Tukar HTML kepada Word dalam C#

.NET perpustakaan berkelajuan tinggi untuk menukar HTML menjadi Word

Gunakan API penukaran dokumen kami untuk membangunkan perisian bebas platform peringkat tinggi untuk platform .NET dan .NET Core. Ini ialah penyelesaian perisian profesional yang lengkap untuk mengimport dan mengeksport HTML, Word, dan banyak lagi format dokumen lain menggunakan C#, F#, VB.NET.

Tukar HTML kepada Word menggunakan C#

Keperluan untuk menukar HTML fail ke Word pengaturcaraan? Dengan Aspose.Words untuk .NET anda boleh menukar HTML kepada Word menggunakan hanya beberapa baris C# kod.

Kami C# API mewujudkan Word dari HTML dengan kualiti yang profesional. Uji kualiti tertinggi HTML kepada Word penukaran terus dalam penyemak imbas anda. API penukaran .NET berkuasa HTML kepada banyak format popular.

Simpan HTML sebagai Word dalam C#

Contoh berikut menunjukkan cara menukar HTML kepada Word dalam C#.

Ikuti langkah-langkah mudah untuk menutup HTML fail ke Word format. Baca HTML daripada pemacu setempat, kemudian simpan sahaja sebagai Word, nyatakan format fail yang diperlukan oleh sambungan Word Untuk kedua-dua HTML membaca dan Word menulis anda boleh menggunakan nama fail yang berkelayakan sepenuhnya. Kandungan dan pemformatan Word output akan sama dengan dokumen HTML.

Contoh kod dalam C# untuk menukar format HTML kepada DOCX
Fail input
Muat naik fail yang ingin anda tukar
Jalankan kod
Format keluaran
Pilih format sasaran daripada senarai
using Aspose.Words;

var doc = new Document("Input.html");
doc.Save("Output.docx");
using Aspose.Words; var doc = new Document("Input.html"); doc.Save("Output.docx"); using Aspose.Words; var doc = new Document("Input.html"); for (int page = 0; page < doc.PageCount; page++) { var extractedPage = doc.ExtractPages(page, 1); extractedPage.Save($"Output_{page + 1}.docx"); } using Aspose.Words; var doc = new Document(); var builder = new DocumentBuilder(doc); builder.InsertImage("Input.html"); doc.Save("Output.docx"); using Aspose.Words; var doc = new Document(); var builder = new DocumentBuilder(doc); var shape = builder.InsertImage("Input.html"); shape.ImageData.Save("Output.docx");
Jalankan kod
Kongsi kod di media sosial:

Bagaimana untuk menukar HTML kepada Word

  1. Pasang 'Aspose.Words for .NET'.
  2. Tambahkan rujukan perpustakaan (import pustaka) ke projek C#.
  3. Buka fail HTML C#.
  4. Panggil kaedah 'Save()', menghantar nama fail output dengan sambungan Word.
  5. Dapatkan hasil daripada HTML penukaran sebagai Word.

C# untuk menukar HTML kepada Word

Terdapat tiga pilihan alternatif untuk memasang "Aspose.Words untuk .NET" sistem anda. Sila pilih satu yang menyerupai keperluan anda dan ikut arahan langkah demi langkah:

Keperluan Sistem

Produk kami adalah lintas platform dan menyokong semua pelaksanaan utama .NET mengikuti spesifikasi '.NET Standard 2.0'

  • Microsoft .NET Framework, bermula dari versi 2.0 terawal, dan diakhiri dengan '.NET Framework 4.8'
  • .NET Core, bermula dari 2.0 terawal, dan diakhiri dengan '.NET 6'
  • Mono >= 2.6.7

Sejauh kod .NET tidak bergantung pada perkakasan atau sistem operasi yang mendasari, tetapi hanya pada Mesin Maya, anda bebas untuk mengembangkan jenis perisian untuk Windows, macOS, Android, iOS dan Linux. Pastikan anda telah memasang versi yang sesuai .NET Framework, .NET Core, Windows Azure, Mono atau Xamarin.

Sebaiknya gunakan persekitaran pengembangan bersepadu Microsoft Visual Studio, Xamarin, dan MonoDevelop untuk membuat aplikasi C#, F#, VB.NET

Untuk maklumat lebih lanjut sila rujuk Dokumentasi Produk.

5%

Langgan Kemas Kini Produk Aspose

Dapatkan surat berita bulanan dan tawaran yang dihantar terus ke peti mel anda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2023. Hak cipta terpelihara.