Tukar HTML kepada SVG dalam Python

Python perisian berkelajuan tinggi untuk menukar HTML kepada SVG

Gunakan API penukaran dokumen kami untuk membangunkan perisian bebas platform peringkat tinggi dalam Python. Ini ialah penyelesaian perisian profesional yang lengkap untuk mengimport dan mengeksport HTML, SVG dan banyak lagi format dokumen lain menggunakan Python.

Tukar HTML kepada SVG dalam Python

Perlu menukar HTML kepada SVG pemprograman? Dengan Aspose.Words for Python via .NET mana-mana pembangun boleh mengubah HTML dengan mudah menjadi SVG dengan hanya beberapa baris Python kod.

Pemprosesan dokumen moden Python API mencipta SVG daripada HTML dengan kelajuan tinggi. Uji kualiti HTML kepada SVG terus dalam penyemak imbas. Python berkuasa membenarkan penukaran HTML kepada banyak format imej yang popular.

Simpan HTML sebagai SVG dalam Python

Contoh berikut menunjukkan bagaimana untuk menukar HTML kepada SVG gambar dalam Python.

Ikuti langkah-langkah mudah untuk menutup HTML fail ke SVG format grafik. Baca HTML daripada pemacu setempat, kemudian simpan sahaja sebagai SVG, nyatakan format imej yang diperlukan oleh sambungan SVG Untuk kedua-dua HTML membaca dan SVG menulis anda boleh menggunakan nama fail yang berkelayakan sepenuhnya. Output SVG akan sama dengan fail HTML.

Contoh kod dalam Python untuk menukar format HTML kepada SVG
Fail input
Muat naik fail yang ingin anda tukar
Jalankan kod
Format keluaran
Pilih format sasaran daripada senarai
import aspose.words as aw

doc = aw.Document(Input.html)

for page in range(0, doc.page_count):
    extractedPage = doc.extract_pages(page, 1)
    extractedPage.save(f"Output_{page + 1}.svg")
import aspose.words as aw doc = aw.Document("Input.html") doc.save("Output.svg") import aspose.words as aw doc = aw.Document(Input.html) for page in range(0, doc.page_count): extractedPage = doc.extract_pages(page, 1) extractedPage.save(f"Output_{page + 1}.svg") import aspose.words as aw doc = aw.Document() builder = aw.DocumentBuilder(doc) builder.insert_image("Input.html") doc.save("Output.svg") import aspose.words as aw doc = aw.Document() builder = aw.DocumentBuilder(doc) shape = builder.insert_image("Input.html") shape.image_data.save("Output.svg")
Jalankan kod
  
Salin kod Python ke papan keratan
Kongsi kod di media sosial:

Bagaimana untuk menukar HTML kepada SVG

  1. Pasang 'Aspose.Words for Python via .NET'.
  2. Tambahkan rujukan perpustakaan (import pustaka) ke projek Python.
  3. Buka fail HTML Python.
  4. Panggil kaedah 'save()', menghantar nama fail output dengan sambungan SVG.
  5. Dapatkan hasil daripada HTML penukaran sebagai SVG.

Python untuk menukar HTML kepada SVG

Kami menjadi tuan rumah pakej Python kami dalam repositori PyPi. Sila ikut arahan langkah demi langkah tentang cara memasang "Aspose.Words for Python via .NET" ke persekitaran pembangun anda.

Keperluan Sistem

Pakej ini serasi dengan Python 3.5, 3.6, 3.7, 3.8 dan 3.9. Sekiranya anda mengembangkan perisian untuk Linux, lihatlah syarat tambahan untuk gcc dan libpython dalam Dokumentasi Produk.

5%

Langgan Kemas Kini Produk Aspose

Dapatkan surat berita bulanan dan tawaran yang dihantar terus ke peti mel anda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2022. Hak cipta terpelihara.