Aspose.Total for .NET kullanarak, iki basit adımda herhangi bir .NET uygulamasında XPS’yi DXF görüntüsüne kolayca aktarabilirsiniz. Her şeyden önce, Aspose.PDF for .NET kullanarak XPS’yi JPEG’e aktarabilirsiniz. Bundan sonra, Aspose.Imaging for .NET Görüntü İşleme API’sini kullanarak JPEG’i DXF’ye dönüştürebilirsiniz.
XPS dosyasını .NET aracılığıyla DXF'ye dönüştürün
- Document sınıfını kullanarak XPS dosyasını açın
- JpegDevice sınıf nesnesini başlatın ve Process yöntemi
- Image sınıfını kullanarak JPEG dosyasını yükleyin
- Save yöntemini kullanarak belgeyi DXF formatına kaydedin
Dönüşüm Gereksinimleri
Komut satırından nuget install Aspose.Total
veya Visual Studio’nun Paket Yönetici Konsolu üzerinden ```Install-Package Aspose.Total`` ile kurun.
Alternatif olarak, çevrimdışı MSI yükleyicisini veya DLL’leri indirilenler adresinden bir ZIP dosyasında alın.
C# ile XPS Dosyasını Tek Bir Dosyada DXF'ye Dönüştürün
API’yi kullanarak, XPS dosyasını DXF’ye tek bir görüntü dosyasına da dönüştürebilirsiniz. Tüm sayfaları dönüştürmek için önce XPS belgenizi bir TIFF dosyasına dönüştürebilir ve ardından TIFF dosyasını DXF’ye aktarabilirsiniz. Giriş dosyasını Document sınıfını kullanarak açabilir ve Resolution, TiffSettings ve TIFF aygıt nesneleri oluşturabilirsiniz. Process TiffDevice yöntemini kullanarak tek bir TIFF görüntüsü alabilirsiniz. apireference.aspose.com/pdf/net/aspose.pdf.devices/tiffdevice) sınıfı. Son olarak, Image sınıfını kullanarak TIFF dosyasını yükleyebilirsiniz. ve Save yöntemini kullanarak DXF formatına kaydedin.
XPS Dosyasını C# ile DXF'ye Dönüştür ve Döndür
API’yi kullanarak, çıktı DXF görüntüsünü ihtiyaçlarınıza göre de döndürebilirsiniz. Image.RotateFlip yöntemi, görüntüyü 90/180/270 derece döndürmek ve görüntüyü yatay veya dikey olarak çevirmek için kullanılabilir. Görüntüye uygulamak için döndürme ve çevirme türünü belirtebilirsiniz. Görüntüyü döndürmek ve çevirmek için Image sınıfı tarafından sunulan fabrika yöntemini kullanarak dönüştürülmüş JPEG görüntüsünü yükleyebilir ve Görüntüyü çağırabilirsiniz. .RotateFlip yöntemi, uygun RotateFlipType belirtilirken.
.NET ile XPS Dönüşüm Seçeneklerini Keşfedin
XPS Dosya Biçimi nedir
XML Kağıt Spesifikasyonunun kısaltması olan XPS, Microsoft tarafından sabit mizanpajlı belgeleri temsil etmek için oluşturulmuş bir dosya biçimidir. XPS dosyaları bir belgenin içeriğini ve yazdırma ayarlarını içerir, bu da onları farklı aygıtlar ve platformlarda bir belgenin düzenini ve görünümünü korumak için uygun hale getirir.
XPS formatı XML’e (eXtensible Markup Language) dayalıdır. Yapılandırılmış veri gösterimi için yaygın olarak kullanılan biçimlendirme dili. XPS dosyaları, metin, resimler, vektör grafikleri ve ek açıklamalar gibi belge içeriğini yapılandırılmış bir XML biçiminde kapsüller. Bu, belgenin görsel öğelerinin kolayca yorumlanmasını ve işlenmesini sağlar.
XPS dosyaları, biçimlendirmelerini korurken belgeleri sunmak ve paylaşmak için güvenilir bir yol sağlamayı amaçladıkları için kavramsal olarak PDF (Taşınabilir Belge Biçimi) dosyalarına benzer. ve düzen. Ancak, PDF dosyaları farklı yazılım uygulamaları ve donanım aygıtlarında daha geniş bir destek alarak daha geniş çapta kabul görmüş ve uyumlu hale gelmiştir.
XPS dosyalarını görüntülemek ve bunlarla çalışmak için Microsoft, Windows işletim sisteminin bir parçası olarak bir XPS Görüntüleyici sağlar. . Çeşitli üçüncü taraf uygulamaları ve araçları da XPS dosyalarını açma, oluşturma ve dönüştürme desteği sunar. Ancak, PDF ile karşılaştırıldığında, XPS formatını destekleyen yazılım ve donanım yelpazesi daha sınırlı olabilir.
DXF Dosya Biçimi nedir
Autodesk Drawing Exchange Format (DXF), Autodesk yazılımı ve diğer programlar arasında veri birlikte çalışabilirliğini kolaylaştırmak için Autodesk tarafından geliştirilen yaygın olarak kullanılan bir dosya formatıdır. DXF, çizim bilgilerini bir vektör varlıkları koleksiyonu olarak depolayan yapılandırılmış bir dosya formatı olarak hizmet eder. Bu varlıklar, noktalar, çizgiler, yaylar, daireler, çokgenler ve metin gibi çeşitli geometrik şekilleri kapsar. Ek olarak, DXF dosyalarının raster görüntüleri destekleme özelliği de vardır.
İlk olarak Aralık 1982’de AutoCAD 1.0’ın bir parçası olarak kullanıma sunulan DXF, yıllar içinde birçok revizyon ve genişletmeden geçti. En son revizyon, AutoCAD 2018 ile birlikte sunulan DXF R2018’dir.
DXF dosyaları, herhangi bir metin düzenleyicide görüntülenip düzenlenmelerine olanak tanıyan ASCII metin dosyaları olarak saklanır. Ancak, AutoCAD gibi DXF dosyalarıyla çalışmak için tasarlanmış özel programlar, görüntüleme ve düzenleme için daha kapsamlı özellikler sunar. Bir metin düzenleyicide açıldığında, bir DXF dosyası tipik olarak üç bölüme ayrılır: başlık, çizim gövdesi ve fragman. Başlık, çizim hakkında başlığı, yazarı ve oluşturulma tarihi dahil olmak üzere genel bilgileri içerir. Çizim gövdesi, çizimi oluşturan gerçek vektör öğelerini içerirken, fragman, dosyadaki varlıkların toplam sayısı gibi nihai bilgileri sağlar.
DXF dosyaları geleneksel olarak .dxf dosya uzantısıyla kaydedilir ve çok yönlülükleri ve yaygın olarak benimsenmeleri, onları çeşitli CAD ve tasarım uygulamalarında çizim verilerinin değiş tokuşu ve paylaşımı için bir standart haline getirdi.