Tukar HTML kepada Word dalam C++

C++ berkelajuan tinggi untuk menukar HTML kepada Word

Gunakan C++ untuk mendapatkan kelajuan penukaran HTML hingga Word Ini ialah penyelesaian perisian profesional yang lengkap untuk mengimport dan mengeksport HTML, Word dan banyak lagi format dokumen lain menggunakan C++.

Lihat coretan kod

Tukar HTML kepada Word dalam C++

Untuk pembangun C++ yang mencari penyelesaian yang lancar untuk menukar HTML kepada Word, Aspose.Words for C++ menyediakan API penukaran fail yang intuitif dan mudah. Penyelesaian kami membolehkan pembangun C++ menukar fail daripada satu format ke format lain dengan mudah, menjadikannya alat yang sangat diperlukan untuk mengautomasikan tugas penukaran fail.

Sama ada anda menggunakan HTML, Word atau format fail lain, Aspose.Words for C++ merangkumi kesemuanya dan memastikan hasil yang berkualiti tinggi. Uji cara kod C++ berfungsi dengan HTML fail anda sekarang.

Simpan HTML sebagai Word dalam C++

Contoh berikut menunjukkan cara menukar HTML kepada Word dengan hanya beberapa baris kod C++. Mulakan dengan memasukkan ruang nama Aspose.Words dalam projek C++ anda. Seterusnya, tentukan laluan ke fail input dan buat objek Document untuk memuatkan kandungan HTML. Anda kemudiannya perlu menentukan laluan ke fail output Word dan gunakan kaedah Save() untuk menyimpan hasilnya sebagai Word. API penukaran akan menentukan format fail output berdasarkan sambungan fail yang ditentukan.

Contoh kod dalam C++ untuk menukar HTML format kepada DOCX
Muat naik fail yang ingin anda tukar
Jalankan kod
Pilih format sasaran daripada senarai
using namespace Aspose::Words;

auto doc = MakeObject<Document>(u"Input.html");
doc->Save(u"Output.docx");
using namespace Aspose::Words; auto doc = MakeObject<Document>(u"Input.html"); doc->Save(u"Output.docx"); using namespace Aspose::Words; auto doc = MakeObject<Document>(u"Input.html"); for (int page = 0; page < doc->get_PageCount(); page++) { auto extractedPage = doc->ExtractPages(page, 1); extractedPage->Save(String::Format(u"Output_{0}.docx", page + 1)); } using namespace Aspose::Words; auto doc = MakeObject<Document>(); auto builder = MakeObject<DocumentBuilder>(doc); builder->InsertImage(u"Input.html"); doc->Save(u"Output.docx"); using namespace Aspose::Words; auto doc = MakeObject<Document>(); auto builder = MakeObject<DocumentBuilder>(doc); auto shape = builder->InsertImage(u"Input.html"); shape->get_ImageData()->Save(u"Output.docx");
Jalankan kod
Kongsi kod di media sosial:

Bagaimana untuk menukar HTML kepada Word

  1. Pasang 'Aspose.Words for C++'.
  2. Tambahkan rujukan perpustakaan (import pustaka) ke projek C++.
  3. Buka HTML C++ fail.
  4. Panggil kaedah 'Save()', menghantar nama fail output dengan sambungan Word.
  5. Dapatkan hasil daripada HTML penukaran sebagai Word.

C++ untuk menukar HTML kepada Word

Terdapat tiga pilihan untuk memasang Aspose.Words for C++ ke persekitaran pembangun anda. Sila pilih satu yang menyerupai keperluan anda dan ikut arahan langkah demi langkah:

Keperluan Sistem

Anda boleh menggunakan perpustakaan C++ ini untuk mengembangkan perisian pada Microsoft Windows, Linux dan macOS:

  • GCC >= 6.3.0 dan Clang >= 3.9.1 diperlukan untuk Linux
  • Xcode >= 12.5.1, Clang dan libc++ diperlukan untuk macOS

Sekiranya anda mengembangkan perisian untuk Linux atau macOS, sila periksa maklumat mengenai pergantungan perpustakaan tambahan (pakej sumber terbuka fontconfig dan mesa-glu) dalam Dokumentasi Produk.

5%

Langgan Kemas Kini Produk Aspose

Dapatkan surat berita bulanan dan tawaran yang dihantar terus ke peti mel anda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2024. Hak cipta terpelihara.