Tukar HTML kepada GIF dalam Python

Python perisian berkelajuan tinggi untuk menukar HTML kepada GIF

Gunakan API penukaran dokumen kami untuk membangunkan perisian bebas platform peringkat tinggi dalam Python. Ini ialah penyelesaian perisian profesional yang lengkap untuk mengimport dan mengeksport HTML, GIF dan banyak lagi format dokumen lain menggunakan Python.

Tukar HTML kepada GIF dalam Python

Perlu menukar HTML kepada GIF pemprograman? Dengan Aspose.Words for Python via .NET mana-mana pembangun boleh mengubah HTML dengan mudah menjadi GIF dengan hanya beberapa baris Python kod.

Pemprosesan dokumen moden Python API mencipta GIF daripada HTML dengan kelajuan tinggi. Uji kualiti HTML kepada GIF terus dalam penyemak imbas. Python berkuasa membenarkan penukaran HTML kepada banyak format imej yang popular.

Simpan HTML sebagai GIF dalam Python

Contoh berikut menunjukkan bagaimana untuk menukar HTML kepada GIF gambar dalam Python.

Ikuti langkah-langkah mudah untuk menutup HTML fail ke GIF format grafik. Baca HTML daripada pemacu setempat, kemudian simpan sahaja sebagai GIF, nyatakan format imej yang diperlukan oleh sambungan GIF Untuk kedua-dua HTML membaca dan GIF menulis anda boleh menggunakan nama fail yang berkelayakan sepenuhnya. Output GIF akan sama dengan fail HTML.

Contoh kod dalam Python untuk menukar format HTML kepada GIF
Fail input
Muat naik fail yang ingin anda tukar
Jalankan kod
Format keluaran
Pilih format sasaran daripada senarai
import aspose.words as aw

doc = aw.Document(Input.html)

for page in range(0, doc.page_count):
    extractedPage = doc.extract_pages(page, 1)
    extractedPage.save(f"Output_{page + 1}.gif")
import aspose.words as aw doc = aw.Document("Input.html") doc.save("Output.gif") import aspose.words as aw doc = aw.Document(Input.html) for page in range(0, doc.page_count): extractedPage = doc.extract_pages(page, 1) extractedPage.save(f"Output_{page + 1}.gif") import aspose.words as aw doc = aw.Document() builder = aw.DocumentBuilder(doc) builder.insert_image("Input.html") doc.save("Output.gif") import aspose.words as aw doc = aw.Document() builder = aw.DocumentBuilder(doc) shape = builder.insert_image("Input.html") shape.image_data.save("Output.gif")
Jalankan kod
Kongsi kod di media sosial:

Bagaimana untuk menukar HTML kepada GIF

  1. Pasang 'Aspose.Words for Python via .NET'.
  2. Tambahkan rujukan perpustakaan (import pustaka) ke projek Python.
  3. Buka fail HTML Python.
  4. Panggil kaedah 'save()', menghantar nama fail output dengan sambungan GIF.
  5. Dapatkan hasil daripada HTML penukaran sebagai GIF.

Python untuk menukar HTML kepada GIF

Kami menjadi tuan rumah pakej Python kami dalam repositori PyPi. Sila ikut arahan langkah demi langkah tentang cara memasang "Aspose.Words for Python via .NET" ke persekitaran pembangun anda.

Keperluan Sistem

Pakej ini serasi dengan Python 3.5, 3.6, 3.7, 3.8 dan 3.9. Sekiranya anda mengembangkan perisian untuk Linux, lihatlah syarat tambahan untuk gcc dan libpython dalam Dokumentasi Produk.

5%

Langgan Kemas Kini Produk Aspose

Dapatkan surat berita bulanan dan tawaran yang dihantar terus ke peti mel anda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2023. Hak cipta terpelihara.