Tukar HTML kepada Markdown dalam C++

C++ berkelajuan tinggi untuk menukar HTML kepada Markdown

Gunakan C++ untuk mendapatkan kelajuan penukaran HTML hingga Markdown Ini ialah penyelesaian perisian profesional yang lengkap untuk mengimport dan mengeksport HTML, Markdown dan banyak lagi format dokumen lain menggunakan C++.

Tukar HTML kepada Markdown menggunakan C++

Perlu menukar dokumen Web secara pemrograman? Dengan Aspose.Words untuk C++ anda boleh menukar HTML kepada Markdown format dan ke arah yang bertentangan menggunakan hanya beberapa baris C++ kod.

C++ kami mencipta Markdown daripada HTML dengan kualiti profesional. Uji penukaran HTML kepada Markdown berkualiti tinggi terus dalam penyemak imbas anda. C++ berkuasa membolehkan menukar dokumen Web kepada banyak format popular.

Simpan HTML sebagai Markdown dalam C++

Contoh berikut menunjukkan cara menukar HTML kepada Markdown dalam C++.

Ikuti langkah mudah untuk menukar halaman HTML kepada Markdown format. Baca fail HTML anda daripada pemacu setempat, kemudian simpan sahaja dalam Markdown format, nyatakan format fail yang diperlukan mengikut sambungan Markdown Untuk kedua-dua pembacaan HTML dan penulisan Markdown anda boleh menggunakan nama fail yang layak sepenuhnya. Kandungan dan pemformatan Markdown keluaran akan sama dengan dokumen HTML asal.

Contoh kod dalam C++ untuk menukar format HTML kepada MD
Fail input
Muat naik fail yang ingin anda tukar
Jalankan kod
Format keluaran
Pilih format sasaran daripada senarai
using namespace Aspose::Words;

auto doc = MakeObject<Document>(u"Input.html");
doc->Save(u"Output.md");
using namespace Aspose::Words; auto doc = MakeObject<Document>(u"Input.html"); doc->Save(u"Output.md"); using namespace Aspose::Words; auto doc = MakeObject<Document>(u"Input.html"); for (int page = 0; page < doc->get_PageCount(); page++) { auto extractedPage = doc->ExtractPages(page, 1); extractedPage->Save(String::Format(u"Output_{0}.md", page + 1)); } using namespace Aspose::Words; auto doc = MakeObject<Document>(); auto builder = MakeObject<DocumentBuilder>(doc); builder->InsertImage(u"Input.html"); doc->Save(u"Output.md"); using namespace Aspose::Words; auto doc = MakeObject<Document>(); auto builder = MakeObject<DocumentBuilder>(doc); auto shape = builder->InsertImage(u"Input.html"); shape->get_ImageData()->Save(u"Output.md");
Jalankan kod
Kongsi kod di media sosial:

Bagaimana untuk menukar HTML kepada Markdown

  1. Pasang 'Aspose.Words for C++'.
  2. Tambahkan rujukan perpustakaan (import pustaka) ke projek C++.
  3. Buka fail HTML C++.
  4. Panggil kaedah 'Save()', menghantar nama fail output dengan sambungan Markdown.
  5. Dapatkan hasil daripada HTML penukaran sebagai Markdown.

C++ untuk menukar HTML kepada Markdown

Terdapat tiga pilihan untuk memasang Aspose.Words for C++ ke persekitaran pembangun anda. Sila pilih satu yang menyerupai keperluan anda dan ikut arahan langkah demi langkah:

Keperluan Sistem

Anda boleh menggunakan perpustakaan C++ ini untuk mengembangkan perisian pada Microsoft Windows, Linux dan macOS:

  • GCC >= 6.3.0 dan Clang >= 3.9.1 diperlukan untuk Linux
  • Xcode >= 12.5.1, Clang dan libc++ diperlukan untuk macOS

Sekiranya anda mengembangkan perisian untuk Linux atau macOS, sila periksa maklumat mengenai pergantungan perpustakaan tambahan (pakej sumber terbuka fontconfig dan mesa-glu) dalam Dokumentasi Produk.

5%

Langgan Kemas Kini Produk Aspose

Dapatkan surat berita bulanan dan tawaran yang dihantar terus ke peti mel anda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2023. Hak cipta terpelihara.