Tukar HTML kepada DOCX dalam Python

Python perisian berkelajuan tinggi untuk menukar HTML kepada DOCX

Gunakan API penukaran dokumen kami untuk membangunkan perisian bebas platform peringkat tinggi dalam Python. Ini ialah penyelesaian perisian profesional yang lengkap untuk mengimport dan mengeksport HTML, DOCX dan banyak lagi format dokumen lain menggunakan Python.

Tukar HTML kepada DOCX menggunakan Python

Keperluan untuk menukar HTML fail ke DOCX pengaturcaraan? Dengan Aspose.Words untuk Python via .NET anda boleh menukar HTML kepada DOCX menggunakan hanya beberapa baris Python kod.

Kami Python API mewujudkan DOCX dari HTML dengan kualiti yang profesional. Uji kualiti tertinggi HTML kepada DOCX penukaran terus dalam penyemak imbas anda. API penukaran Python via .NET berkuasa HTML kepada banyak format popular.

Simpan HTML sebagai DOCX dalam Python

Contoh berikut menunjukkan cara menukar HTML kepada DOCX dalam Python.

Ikuti langkah-langkah mudah untuk menutup HTML fail ke DOCX format. Baca HTML daripada pemacu setempat, kemudian simpan sahaja sebagai DOCX, nyatakan format fail yang diperlukan oleh sambungan DOCX Untuk kedua-dua HTML membaca dan DOCX menulis anda boleh menggunakan nama fail yang berkelayakan sepenuhnya. Kandungan dan pemformatan DOCX output akan sama dengan dokumen HTML.

Contoh kod dalam Python untuk menukar format HTML kepada DOCX
Fail input
Muat naik fail yang ingin anda tukar
Jalankan kod
Format keluaran
Pilih format sasaran daripada senarai
import aspose.words as aw

doc = aw.Document("Input.html")
doc.save("Output.docx")
import aspose.words as aw doc = aw.Document("Input.html") doc.save("Output.docx") import aspose.words as aw doc = aw.Document(Input.html) for page in range(0, doc.page_count): extractedPage = doc.extract_pages(page, 1) extractedPage.save(f"Output_{page + 1}.docx") import aspose.words as aw doc = aw.Document() builder = aw.DocumentBuilder(doc) builder.insert_image("Input.html") doc.save("Output.docx") import aspose.words as aw doc = aw.Document() builder = aw.DocumentBuilder(doc) shape = builder.insert_image("Input.html") shape.image_data.save("Output.docx")
Jalankan kod
Kongsi kod di media sosial:

Bagaimana untuk menukar HTML kepada DOCX

  1. Pasang 'Aspose.Words for Python via .NET'.
  2. Tambahkan rujukan perpustakaan (import pustaka) ke projek Python.
  3. Buka fail HTML Python.
  4. Panggil kaedah 'save()', menghantar nama fail output dengan sambungan DOCX.
  5. Dapatkan hasil daripada HTML penukaran sebagai DOCX.

Python untuk menukar HTML kepada DOCX

Kami menjadi tuan rumah pakej Python kami dalam repositori PyPi. Sila ikut arahan langkah demi langkah tentang cara memasang "Aspose.Words for Python via .NET" ke persekitaran pembangun anda.

Keperluan Sistem

Pakej ini serasi dengan Python 3.5, 3.6, 3.7, 3.8 dan 3.9. Sekiranya anda mengembangkan perisian untuk Linux, lihatlah syarat tambahan untuk gcc dan libpython dalam Dokumentasi Produk.

5%

Langgan Kemas Kini Produk Aspose

Dapatkan surat berita bulanan dan tawaran yang dihantar terus ke peti mel anda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2023. Hak cipta terpelihara.