Tukar DOCX kepada EPUB dalam C#

.NET perpustakaan berkelajuan tinggi untuk menukar DOCX menjadi EPUB

Gunakan API penukaran dokumen kami untuk membangunkan perisian bebas platform peringkat tinggi untuk platform .NET dan .NET Core. Ini ialah penyelesaian perisian profesional yang lengkap untuk mengimport dan mengeksport DOCX, EPUB, dan banyak lagi format dokumen lain menggunakan C#, F#, VB.NET.

Lihat coretan kod

Tukar DOCX kepada EPUB dalam C#

Untuk pembangun C# yang mencari penyelesaian yang lancar untuk menukar DOCX kepada EPUB, Aspose.Words for .NET menyediakan API penukaran fail yang intuitif dan mudah. Penyelesaian kami membolehkan pembangun C# menukar fail daripada satu format ke format lain dengan mudah, menjadikannya alat yang sangat diperlukan untuk mengautomasikan tugas penukaran fail.

Sama ada anda menggunakan DOCX, EPUB atau format fail lain, Aspose.Words for .NET merangkumi kesemuanya dan memastikan hasil yang berkualiti tinggi. Uji cara C# kod berfungsi dengan fail DOCX anda sekarang.

Simpan DOCX sebagai EPUB dalam C#

Contoh berikut menunjukkan cara menukar DOCX kepada EPUB dengan hanya beberapa baris C# kod. Mulakan dengan memasukkan ruang nama Aspose.Words dalam projek C# anda. Seterusnya, tentukan laluan ke fail input dan buat objek Document untuk memuatkan kandungan DOCX. Anda kemudiannya perlu menentukan laluan ke fail output EPUB dan gunakan kaedah Save() untuk menyimpan hasilnya sebagai EPUB. API penukaran akan menentukan format fail output berdasarkan sambungan fail yang ditentukan.

Contoh kod dalam C# untuk menukar DOCX format kepada EPUB
Muat naik fail yang ingin anda tukar
Jalankan kod
Pilih format sasaran daripada senarai
dotnet add package Aspose.Words
Salinan
using Aspose.Words;

var doc = new Document("Input.docx");
doc.Save("Output.epub");
using Aspose.Words; var doc = new Document("Input.docx"); doc.Save("Output.epub"); using Aspose.Words; var doc = new Document("Input.docx"); for (int page = 0; page < doc.PageCount; page++) { var extractedPage = doc.ExtractPages(page, 1); extractedPage.Save($"Output_{page + 1}.epub"); } using Aspose.Words; var doc = new Document(); var builder = new DocumentBuilder(doc); builder.InsertImage("Input.docx"); doc.Save("Output.epub"); using Aspose.Words; var doc = new Document(); var builder = new DocumentBuilder(doc); var shape = builder.InsertImage("Input.docx"); shape.GetShapeRenderer().Save("Output.epub", new ImageSaveOptions(SaveFormat.epub));
Jalankan kod
Kongsi kod di media sosial:

Bagaimana untuk menukar DOCX kepada EPUB

 1. Pasang Aspose.Words for .NET.
 2. Tambahkan rujukan perpustakaan (import pustaka) ke projek C#.
 3. Buka DOCX C# fail.
 4. Panggil kaedah Save(), menghantar nama fail output dengan sambungan EPUB.
 5. Dapatkan hasil daripada DOCX penukaran sebagai EPUB.

C# untuk menukar DOCX kepada EPUB

Terdapat tiga pilihan alternatif untuk memasang "Aspose.Words untuk .NET" sistem anda. Sila pilih satu yang menyerupai keperluan anda dan ikut arahan langkah demi langkah:

Keperluan Sistem

Produk kami adalah merentas platform sepenuhnya dan menyokong semua pelaksanaan .NET utama:

 • .NET ≥ 5.0
 • .NET Core ≥ 2.0
 • .NET Standard ≥ 2.0
 • .NET Framework ≥ 3.5
 • MonoMac
 • MonoAndroid
 • Xamarin

Setakat kod .NET tidak bergantung pada perkakasan atau sistem pengendalian asas, tetapi hanya pada Mesin Maya, anda bebas untuk membangunkan sebarang jenis perisian untuk Windows, macOS, Android, iOS dan Linux. Cuma pastikan anda telah memasang versi .NET Framework, .NET Core, Windows Azure, Mono atau Xamarin yang sepadan.

Kami mengesyorkan menggunakan Microsoft Visual Studio, Xamarin dan persekitaran pembangunan bersepadu MonoDevelop untuk mencipta aplikasi C#, F#, VB.NET.

Untuk maklumat lanjut sila rujuk Dokumentasi Produk.

Penukaran DOCX Lain yang Disokong

Anda boleh menukar DOCX kepada banyak format fail lain:

5%

Langgan Kemas Kini Produk Aspose

Dapatkan surat berita bulanan dan tawaran yang dihantar terus ke peti mel anda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2024. Hak cipta terpelihara.