Aspose.Words  for Java

Java API om Word-bestanden te verwerken

Ontwikkel applicaties met de mogelijkheid om Word-documenten te maken, verwerken, weergeven en converteren naar meerdere formaten in Java.

  Gratis proefversie downloaden
  
 

Aspose.Words voor Java is een functierijke API voor documentverwerking voor het maken, wijzigen, converteren, renderen en afdrukken van bestanden in alle formaten die worden ondersteund door Microsoft Word en meer. Het is niet afhankelijk van Microsoft Word of andere toepassingen van derden. Aspose.Words voor Java biedt echter functies die Word ondersteunt – documenten vergelijken, zoek en vervang text, een document splitsen in delen, mailmerge velden, pagina's renderen, formatteer alle documentelementen enzovoort. U kunt de volledige lijst met Aspose.Words-functies bekijken in onze documentatie.

Aspose.Words API ondersteunt alle populaire laad- en opslagformaten. U kunt Word-documenten opslaan of converteren naar indelingen met een vaste lay-out - PDF of XML, en uw Word-bestanden converteren naar populaire afbeeldings- of multimedia-indelingen - JPEG, SVG, GIF en andere. Bekijk de volledige lijst met ondersteunde formaten.

Geavanceerde Java Words API-functies

U kunt enkele van de populaire Aspose.Words-functies uitproberen op de online toepassingspagina's:

Je kan het proberen alle online toepassingen van Aspose.Words.

Bekijk ook de documentatie voor de meest populaire functies in Aspose.Words:

Houd er rekening mee dat de lijst niet compleet is en dat u meer functies en beschrijvingen kunt vinden in de documentatie.

Een document converteren in Java

De mogelijkheid om snel, betrouwbaar en efficiënt een bestand op te slaan in verschillende formaten met een hoge mate van precisie is de reden waarom de meeste van onze klanten voor Aspose.Words kiezen.

Met Java API kunt u een bestand van het ene ondersteunde formaat naar het andere converteren met slechts twee regels code. Het is zo eenvoudig!

DOC naar DOCX converteren - Java

// Laad DOC-bestand dat moet worden geconverteerd
Document wpd = new Document(dir + "template.doc");

// Converteer DOC naar DOCX
wpd.save(dir + "output.docx", SaveFormat.DOCX);

Converteer HTML naar DOCX - Java

// Laad HTML-bestand dat moet worden geconverteerd
Document wpd = new Document(dir + "template.html");

// Converteer HTML naar DOCX
wpd.save(dir + "output.docx", SaveFormat.DOCX);

Converteer RTF naar PDF - Java

// Laad RTF-bestand om te converteren
Document wpd = new Document(dir + "template.rtf");

// Converteer RTF naar PDF
wpd.save(dir + "output.pdf", SaveFormat.PDF);

Zie meer details op de conversiepagina.

Bestanden renderen, bekijken of afdrukken met Java

Aspose.Words voor Java heeft een eigen weergave-engine die speciaal is ontworpen om documenten met de hoogste getrouwheid weer te geven en af te drukken.

Op de documentatiepagina's leest u hoe u:

Rapportage en mailmerge

Aspose.Words voor Java is een rapportageoplossing met volledige functionaliteit. U kunt rapporten ontwerpen in Microsoft Word en de API vervolgens toestaan bestanden te vullen met gegevens uit verschillende gegevensbronnen terwijl de instellingen voor Afdruk samenvoegen behouden blijven.

Met Aspose.Words voor Java kunt u standaard Microsoft Word-mailmergevelden gebruiken in rapporten. Daarnaast kunt u gebruik maken van bibliotheek uitgebreide syntaxis voor samenvoegvelden om meer complexe taken uit te voeren tijdens het samenvoegen, zoals het invoegen van afbeeldingen of herhaalbare gebieden.

Programmeren met documenten met behulp van Document Object Model (DOM)

Aspose.Words voor Java helpt ontwikkelaars bij het maken, bouwen, wijzigen, ontleden en onderzoeken van geladen bestanden met behulp van ons intuïtieve Document Object Model (DOM) dat uit meer dan 100 klassen bestaat. Met dit objectmodel kunnen ontwikkelaars verschillende elementen programmatisch manipuleren, zoals secties, kopteksten, voetteksten, alinea's, lijsten, tabellen, tekst, velden, hyperlinks, bladwijzers, afbeeldingen, slimme tags, vormen, aangepaste XML en meer.

Bovendien worden alle tekenobjecten, inclusief vormen, tekstvakken, afbeeldingen, OLE-objecten en besturingselementen ondersteund door dit documentobjectmodel, waardoor u veel taken kunt uitvoeren, zoals het invoegen van watermerken op pagina's of het extraheren van afbeeldingen uit een reeds bestaand bestand.

Aspose.Words voor Java biedt handige hulpprogramma's, bijvoorbeeld bestanden samenvoegen of splitsen, tekst zoeken en vervangen, bestanden beveiligen of de beveiliging opheffen, eigenschappen wijzigen en HTML-fragmenten in documenten invoegen. Al deze functies zijn beschikbaar via gebruiksvriendelijke API's om ontwikkelaars te helpen bij het uitvoeren van complexe bewerkingen zonder zich zorgen te maken over de specificaties van de bestandsindeling.

Voeg twee documenten samen: Java

// Laad bron- en doelbestanden
Document srcDoc = new Document(dir + "source.docx");
Document dstDoc = new Document(dir + "destination.docx");

// Stel het bijgevoegde bestand in om vanaf een nieuwe pagina te beginnen
srcDoc.getFirstSection().getPageSetup().setSectionStart(SectionStart.NEW_PAGE);

// Voeg het bronbestand toe met de originele stijlen
dstDoc.appendDocument(srcDoc, ImportFormatMode.KEEP_SOURCE_FORMATTING);

// Bewaar eindresultaat
dstDoc.save(dir + "output.docx");

Geen behoefte aan Microsoft Office-automatisering

U kunt programmatisch met documenten werken zonder een andere toepassing van derden te installeren. Dit is mogelijk omdat de bibliotheek is gebouwd met behulp van beheerde code. Daarom, jij u hoeft Microsoft Office of Microsoft Word niet op uw computer te installeren om met Word-formaten te werken. Het is een perfect alternatief voor Microsoft Office Automation in termen van ondersteunde functies, beveiliging, stabiliteit, schaalbaarheid, snelheid en prijs.

Wat mensen zeggen

Geloof ons niet zomaar op ons woord. Bekijk wat gebruikers te zeggen hebben over Aspose.Words API's.

 
 
Case Studies bekijken
  
  

Aspose.Words biedt individuele API's voor tekstverwerking voor andere populaire ontwikkelomgevingen, zoals hieronder vermeld: