Српски
 1. Products
 2.   Aspose.GIS
 3.   .NET
 4.   Measure Distance

Израчунајте површину користећи пројекцију једнаке површине

Измерите површину на мапи

Израчунајте површину земље, острва или имовине из мапе објекта користећи пројекцију једнаке површине

  Преузмите бесплатну пробну верзију
PNG JPG BMP TIFF GPX
Aspose.GIS for .NET
GIS
Наша планета није ни равна, ни савршено округла, ни сферна. Планета Земља нема правилан геометријски облик и назива се геоид 1. Облик Земље се приближава елипсоиду као резултат ротације око своје мале осе.
Стога су потребни неки трикови како би прорачун био тачнији. Користите референтни елипсоид који се подудара са геоидом само на неком делу површине.

Данас је најпопуларнији земаљски елипсоид и с њим повезан земаљски координатни систем.

Мерења објеката постављених на Земљи увек ће бити подложна одређеном степену нетачности. Било је и наставиће се много дискусија о томе како израчунати површине и објекте на мапама и које ће се користити за добијање тачнијих мерења копна.

Тренутно је најтачнији и најмање искривљен начин израчунавања површине употреба пројекције Мапа. Имајте на уму да пројекције Мапа још увек нису потпуно тачне слике Земље.

Свака пројекција има своје дисторзије угаоног уклапања, удаљености и површине. То ће увек бити компромис између комбиновања више својстава или изобличења свих својстава површине, удаљености и угаоног уклапања унутар неке прихватљиве границе. Поред тога, сва стварна мерења су приближна. Не постоји таква ствар као што је "површина" површине земљине површине.

Картографи су развили пројекције мапа које пројектују земљу на равну површину са прихватљивом прецизношћу. Најпопуларнији систем пројекција и координата у ГИС-у је Енвиронментал (универзални попречни Мерцатор). Користи се за израду топографских мапа и база података о природним ресурсима, јер пружа прецизна мерења у метричком систему који користе већина земаља и цела научна заједница. Информације о мапирању су више од координата метричког параметра, оне такође користе информације о атрибуту 2 као индикатори тематских и временских карактеристика.
Користите пројекцију једнаке површине 3 за израчунавање површине како би се очувала пропорционалност површина објеката.
Прво морате да претражите и учитате мапу објекта који желите да измерите. Можете преузети различите мапе из бесплатних извора. Подаци о мапирању су углавном доступни у пројекцијама на ВЕЛИЦИНЕ84, велицине или велицине, који већ имају много изобличења и нису довољно прецизни за мерење копна. Да би се правилно израчунала површина објекта, мапа се мора трансформисати из сачуване пројекције у пројекцију једнаке површине. На пример, да бисте пронашли површину земље, можете покушати да користите азимутну пројекцију Ламбертове једнаке површине.

Русија је највећа земља на свету по површини, па шта нам је потребно да се уверимо у то? Међу свим расположивим опцијама је: 3576 је најбољи избор у кодексима у Русији. Предност ове пројекције је у томе што су Краснојарски крај и Северна Русија мање искривљени. Недостатак је што не можете да визуализујете целу мапу света, осим Русије и околних региона. Испод је пример кода за конверзију. Овај код приказује конверзију у одабрану пројекцију и израчунавање површине објекта.

Коју пројекцију мапа и координатни систем користити зависи од обима подручја са којим радите, анализе која се врши и често доступности података.

Земље заправо имају три различита показатеља површине: копнену површину (површину целог копна), укупну копнену површину (копнену површину земље, језера, резервоаре, унутрашње реке, а понекад и обале и територијалне воде) и водно подручје (унутрашње воде). Дакле, постоје три димензије:
 • Укупна површина: збир земљишта и водених површина унутар међународних граница и обала.
 • Копнена површина: збир свих копнених површина унутар међународних граница и обала, искључујући водно подручје.
 • Водена површина: збир свих унутрашњих водених простора (језера, резервоара и река) унутар међународних граница и обала. Може укључивати обалне унутрашње воде. Осим ако није другачије назначено, територијалне воде нису укључене.
  Националне тврдње о појединим деловима Антарктика нису укључене.


ЗемљаПовршина земљишта (км2)Акваторија (км2)Укупна површина (км2)
Канада9,093,507891,1639,984,670
Украјина579,33024,220603,550
Немачка348,6728,350357,022


Ламбертова пројекција једнаке површине добро функционише за мапирање парцела симетрично пропорционалног облика за читаве земље или острва као што су Украјина, Гренланд или Аустралија и мале предмете као што су поља, двориште вашег дома или земљиште од неколико хектара. Обавезно користите код који највише одговара вашем региону.

(Просторни референтни систем) или енвиронмент (координатни систем) је локални, регионални или глобални систем заснован на координатама који се користи за лоцирање географских карактеристика. Енвиронмент дефинише специфичну пројекцију мапе, као и трансформације између различитих система просторне референце. На њега се може позивати цео број од стране једног броја, укључујући и шифре од стране Међународног удружења произвођача нафте и гаса.

Ако имате било каквих питања, можете их поставити на нашем форум.
Израчунава вредности површине геометрије
        
          
// create transformation
int epsgFrom = layer.SpatialReferenceSystem; 
int epsgTo = 3576; // Lambert Conformal Conic
var fromSrs = SpatialReferenceSystem.CreateFromEpsg(epsgFrom);
var toSrs = SpatialReferenceSystem.CreateFromEpsg(epsgTo);
var transformation = fromSrs.CreateTransformationTo(toSrs);

// transform geometry such as a point
var fromGeometry = feature.Geometry;
var toGeometry = transformation.Transform(fromGeometry);

// method calculates the area values of the geometry.
toGeometry.GetArea()
        
      

C# Aspose.Gis Measure Distance библиотека

Постоји једноставан начин да се инсталирају ласери.GIS за .NET у ваш систем:

 • Инсталирајте пакет.GIS са конзоле за управљање пакетима у инжињеру за преузимање пакета NuGet;
 • Или можете преузети пакет са наш сајт;
 • Надоградите свој пакет.GIS. за надоградњу на најновију верзију;
 • Додајте Аспозу.GIS за .NET у ваш систем инсталирањем пакета за;
 • Погледајте документацију.

Системски захтеви

Aspose.Gis Measure Distance Енвиронментал за .NET је подржан на већини платформи и оперативних система и може се користити за развој неколико различитих врста апликација .NET, укључујући и Енвиронментал .NET, и. За .NET је једноставан за употребу и размештање и пружа идеално решење за рад са геопросторним информацијама помоћу .NET Енгинееринг 4.7, .NET стандардне платформе 2.0 и инжињеринг. Пре покретања кода, уверите се да ваш систем испуњава одговарајуће захтеве.

Aspose.Gis Measure Distance Демо уживо на C#

Испробајте функције наше библиотеке да бисте видели нове могућности. Демо уживо у C#