Tukar HTML kepada Markdown dalam Python

Python perisian berkelajuan tinggi untuk menukar HTML kepada Markdown

Gunakan API penukaran dokumen kami untuk membangunkan perisian bebas platform peringkat tinggi dalam Python. Ini ialah penyelesaian perisian profesional yang lengkap untuk mengimport dan mengeksport HTML, Markdown dan banyak lagi format dokumen lain menggunakan Python.

Tukar HTML kepada Markdown menggunakan Python

Perlu menukar dokumen Web secara pemrograman? Dengan Aspose.Words untuk Python via .NET anda boleh menukar HTML kepada Markdown format dan ke arah yang bertentangan menggunakan hanya beberapa baris Python kod.

Python via .NET kami mencipta Markdown daripada HTML dengan kualiti profesional. Uji penukaran HTML kepada Markdown berkualiti tinggi terus dalam penyemak imbas anda. Python via .NET berkuasa membolehkan menukar dokumen Web kepada banyak format popular.

Simpan HTML sebagai Markdown dalam Python

Contoh berikut menunjukkan cara menukar HTML kepada Markdown dalam Python.

Ikuti langkah mudah untuk menukar halaman HTML kepada Markdown format. Baca fail HTML anda daripada pemacu setempat, kemudian simpan sahaja dalam Markdown format, nyatakan format fail yang diperlukan mengikut sambungan Markdown Untuk kedua-dua pembacaan HTML dan penulisan Markdown anda boleh menggunakan nama fail yang layak sepenuhnya. Kandungan dan pemformatan Markdown keluaran akan sama dengan dokumen HTML asal.

Contoh kod dalam Python untuk menukar format HTML kepada MD
Fail input
Muat naik fail yang ingin anda tukar
Jalankan kod
Format keluaran
Pilih format sasaran daripada senarai
import aspose.words as aw

doc = aw.Document("Input.html")
doc.save("Output.md")
import aspose.words as aw doc = aw.Document("Input.html") doc.save("Output.md") import aspose.words as aw doc = aw.Document(Input.html) for page in range(0, doc.page_count): extractedPage = doc.extract_pages(page, 1) extractedPage.save(f"Output_{page + 1}.md") import aspose.words as aw doc = aw.Document() builder = aw.DocumentBuilder(doc) builder.insert_image("Input.html") doc.save("Output.md") import aspose.words as aw doc = aw.Document() builder = aw.DocumentBuilder(doc) shape = builder.insert_image("Input.html") shape.image_data.save("Output.md")
Jalankan kod
  
Salin kod Python ke papan keratan
Kongsi kod di media sosial:

Bagaimana untuk menukar HTML kepada Markdown

  1. Pasang 'Aspose.Words for Python via .NET'.
  2. Tambahkan rujukan perpustakaan (import pustaka) ke projek Python.
  3. Buka fail HTML Python.
  4. Panggil kaedah 'save()', menghantar nama fail output dengan sambungan Markdown.
  5. Dapatkan hasil daripada HTML penukaran sebagai Markdown.

Python untuk menukar HTML kepada Markdown

Kami menjadi tuan rumah pakej Python kami dalam repositori PyPi. Sila ikut arahan langkah demi langkah tentang cara memasang "Aspose.Words for Python via .NET" ke persekitaran pembangun anda.

Keperluan Sistem

Pakej ini serasi dengan Python 3.5, 3.6, 3.7, 3.8 dan 3.9. Sekiranya anda mengembangkan perisian untuk Linux, lihatlah syarat tambahan untuk gcc dan libpython dalam Dokumentasi Produk.

5%

Langgan Kemas Kini Produk Aspose

Dapatkan surat berita bulanan dan tawaran yang dihantar terus ke peti mel anda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2022. Hak cipta terpelihara.