, bir Şekil oluşturabilir ve AddTextEffect işlevini kullanabilirsiniz. Bundan sonra XLSX belgenizi Filigranlı CSV olarak kaydedebilirsiniz.
.NET ile XPS Dönüşüm Seçeneklerini Keşfedin
XPS Dosya Biçimi nedir
XML Kağıt Spesifikasyonunun kısaltması olan XPS, Microsoft tarafından sabit mizanpajlı belgeleri temsil etmek için oluşturulmuş bir dosya biçimidir. XPS dosyaları bir belgenin içeriğini ve yazdırma ayarlarını içerir, bu da onları farklı aygıtlar ve platformlarda bir belgenin düzenini ve görünümünü korumak için uygun hale getirir.
XPS formatı XML’e (eXtensible Markup Language) dayalıdır. Yapılandırılmış veri gösterimi için yaygın olarak kullanılan biçimlendirme dili. XPS dosyaları, metin, resimler, vektör grafikleri ve ek açıklamalar gibi belge içeriğini yapılandırılmış bir XML biçiminde kapsüller. Bu, belgenin görsel öğelerinin kolayca yorumlanmasını ve işlenmesini sağlar.
XPS dosyaları, biçimlendirmelerini korurken belgeleri sunmak ve paylaşmak için güvenilir bir yol sağlamayı amaçladıkları için kavramsal olarak PDF (Taşınabilir Belge Biçimi) dosyalarına benzer. ve düzen. Ancak, PDF dosyaları farklı yazılım uygulamaları ve donanım aygıtlarında daha geniş bir destek alarak daha geniş çapta kabul görmüş ve uyumlu hale gelmiştir.
XPS dosyalarını görüntülemek ve bunlarla çalışmak için Microsoft, Windows işletim sisteminin bir parçası olarak bir XPS Görüntüleyici sağlar. . Çeşitli üçüncü taraf uygulamaları ve araçları da XPS dosyalarını açma, oluşturma ve dönüştürme desteği sunar. Ancak, PDF ile karşılaştırıldığında, XPS formatını destekleyen yazılım ve donanım yelpazesi daha sınırlı olabilir.
CSV Dosya Biçimi nedir
Bir CSV (Virgülle Ayrılmış Değerler) dosyası, bir elektronik tabloya veya veritabanına benzeyen, tablo verilerini depolamak için yaygın olarak kullanılan bir biçimdir. Her satırın bir kaydı temsil ettiği virgülle ayrılmış verilerden oluşur. CSV dosyaları, Microsoft Notepad veya Apple TextEdit gibi metin düzenleyicilerin yanı sıra Microsoft Excel veya Apple Numbers gibi elektronik tablo programlarında açılabilir.
Bir metin düzenleyicide açıldığında, CSV verileri tablo biçiminde görüntülenir. Sütunlar virgülle ayrılır ve her satır yeni bir satırla ayrılır. Başlık satırı olarak bilinen ilk satır, sütun adlarını içerir.
CSV dosyaları, farklı uygulamalar arasında kolay veri alışverişine olanak tanır. Veriler, Excel veya Numbers gibi elektronik tablo programlarından dışa aktarılabilir ve CSV biçiminde kaydedilebilir. Benzer şekilde, CSV dosyaları da bu programlara aktarılarak verilerin bir sistemden diğerine aktarılmasına olanak tanır.
CSV dosyaları, basit ve evrensel yapıları sayesinde esneklik ve uyumluluk sunar. Veri geçişi, platformlar arasında bilgi paylaşımı ve çeşitli kaynaklardan gelen verilerin entegrasyonu için yaygın olarak kullanılırlar. CSV dosyalarının basit doğası, onları hem insanlar hem de bilgisayar sistemleri tarafından veri işleme, analiz ve işleme için erişilebilir kılar.