Aspose.Words  for Java

Java API Word fájlok feldolgozásához

Olyan alkalmazásokat fejleszthet, amelyek képesek Word-dokumentumok létrehozására, feldolgozására, megjelenítésére és többféle formátumba konvertálására Java nyelven.

  Letöltés ingyenes próbaverzió
  
 

Az Aspose.Words for Java egy funkciókban gazdag dokumentumfeldolgozó API, amellyel fájlokat hozhat létre, módosíthat, konvertálhat, renderelhet és nyomtathat a Microsoft Word által támogatott összes formátumban, és így tovább. Nem függ a Microsoft Word-től vagy más harmadik féltől származó alkalmazásoktól. Az Aspose.Words for Java azonban olyan funkciókat kínál, amelyeket a Word támogat – összehasonlítani a dokumentumokat, megtalálni és cserélni text, felosztani egy dokumentumot részekre, körlevél mezők, oldalakat renderelni, formázza az összes dokumentumelemet stb. Megtekintheti az Aspose.Words szolgáltatásainak teljes listáját dokumentációnkban.

Az Aspose.Words API támogatja az összes népszerű betöltési és mentési formátumot. Word-dokumentumokat menthet vagy konvertálhat rögzített elrendezésű formátumokká – PDF vagy XML –, valamint konvertálhatja Word fájljait népszerű kép- vagy multimédiás formátumokká – JPEG, SVG, GIF és mások. Nézze meg a a támogatott formátumok teljes listája.

Fejlett Java Words API-szolgáltatások

Kipróbálhat néhány népszerű Aspose.Words funkciót az online jelentkezési oldalakon:

Megpróbálhatod minden Aspose.Words online alkalmazás.

Tekintse meg a tehh dokumentációt is az Aspose.Words legnépszerűbb funkcióiért:

Felhívjuk figyelmét, hogy a lista nem teljes, és további funkciókat és leírásokat találhat a dokumentáció.

Dokumentum konvertálása Java nyelven

Ügyfeleink többsége az Aspose.Words mellett dönt, hogy gyorsan, megbízhatóan és hatékonyan elmentheti a fájlokat különböző formátumokba, nagy pontossággal.

A Java API lehetővé teszi a fájlok konvertálását egyik támogatott formátumból a másikba mindössze két sornyi kóddal. Ez olyan egyszerű!

Konvertálja a DOC-t DOCX-vé - Java

// Töltsön be konvertálandó DOC fájlt
Document wpd = new Document(dir + "template.doc");

// DOC konvertálása DOCX-re
wpd.save(dir + "output.docx", SaveFormat.DOCX);

HTML konvertálása DOCX - Java formátumba

// A konvertálandó HTML fájl betöltése
Document wpd = new Document(dir + "template.html");

// HTML konvertálása DOCX-re
wpd.save(dir + "output.docx", SaveFormat.DOCX);

RTF konvertálása PDF-be – Java

// Töltsön be konvertálandó RTF fájlt
Document wpd = new Document(dir + "template.rtf");

// RTF konvertálása PDF-be
wpd.save(dir + "output.pdf", SaveFormat.PDF);

További részletek a a Konverzió oldalt.

Fájlok renderelése, megtekintése vagy nyomtatása Java használatával

Az Aspose.Words for Java saját renderelő motorral rendelkezik, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a dokumentumokat a legmagasabb minőségben jelenítse meg és nyomtatja ki.

A dokumentációs oldalakon megtudhatja, hogyan:

Jelentéskészítés és körlevél

Az Aspose.Words for Java egy teljes körű jelentéskészítési megoldás. Tervezhet jelentéseket a Microsoft Word alkalmazásban, majd engedélyezheti az API számára, hogy különféle adatforrásokból származó adatokkal töltse fel a fájlokat, miközben megőrzi a körlevél-beállításokat.

Az Aspose.Words for Java lehetővé teszi a szabványos Microsoft Word körlevél-mezők használatát a jelentésekben. Ezenkívül használhatja könyvtár kiterjesztett szintaxisa a körlevél-mezőkhöz összetettebb feladatok elvégzésére az összevonási műveletek során, mint például képek vagy ismételhető régiók beszúrása.

Programozás dokumentumokkal Document Object Model (DOM) segítségével

Az Aspose.Words for Java segít a fejlesztőknek létrehozni, összeállítani, módosítani, elemezni és megvizsgálni a betöltött fájlokat az intuitív Document Object Model (DOM) segítségével, amely több mint 100 osztályból áll. Ez az objektummodell lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy programozottan kezeljenek különféle elemeket, például szakaszokat, fejléceket, lábléceket, bekezdéseket, listákat, táblázatokat, szövegeket, mezőket, hiperhivatkozásokat, könyvjelzőket, képeket, intelligens címkéket, alakzatokat, egyéni XML-t és még sok mást.

Ezen túlmenően ez a dokumentumobjektum-modell támogatja az összes rajzobjektumot, beleértve az alakzatokat, szövegdobozokat, képeket, OLE-objektumokat és vezérlőket, lehetővé téve számos feladat elvégzését, például vízjelek beszúrását az oldalakra vagy képek kibontását egy már meglévő fájlból.

Az Aspose.Words for Java hasznos segédfunkciókat kínál, például fájlok összeillesztését vagy felosztását, szöveg keresését és cseréjét, fájlok védelmét vagy azok védelmének megszüntetését, tulajdonságok módosítását és HTML-töredékek beszúrását a dokumentumokba. Mindezek a szolgáltatások könnyen használható API-kon keresztül érhetők el, így a fejlesztők bonyolult műveleteket hajthatnak végre anélkül, hogy aggódnának a fájlformátum specifikációi miatt.

Csatlakoztasson két dokumentumot – Java

// Forrás- és célfájlok betöltése
Document srcDoc = new Document(dir + "source.docx");
Document dstDoc = new Document(dir + "destination.docx");

// A hozzáfűzött fájl beállítása úgy, hogy új oldalról induljon
srcDoc.getFirstSection().getPageSetup().setSectionStart(SectionStart.NEW_PAGE);

// A forrásfájl hozzáfűzése az eredeti stílusok használatával
dstDoc.appendDocument(srcDoc, ImportFormatMode.KEEP_SOURCE_FORMATTING);

// Végeredmény mentése
dstDoc.save(dir + "output.docx");

Nincs szükség Microsoft Office automatizálásra

A dokumentumokkal programozottan dolgozhat anélkül, hogy bármilyen harmadik féltől származó alkalmazást telepítene. Ez azért lehetséges, mert a könyvtár felügyelt kóddal épül fel. Ezért te nem kell telepítenie a Microsoft Office-t vagy a Microsoft Word-et a számítógépére hogy Word formátumokkal dolgozzon. Tökéletes alternatívája a Microsoft Office Automationnak a támogatott szolgáltatások, biztonság, stabilitás, méretezhetőség, sebesség és ár tekintetében.

Mit mondanak az emberek

Ne csak szót fogadjon. Tekintse meg, mit mondanak a felhasználók az Aspose.Words API-król.

 
 
Esettanulmányok megtekintése
  
  

Az Aspose.Words egyedi szövegszerkesztő API-kat kínál más népszerű fejlesztői környezetekhez, az alábbiak szerint: