Konvertera HTML till PDF i C#

Ett höghastighetsprogram .NET bibliotek för att konvertera HTML till PDF

Använd vårt API för dokumentkonvertering för att utveckla plattformsoberoende programvara på hög nivå för .NET och .NET Core plattformar. Detta är en komplett professionell mjukvarulösning för att importera och exportera HTML, PDF och många andra dokumentformat med C#, F#, VB.NET.

Visa kodavsnitt

Konvertera HTML till PDF i C#

För C#-utvecklare som söker en sömlös lösning för att konvertera HTML till PDF, erbjuder Aspose.Words for .NET ett intuitivt och enkelt filkonverterings-API. Vår lösning tillåter C#-utvecklare att enkelt konvertera filer från ett format till ett annat, vilket gör det till ett oumbärligt verktyg för att automatisera filkonverteringsuppgifter.

Oavsett om du arbetar med HTML, PDF eller andra filformat, täcker Aspose.Words for .NET dem alla och säkerställer resultat av högsta kvalitet. Testa hur C#-koden fungerar med dina HTML-filer just nu.

Spara HTML som PDF i C#

Följande exempel visar hur man konverterar HTML till PDF med bara några rader C#-kod. Börja med att inkludera Aspose.Words namnrymden i ditt C#-projekt. Ange sedan sökvägen till indatafilen och skapa ett Document för att ladda HTML-innehållet. Du måste sedan ange sökvägen till PDF-utdatafilen och använda Save()-metoden för att spara resultatet som PDF. Konverterings-API:t kommer att bestämma utdatafilformatet baserat på det angivna filtillägget.

Kodexempel i C# att konvertera HTML till PDF format
Ladda upp en fil som du vill konvertera
Kör kod
Välj målformat från listan
using Aspose.Words;

var doc = new Document("Input.html");
doc.Save("Output.pdf");
using Aspose.Words; var doc = new Document("Input.html"); doc.Save("Output.pdf"); using Aspose.Words; var doc = new Document("Input.html"); for (int page = 0; page < doc.PageCount; page++) { var extractedPage = doc.ExtractPages(page, 1); extractedPage.Save($"Output_{page + 1}.pdf"); } using Aspose.Words; var doc = new Document(); var builder = new DocumentBuilder(doc); builder.InsertImage("Input.html"); doc.Save("Output.pdf"); using Aspose.Words; var doc = new Document(); var builder = new DocumentBuilder(doc); var shape = builder.InsertImage("Input.html"); shape.ImageData.Save("Output.pdf");
Kör kod
Dela koden på sociala medier:

Så här konverterar du HTML till PDF

  1. Installera 'Aspose.Words for .NET'.
  2. Lägg till en biblioteksreferens (importera biblioteket) till ditt C# projekt.
  3. Öppna källfilen HTML C#.
  4. Anropa 'Save()' metoden och skicka ett utdatafilnamn med tillägget PDF.
  5. Få resultatet av HTML omvandling som PDF.

C# bibliotek för att konvertera HTML till PDF

Det finns tre alternativa alternativ för att installera "Aspose.Words för .NET" på ditt system. Välj en som liknar dina behov och följ steg-för-steg-instruktionerna:

Systemkrav

Vår produkt är helt plattformsoberoende och stöder alla större .NET implementeringar efter '.NET Standard 2.0' specifikation:

  • Microsoft .NET Framework, från den tidigaste 2.0 -versionen och slutar med den senaste '.NET Framework 4.8'
  • .NET Core, med början från de tidigaste 2.0 och slutar med den senaste '.NET 6'
  • Mono >= 2.6.7

Så långt. Se bara till att du har installerat motsvarande version av .NET Framework, .NET Core, Windows Azure, Mono eller Xamarin.

Vi rekommenderar att du använder Microsoft Visual Studio, Xamarin och MonoDevelop integrerade utvecklingsmiljöer för att skapa C#, F#, VB.NET applikationer.

För mer information, se produktdokumentation.

5%

Prenumerera på Aspose produktuppdateringar

Få månatliga nyhetsbrev och erbjudanden direkt levererade till din brevlåda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2024. Alla rättigheter förbehållna.