Aspose.Total for .NET kullanarak, iki basit adımda herhangi bir .NET uygulamasında XPS’yi SVGZ görüntüsüne kolayca aktarabilirsiniz. Her şeyden önce, Aspose.PDF for .NET kullanarak XPS’yi JPEG’e aktarabilirsiniz. Bundan sonra, Aspose.Imaging for .NET Görüntü İşleme API’sini kullanarak JPEG’i SVGZ’ye dönüştürebilirsiniz.
XPS dosyasını .NET aracılığıyla SVGZ'ye dönüştürün
- Document sınıfını kullanarak XPS dosyasını açın
- JpegDevice sınıf nesnesini başlatın ve Process yöntemi
- Image sınıfını kullanarak JPEG dosyasını yükleyin
- Save yöntemini kullanarak belgeyi SVGZ formatına kaydedin
Dönüşüm Gereksinimleri
Komut satırından nuget install Aspose.Total
veya Visual Studio’nun Paket Yönetici Konsolu üzerinden ```Install-Package Aspose.Total`` ile kurun.
Alternatif olarak, çevrimdışı MSI yükleyicisini veya DLL’leri indirilenler adresinden bir ZIP dosyasında alın.
C# ile XPS Dosyasını Tek Bir Dosyada SVGZ'ye Dönüştürün
API’yi kullanarak, XPS dosyasını SVGZ’ye tek bir görüntü dosyasına da dönüştürebilirsiniz. Tüm sayfaları dönüştürmek için önce XPS belgenizi bir TIFF dosyasına dönüştürebilir ve ardından TIFF dosyasını SVGZ’ye aktarabilirsiniz. Giriş dosyasını Document sınıfını kullanarak açabilir ve Resolution, TiffSettings ve TIFF aygıt nesneleri oluşturabilirsiniz. Process TiffDevice yöntemini kullanarak tek bir TIFF görüntüsü alabilirsiniz. apireference.aspose.com/pdf/net/aspose.pdf.devices/tiffdevice) sınıfı. Son olarak, Image sınıfını kullanarak TIFF dosyasını yükleyebilirsiniz. ve Save yöntemini kullanarak SVGZ formatına kaydedin.
XPS Dosyasını C# ile SVGZ'ye Dönüştür ve Döndür
API’yi kullanarak, çıktı SVGZ görüntüsünü ihtiyaçlarınıza göre de döndürebilirsiniz. Image.RotateFlip yöntemi, görüntüyü 90/180/270 derece döndürmek ve görüntüyü yatay veya dikey olarak çevirmek için kullanılabilir. Görüntüye uygulamak için döndürme ve çevirme türünü belirtebilirsiniz. Görüntüyü döndürmek ve çevirmek için Image sınıfı tarafından sunulan fabrika yöntemini kullanarak dönüştürülmüş JPEG görüntüsünü yükleyebilir ve Görüntüyü çağırabilirsiniz. .RotateFlip yöntemi, uygun RotateFlipType belirtilirken.
.NET ile XPS Dönüşüm Seçeneklerini Keşfedin
XPS Dosya Biçimi nedir
XML Kağıt Spesifikasyonunun kısaltması olan XPS, Microsoft tarafından sabit mizanpajlı belgeleri temsil etmek için oluşturulmuş bir dosya biçimidir. XPS dosyaları bir belgenin içeriğini ve yazdırma ayarlarını içerir, bu da onları farklı aygıtlar ve platformlarda bir belgenin düzenini ve görünümünü korumak için uygun hale getirir.
XPS formatı XML’e (eXtensible Markup Language) dayalıdır. Yapılandırılmış veri gösterimi için yaygın olarak kullanılan biçimlendirme dili. XPS dosyaları, metin, resimler, vektör grafikleri ve ek açıklamalar gibi belge içeriğini yapılandırılmış bir XML biçiminde kapsüller. Bu, belgenin görsel öğelerinin kolayca yorumlanmasını ve işlenmesini sağlar.
XPS dosyaları, biçimlendirmelerini korurken belgeleri sunmak ve paylaşmak için güvenilir bir yol sağlamayı amaçladıkları için kavramsal olarak PDF (Taşınabilir Belge Biçimi) dosyalarına benzer. ve düzen. Ancak, PDF dosyaları farklı yazılım uygulamaları ve donanım aygıtlarında daha geniş bir destek alarak daha geniş çapta kabul görmüş ve uyumlu hale gelmiştir.
XPS dosyalarını görüntülemek ve bunlarla çalışmak için Microsoft, Windows işletim sisteminin bir parçası olarak bir XPS Görüntüleyici sağlar. . Çeşitli üçüncü taraf uygulamaları ve araçları da XPS dosyalarını açma, oluşturma ve dönüştürme desteği sunar. Ancak, PDF ile karşılaştırıldığında, XPS formatını destekleyen yazılım ve donanım yelpazesi daha sınırlı olabilir.
SVGZ Dosya Biçimi nedir
SVGZ (Scalable Vector Graphics Compressed) dosya formatı, SVG (Scalable Vector Graphics) formatının sıkıştırılmış bir versiyonudur. SVG, etkileşim ve animasyon desteğiyle iki boyutlu vektör grafiklerini görüntülemek ve depolamak için kullanılan XML tabanlı bir vektör grafik formatıdır. Öte yandan SVGZ dosyaları, gzip sıkıştırması kullanılarak sıkıştırılan ve daha küçük dosya boyutlarıyla sonuçlanan SVG dosyalarıdır.
SVG dosyalarının SVGZ biçiminde sıkıştırılması çeşitli avantajlar sunar. İlk olarak, dosya boyutunu önemli ölçüde azaltır, ağlar üzerinden iletmeyi ve web sayfalarına yüklemeyi daha kolay ve hızlı hale getirir. Bu, SVGZ dosyalarını özellikle bant genişliğinin sınırlı olduğu senaryolarda veya web sayfası performansını optimize etmenin çok önemli olduğu durumlarda web grafikleri için ideal hale getirir.
SVGZ dosyaları, gzip sıkıştırmayı destekleyen yazılım araçları veya yardımcı programlar kullanılarak mevcut SVG dosyalarının sıkıştırılmasıyla oluşturulabilir. . Sıkıştırılmış SVGZ dosyaları, uyumlu yazılımlar veya kitaplıklar kullanılarak orijinal SVG biçimlerine geri sıkıştırılabilir.
Tıpkı SVG gibi, SVGZ dosyaları da modern web tarayıcıları ve çeşitli tasarım ve düzenleme yazılım uygulamaları tarafından geniş çapta desteklenir. Yüksek kaliteli ölçeklenebilir grafiklere, net metin işlemeye ve CSS ve JavaScript kullanarak öğelerle etkileşim kurma olanağına olanak tanırlar.
SVGZ dosyaları genellikle web grafikleri, simgeler, logolar, infografikler ve çizimler. Çözünürlük bağımsızlığı ve kayıpsız ölçeklenebilirlik gibi SVG formatının avantajlarını korurken daha küçük dosya boyutlarının avantajlarını sunarlar.