Tukar TXT kepada HTML dalam C#

.NET perpustakaan berkelajuan tinggi untuk menukar TXT menjadi HTML

Gunakan API penukaran dokumen kami untuk membangunkan perisian bebas platform peringkat tinggi untuk platform .NET dan .NET Core. Ini ialah penyelesaian perisian profesional yang lengkap untuk mengimport dan mengeksport TXT, HTML, dan banyak lagi format dokumen lain menggunakan C#, F#, VB.NET.

Tukar TXT kepada HTML menggunakan C#

Perlu menukar dokumen daripada TXT ke HTML format secara pemrograman? Dengan Aspose.Words untuk .NET anda boleh menukar TXT kepada HTML format menggunakan hanya beberapa baris C# kod.

.NET kami mencipta HTML daripada TXT dengan kualiti profesional. TXT kepada HTML yang berkualiti tinggi terus dalam penyemak imbas anda. API penukaran .NET berkuasa TXT kepada banyak format popular.

Simpan TXT sebagai HTML dalam C#

Contoh berikut menunjukkan cara menukar TXT kepada HTML dalam C#.

Ikuti langkah mudah untuk menukar TXT kepada HTML format. Baca TXT anda daripada pemacu setempat, kemudian simpan sahaja dalam format dokumen web, nyatakan format fail yang diperlukan mengikut sambungan HTML Untuk kedua-dua TXT dan penulisan HTML anda boleh menggunakan nama fail yang layak sepenuhnya. Kandungan dan pemformatan HTML output akan sama dengan dokumen TXT.

Contoh kod dalam C# untuk menukar format TXT kepada HTML
Fail input
Muat naik fail yang ingin anda tukar
Jalankan kod
Format keluaran
Pilih format sasaran daripada senarai
using Aspose.Words;

var doc = new Document("Input.txt");
doc.Save("Output.html");
using Aspose.Words; var doc = new Document("Input.txt"); doc.Save("Output.html"); using Aspose.Words; var doc = new Document("Input.txt"); for (int page = 0; page < doc.PageCount; page++) { var extractedPage = doc.ExtractPages(page, 1); extractedPage.Save($"Output_{page + 1}.html"); } using Aspose.Words; var doc = new Document(); var builder = new DocumentBuilder(doc); builder.InsertImage("Input.txt"); doc.Save("Output.html"); using Aspose.Words; var doc = new Document(); var builder = new DocumentBuilder(doc); var shape = builder.InsertImage("Input.txt"); shape.ImageData.Save("Output.html");
Jalankan kod
Kongsi kod di media sosial:

Bagaimana untuk menukar TXT kepada HTML

  1. Pasang 'Aspose.Words for .NET'.
  2. Tambahkan rujukan perpustakaan (import pustaka) ke projek C#.
  3. Buka fail TXT C#.
  4. Panggil kaedah 'Save()', menghantar nama fail output dengan sambungan HTML.
  5. Dapatkan hasil daripada TXT penukaran sebagai HTML.

C# untuk menukar TXT kepada HTML

Terdapat tiga pilihan alternatif untuk memasang "Aspose.Words untuk .NET" sistem anda. Sila pilih satu yang menyerupai keperluan anda dan ikut arahan langkah demi langkah:

Keperluan Sistem

Produk kami adalah lintas platform dan menyokong semua pelaksanaan utama .NET mengikuti spesifikasi '.NET Standard 2.0'

  • Microsoft .NET Framework, bermula dari versi 2.0 terawal, dan diakhiri dengan '.NET Framework 4.8'
  • .NET Core, bermula dari 2.0 terawal, dan diakhiri dengan '.NET 6'
  • Mono >= 2.6.7

Sejauh kod .NET tidak bergantung pada perkakasan atau sistem operasi yang mendasari, tetapi hanya pada Mesin Maya, anda bebas untuk mengembangkan jenis perisian untuk Windows, macOS, Android, iOS dan Linux. Pastikan anda telah memasang versi yang sesuai .NET Framework, .NET Core, Windows Azure, Mono atau Xamarin.

Sebaiknya gunakan persekitaran pengembangan bersepadu Microsoft Visual Studio, Xamarin, dan MonoDevelop untuk membuat aplikasi C#, F#, VB.NET

Untuk maklumat lebih lanjut sila rujuk Dokumentasi Produk.

5%

Langgan Kemas Kini Produk Aspose

Dapatkan surat berita bulanan dan tawaran yang dihantar terus ke peti mel anda.

© Aspose Pty Ltd 2001-2023. Hak cipta terpelihara.