Aspose.Words for .NET

.NET API om Word-bestanden te verwerken

Maak, bewerk, render en converteer Word-documenten naar meerdere formaten zonder externe software te gebruiken. U kunt ook een rapport genereren om de gegevens te visualiseren.

  Gratis proefversie downloaden
  
 

Aspose.Words voor .NET is een geavanceerde documentverwerkings-API voor het uitvoeren van een breed scala aan beheer- en manipulatietaken in verschillende bestandsindelingen. API ondersteunt het maken, wijzigen, converteren, renderen en afdrukken van bestanden zonder Microsoft Word of andere software van derden rechtstreeks in platformonafhankelijke toepassingen te gebruiken. U kunt de volledige lijst met Aspose.Words-functies bekijken in onze documentatie.

Aspose.Words API ondersteunt alle populaire laad- en opslagformaten. U kunt Word-documenten opslaan of converteren naar indelingen met een vaste lay-out, zoals PDF of XML, en uw Word-bestanden converteren naar populaire afbeeldings- of multimedia-indelingen zoals JPEG, SVG, GIF en andere. Bekijk de volledige lijst met ondersteunde formaten.

Door de Words API te integreren, kunnen ontwikkelaars taken uitvoeren zoals:

Geavanceerde .NET Words API-functies

U kunt enkele van de populaire Aspose.Words-functies uitproberen op de online toepassingspagina's:

Je kan het proberen alle online toepassingen van Aspose.Words.

Bekijk ook de documentatie voor de meest populaire functies in Aspose.Words:

Houd er rekening mee dat de lijst niet compleet is en dat u meer functies en beschrijvingen kunt vinden in de documentatie.

Converteer een document in C#

Met API kunt u snel, betrouwbaar en efficiënt een bestand converteren van het ene ondersteunde formaat naar het andere met slechts twee regels code. Het is zo eenvoudig!

Converteer Word naar PDF met C#, b.v. DOCX naar PDF – C#

// Laad DOCX-bestand dat moet worden geconverteerd
var wrdf = new Aspose.Words.Document(dir + "template.docx");

// Converteer DOCX naar PDF
wrdf.Save(dir + "output.pdf", Aspose.Words.SaveFormat.Pdf);

Converteer Word naar HTML met C#, b.v. DOCX naar HTML – C#

// Laad DOCX-bestand dat moet worden geconverteerd
var wrdf = new Aspose.Words.Document(dir + "template.docx");

// Converteer DOCX naar HTML
wrdf.Save(dir + "output.html", Aspose.Words.SaveFormat.Html);

Converteer PDF naar JPG - C#

// Laad PDF-bestand om te converteren
var wrdf = new Aspose.Words.Document(dir + "template.pdf");

// Converteer PDF naar JPG
wrdf.Save(dir + "output.jpeg", Aspose.Words.SaveFormat.Jpeg);

Zie meer details op de conversiepagina.

Bestanden renderen, afdrukken of bekijken

Aspose.Words voor .NET heeft zijn eigen weergave-engine speciaal ontworpen om documenten met de hoogste getrouwheid weer te geven en af te drukken. Met deze functie kunnen ontwikkelaars elke pagina op een .NET Graphics-object weergeven (tekenen), terwijl ze de grootte en het zoomniveau specificeren om miniaturen te maken voor het weergeven van afbeeldingen in een browser. Bovendien is API volledig geïntegreerd met de .NET-afdrukinfrastructuur en heeft het de mogelijkheid om het proces volledig aan te passen, zodat ontwikkelaars documenten gemakkelijk kunnen afdrukken of bekijken in hun eigen toepassingen.

Enkele weergavemogelijkheden die API kan uitvoeren:

Programmeren met documenten met behulp van Documentobjectmodel (DOM)

Met Aspose.Words voor .NET kunt u documenten maken, bouwen en wijzigen, inclusief documentopmaak, met behulp van een intuïtief Documentobjectmodel (DOM) met meer dan 100 klassen.

Hier zijn slechts enkele van de manipulatiefuncties die de Words API kan uitvoeren:

 • Werk met hele documenten: vergelijk documenten, kloon documenten, zoek en vervang tekst, combineer documenten of documentdelen, splits documenten in delen enzovoort
 • Bescherm en versleutel documenten, voeg een digitale handtekening of watermerk toe
 • Beheer alle elementen, inclusief secties, kopteksten, voetteksten, alinea's, lijsten, tabellen, tekst, velden en nog veel meer
 • Specificeer gedetailleerde opmaak voor elk element, inclusief vormen, tekstvakken, afbeeldingen, OLE-objecten en besturingselementen
 • Work with complex and deeply nested expressions containing IF blocks, formulas and other velden

Rapportage en mailmerge

Aspose.Words voor .NET biedt een uitgebreide API-syntaxis voor samenvoegvelden om complexere bewerkingen uit te voeren tijdens: mailmerge. U kunt een eenvoudige samenvoegbewerking uitvoeren of samenvoegen met regio's. Gegevens voor de samenvoegbewerking kunnen afkomstig zijn uit verschillende gegevenstabellen, reeksen waarden die worden ondersteund door ADO .NET of aangepaste gegevensbronnen.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars de LINQ-rapportage-engine om documenten te genereren op basis van sjablonen en gegevens uit verschillende bronnen, waaronder databases, XML, JSON, OData, aangepaste CLR-objecten, externe documenten en meer, direct uit de doos.

Voer eenvoudige samenvoegbewerking uit - C#

// laad de sjabloon met samengevoegde velden

var wfle = new Aspose.Words.Document(dir + "template.doc");

// vul de velden met gebruikersgegevens

wfle.MailMerge.Execute(

  new string[] { "FullName", "Company", "Deparment", "City" },
  
  new object[] { "John Doe", "Aspose", "Sales", "London" });

// sla het resultaat op

wfle.Save(dir + "merged.doc");

Geen behoefte aan Microsoft Office-automatisering

U kunt programmatisch met documenten werken zonder een andere toepassing van derden te installeren. Dit is mogelijk omdat de bibliotheek is gebouwd met behulp van beheerde code. Daarom, jij u hoeft Microsoft Office of Microsoft Word niet op uw computer te installeren om met Word-formaten te werken. Het is een perfect alternatief voor Microsoft Office Automation in termen van ondersteunde functies, beveiliging, stabiliteit, schaalbaarheid, snelheid en prijs.

Wat mensen zeggen

Geloof ons niet zomaar op ons woord. Bekijk wat gebruikers te zeggen hebben over Aspose.Words API's.

 
 
Case Studies bekijken
  
  

Aspose.Words biedt individuele API's voor tekstverwerking voor andere populaire ontwikkelomgevingen, zoals hieronder vermeld: