RAR-archiefformaat

In het digitale tijdperk, waarin gegevens centraal staan ​​en opslagefficiëntie voorop staat, zijn RAR-archieven een standvastige en alomtegenwoordige oplossing gebleven voor het comprimeren en organiseren van bestanden.

Over RAR-archiefinformatie

Het RAR-archiefformaat, een afkorting van ‘Roshal Archive’, is een veelgebruikt en goed aangeschreven compressieformaat dat is ontworpen om de grootte van bestanden en mappen te verkleinen met behoud van hun integriteit. RAR is ontwikkeld door Eugene Roshal en staat bekend om zijn hoge compressieverhoudingen en ondersteuning voor verschillende compressiemethoden.

RAR-archief Bestandsformaat Geschiedenis Info

RAR werd begin jaren negentig opgericht door Eugene Roshal. Het werd aanvankelijk geïntroduceerd als een eigen formaat met de nadruk op efficiënte compressie en foutherstel. In de loop der jaren is RAR populair geworden vanwege de uitzonderlijke compressiemogelijkheden en robuuste functies. Hoewel RAR aanvankelijk een gesloten bron was, is het sindsdien gedeeltelijk opengesteld, waarbij decompressie-algoritmen voor het publiek beschikbaar zijn gesteld. Sinds 2013 werd versie 5 van het formaat de standaardoptie. Comprimeren naar de oudere versie 4 is nog steeds mogelijk met moderne WinRAR.

Structuur van RAR-archief

RAR-archieven zijn gestructureerd als verzamelingen gecomprimeerde bestanden en mappen. Ze bestaan ​​doorgaans uit een reeks blokken, die elk een specifiek doel binnen het archief dienen. Deze blokken omvatten bestandsgegevens, headers en optionele herstelrecords, die kunnen worden gebruikt om beschadigde archieven te repareren. Grote archieven kunnen in kleinere delen worden opgesplitst of weer worden samengevoegd. Er kunnen ook zelfuitpakkende archieven worden gemaakt.

RAR-compressiemethoden

RAR heeft slechts één compressie-algoritme. Het formaat ondersteunt sterke AES-codering voor zowel inhoud als bestandsnamen. Met WinRAR kunt u “solide” archieven maken die betere compressieverhoudingen bieden door meerdere bestanden samen te analyseren. De verouderde versie RAR4 ondersteunt optioneel speciale compressie voor tekst-, audio- en beeldgegevens.

RAR-archief ondersteunde bewerkingen

Met Aspose.ZIP kan de gebruiker een bepaald item of een heel archief uitpakken. Het maken en wijzigen van een RAR-archief wordt niet ondersteund. Aspose.ZIP kan moderne RAR5- en oudere RAR4-versies van het archief extraheren.

RAR-bestand - Interne structuur

RAR-archieven hebben een hiërarchische interne structuur die bestaat uit headers, gecomprimeerde gegevens en optionele herstelrecords. De structuur maakt een efficiënte extractie van specifieke bestanden mogelijk zonder het hele archief te decomprimeren. Als het archief daar is gecodeerd, bevat het een versleutelingsheader. De hoofdkop bevat de optionele locator om snel toegang te krijgen tot de posities van verschillende serviceblokken zonder het hele archief te scannen. Elk item heeft een bestands- en serviceheader. Deze headers bevatten bestandskenmerken en metagegevens, inclusief checksum, systeemtijden, naam en soortgelijke details.

RAR-bestand - Interne structuur

Populariteit van RAR-archief en ondersteuning

RAR-archieven worden veel gebruikt voor het comprimeren en delen van bestanden vanwege hun uitstekende compressieverhoudingen en veelzijdigheid. Ze zijn populair in zowel het Windows- als macOS-ecosysteem en genieten van krachtige ondersteuning van verschillende softwaretools. Hoewel RAR niet volledig open source is, bieden talloze applicaties en bibliotheken van derden ondersteuning voor het maken, extraheren en beheren van RAR-archieven op verschillende platforms.

Voorbeelden van het gebruik van RAR

Met de Aspose.ZIP API kunt u archieven in uw applicaties extraheren zonder dat er andere applicaties van derden nodig zijn. Aspose.ZIP API biedt de RarArchive-klasse om met RAR-archieven te werken. PI levert de klasse RarArchiveEntry die één enkel bestand binnen het RAR-archief vertegenwoordigt.

Extract an RAR Entry

The following code example demonstrates how to extract an entry using RarArchive instance.

    using (RarArchive archive = new RarArchive("archive.rar")))
    {
        using (var destination = File.Create(dataDir + "firstEntry.txt"))
        {
                using (var source = archive.Entries[0].Open())
                {
                    byte[] buffer = new byte[1024];
                    int bytesRead;
                    while ((bytesRead = source.Read(buffer, 0, buffer.Length)) > 0)                       
                        destination.Write(buffer, 0, bytesRead);
                            
                }                    
        }
    }

Extract an Encrypted Entry

The following code example demonstrates how to extract an encrypted entry using RarArchive instance.

    FileInfo fi = new FileInfo("encrypted.rar");
    using (RarArchive archive = new RarArchive(fi.OpenRead()))
    {
        using (var destination = File.Create(dataDir + "firstEntry.txt"))
        {
            archive.Entries[0].Extract(destination, "p@s$w0rd");                
        }
    }

Extracting Compressed Directory

The following code example demonstrates how to all the files from RarArchive instance.

    using (RarArchive archive = new RarArchive("archive.rar")))
    {
        archive.ExtractToDirectory("extracted");
    }

Aanvullende informatie over Zip-archieven

Mensen hebben ernaar gevraagd

1. Is RAR efficiënter dan ZIP?

Of RAR efficiënter is dan ZIP hangt af van het specifieke gebruiksscenario en het type gegevens dat wordt gecomprimeerd. Zowel RAR als ZIP zijn populaire archiefformaten, maar ze verschillen op het gebied van compressie-efficiëntie, functies en compatibiliteit.

2. Welk algoritme wordt gebruikt door WinRAR?

WinRAR maakt voornamelijk gebruik van de AES-256 Bit Encryption Technology, een eigen compressie-algoritme ontwikkeld door Eugene Roshal, de maker van WinRAR. Het RAR-algoritme staat bekend om zijn hoge compressieverhoudingen, wat kan resulteren in kleinere archiefbestanden in vergelijking met sommige andere compressie-algoritmen.

3. Zijn alle RAR-bestanden veilig?

RAR-bestanden zelf zijn doorgaans veilig, omdat het slechts archiefcontainers zijn die verschillende soorten gegevens kunnen bevatten, vergelijkbaar met ZIP-bestanden . De veiligheid van een RAR-bestand hangt echter af van de inhoud ervan en de bron ervan.